Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Ayvalık Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir 17°C
Az Bulutlu
Balıkesir
17°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 21°C
Çar 24°C
Reklam
Reklam

RAHMİ GENÇER’İN İKTİDAR YÜRÜYÜŞÜNÜ ENGELEMEYE ÇALIŞANLARA KAYNAR DUŞ !

RAHMİ GENÇER’İN İKTİDAR YÜRÜYÜŞÜNÜ ENGELEMEYE ÇALIŞANLARA KAYNAR DUŞ !
Reklam
23.02.2024
598
A+
A-

“ Siyasete Su Karıştı “

31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde, CHP’nin altı aday adayı, belediye başkan adayı olabilmek için yarış sürecine girdiler.

Yarışın adil olacağını düşüne beş aday adayı, çalışmalarına 1-0 önde başlayan ve Ayvalık Belediyesi’nin tüm imkanlarını kullanan Mesut Ergin, aday olarak gösterildi. Ne oldu da; memnuniyet anketlerinde halkın istemediği kişi aday olarak seçldi.

Reklam

Bazı söylentilere göre, CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcı Ensar Aytekin, CHP Genel Merkez ve Parti Meclisinde yaptığı çalışmalar ve baskılarıyla, Ayvalık’ta çok olumsuz tepkiler olduğunu bildiği halde, Mesut Ergin’i aday gösterdi. Halk yapılan anket sonuçlarının açıklanmasını beklediği halde, halka kulaklarını kapatmış bir genel merkez var ve ulaşılamıyor.

Bu kadar adaletsizliklere karşı, Ayvalık’a sevgiyi ve hizmeti getireceğini vaat eden, Demokrat Partisi (DP) Ayvalık Belediye Başkan Adayı Rahmi Gençer’e karşı, para karşılığı haber yaptırıp kamuoyunu etkilemeye çalışılmıştır.

NEYMİŞ “RAHMİ GENÇER’E SOĞUK DUŞ’MUŞ. ALIN SİZE KAYNAR DUŞ.

Reklam

Aşağıda CHP’nin aday, adayı olarak adaylık yarışına katılan bir partili için başka bir partiden aday gösterilmemesi için yapılan şikayet sonucu verilen karar .

CHP den istifa edip başka partiye veya bağımsız aday olan kişilerin isimleri kapatılarak, 3 sayfalık kararın özeti altta yazıldığı gibidir ve emsaldir.

“Cumhuriyet Halk Partisi Dikili İlçe Başkanı tarafından 23/02/2024 tarihinde gönderilen 2 ayrı dilekçede; 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri ile ilgili olarak; Bağımsız Belediye Başkan Adayı – ile Demokrat Parti Belediye Başkan Adayı Cumhuriyet Halk Partisi aday adaylığından çekilmeden adaylık başvurusu yapmış olması nedeniyle adaylıklarının düşürülmesi talep edilmiş olmakla, konu incelenerek, bu itibarla, bir siyasi partiden merkez yoklamasına katılan aday adayının, o partiye ait aday listesinin il/ilçe seçim kurullarına verilmesinden önce aday adaylığından ayrıldığı takdirde, partisinden vaki aday adaylığından vazgeçmiş sayılacağından, başka bir siyasi partiden merkez yoklamasına katılabileceği gibi bir partiden istifa etmeden başka bir siyasi partiye üye olunamayacağından ve üye olunmadan da Belediye Başkam adayı olarak gösterilemeyeceğinden dolayı, Demokrat Partiden İlçe Belediye Başkanı adayı gösterilen Adayın, 07/02/2024 tarihinde Demokrat Partiden üye olduğu, dolayısıyla otomatikmen Cumhuriyet Halk Partisinden istifa etmiş sayılmasına, bu yönden de Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığının talebinin REDDİNE,

Bağımsız Belediye Başkanlığı Adaylığına başvuran Cumhuriyet Halk Partisinden istifa ettiği görülmüş olup, bu çerçevede bağımsız belediye başkanlığı adaylığı için yukarıda açıklanan nedenlerle herhangi bir engelin bulunmadığı partisinden istifa etmesi koşuluyla bağımsız aday da olabileceğine karar vermek gerektiğinden Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığının talebinin REDDİNE, karar verilmesi gerekmiştir.” Dendi.

Yani parayla yapılan haberler genelde araştırılmadan yapılan haberlerdir.

Bu gibi haberler, Partilerin genel merkezinde aday belirlenirken, halkın değil, halka hizmet edecek olan değil de; genel merkezdeki yönetimin çıkarlarına çalışacak adayın seçilmesinden kaynaklanıyor. Bu gibi bire bir çıkar ilişkileriyle aday gösterilen kişinin kaybetmeye yakın olduğunu düşünmesinden kaynaklanan paralı haberlerdir.

Ayvalık Siyaseti, böyle lüzumsuz manevraları hiç kabul etmemiş aksine, mağduriyet yaratılarak yıpratılmak istenen siyasetçinin yanında olmuştur. Bunu en iyi Ayvalık CHP bilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.