Site Rengi

DOLAR 32,5556
EURO 34,9560
ALTIN 2.459,17
BIST 9.885,69
Ayvalık Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir 22°C
Az Bulutlu
Balıkesir
22°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 20°C
Sal 20°C
Reklam
Reklam

15.AYVALIK ULUSLAR ARASI ZEYTİN HASAT FESTİVALİÇOŞKU İLE KUTLANDI

15.AYVALIK ULUSLAR ARASI ZEYTİN HASAT FESTİVALİÇOŞKU İLE KUTLANDI
Reklam
20.02.2021
570
A+
A-

Ayvalık,15 yıldır kullandığı günleri veya şenlik ile anılırken bu yıl festiale çevrildi. 15. Ayvalık Uluslar arası Zeytin Hasat Festivali,25 Ekim 2019 Cuma günü Ayvalık dolmuş duraklarından yürünerek Ayvalık Cumhuriyet alanında buluşuldu. Cumhuriyet alanında saygı duruşu ardından istiklal marşın okunması ile festival devam etti. Başkan Büyükçıvgın” Bu yıl birden çok sebeple festivalimiz daha çok özel” Etkinlik Günün anlamı ve önemine vurgu yapan Ayvalık Ticaret Odası Yönetim Kurul Başkanı Mustafa Büyükçıvgın,konuşmasına geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Faruk Kula,için Allahtan rahmet yakınlarına sabır diledi.Daha sonra Hasat komitesine çok teşekkür eden Başkan Çıvgın” Değerli konuklar bu yıl birden çok sebeple festivalimiz daha çok özel. Birincisi ayrı,ayrı gruplar halinde yapılan hasat günlerini festivale dönüştürerek bu amaçla dört kurum bir araya gelerek aynı çatı altında birleştirdik.” Diyerek konuşmasına devam etti. Başkan Baysal” Her türlü zorluklara rağmen Biz Türk çiftçileri inatla,inançla,sabırla üretmeye çalışscağız” Daha sonra Ayvalık Ziraat Odası Başkanı Hasan Baysal “ Büyükşehir Belediyesi ,Ayvalık Belediyesi ,Ayvalık Ticaret Odası ve Ayvalık Ziraat Odası olarak 15.Ayvalık hasat festivaline hoş geldiniz. Öncelikle belirtmek isterimki; ülkemizin içine çekilmeye çalışıldığı terör ortamından dolayı üretime ve yatırıma harcanması gereken Kaynaklarımızın bir kısmı maalesef terörle mücadeleye harcanmaktadır. Ayrıca yapılan ekonomik saldırılar ile ülkemiz zor durumda bırakılmaya çalışılmaktadır. Her türlü zorluklara rağmen Biz Türk çiftçileri olarak inatla,inançla,sabırla üretmeye çalışscağız”diyerek sözlerine devam etti. Başkan Ergin” Demekki zeytin bu topraklarda hep vardı ve var olacaktır. Daha sonra Kürsüye gelen Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin,konuşmasında: Ayvalık Tarımsal üretimin en önemli yere sahip zeytin sadece bir gelir kaynağı değil.Ayvalık’ın doğası, havası,kültürü bir yaşam şeklidir. Ayvalıktaki 2 milyon ağacın yarısı zeytin ağacının yarısı 200 yaşın üstündedir.

 

Bin yüz yaşında olduğu tesçilenen bir anıt ağacımız vardır. Demekki zeytin bu topraklarda hep vardı ve var olacaktır.Zeytin ve zeytinyağı Türkiye’de milli kültür olarak kabul edilir.Özellikle kuzey Ege bölgesinde elde edilen zeytinyağları elde edilen kalitesi ile hem yurt içinde hem yurt dışında farklı bir üne sahiptir “diyerek konuşmasına devam etti. Başkan Yılmaz” Balıkesir’in 20 ilçesinden Ayvalık açık ara önde gidiyor” Daha sonra kürsüye gelen Balıkesir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz” 15.si düzenleniyor . Bu seferki biraz daha güçlü,daha hazırlıklı. Ben komitemizi tebrik ediyorum. Ticaret odası başkanımızın başkanlığında toplanan komite çok başarılı. Bir işi nasıl yaptığınız çok önemli.Ehil ellerde işler daha kaliteli olur.Üreticiden toplayana bunu fabrika işleyenden satana yiyene ,hepsine dokunan bir projeksiyonda komitemiz çalışma yapmış.Balıkesir’in 20 ilçesinden hangisi meşhur diye bir araştırma yaptırdım Ayvalık açık ara önde gidiyor” diyerek konuşmasına devam etti.Daha sonra stantları gezerek protokol ve misafirler tadım yaparak hasat yapan üreticilerden kısa bilgiler aldılar. 5 gün sürecek olan 15.Ayvalık Uluslar arası Zeytin Festivali’ini 2. Günü Barbunun çiftliğinde yapılacak etkinlik ile devam edecek.

Reklam
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.