Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Ayvalık Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir 17°C
Az Bulutlu
Balıkesir
17°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 21°C
Çar 24°C
Reklam
Reklam

İŞÇİ PARTİSİ AYVALIK BELEDİYE BAŞKANI VE MECLİS ÜYESİ ADAYLARINI TANITTI

İŞÇİ PARTİSİ AYVALIK BELEDİYE BAŞKANI VE MECLİS ÜYESİ ADAYLARINI TANITTI
Reklam
24.02.2024
342
A+
A-

Rantçı değil, toplumcu belediyecilik için geliyoruz!

Ayvalık’ta yerel seçim çalışmaları sürerken Türkiye İşçi Partisi, Ayvalık’taki belediye başkan adayını ve belediye meclis üyesi adaylarını 24 Şubat Cumartesi günü saat 16.00’da Nejat Uygur Sahnesi’nde tanıttı.

Açılış konuşmasını yapan Türkiye İşçi Partisi Ayvalık İlçe Başkanı Cem Cantaş, halkın Ayvalık’ta alternatif arayışında olduğunu ve halktan aldıkları güçle yerel seçimlere iddialı girdiklerine vurgu yaptı.

Reklam

TİP İlçe Başkanı Cem Cantaş: “Siyasette eskimemiş yüzlere ihtiyaç var”

Türkiye İşçi Partisi’nin ilk defa yerel seçimlere katıldığını hatırlatan Cantaş, belediye başkan adayı çıkarma sebeplerini ise halktan aldıkları geri bildirimler ve anket çalışmalarına bağladı. Belediye Başkan Adayı Levent Sökmen’e olan güvenini dile getirdi, siyasette eskimemiş yüzleri aday göstermeye dikkat ettiklerini çünkü buna ihtiyaç olduğunu söyledi.

Ayvalık Belediyesi’nin denetimden yoksun olduğunu belirten Cantaş, belediye meclis üyesi adaylarının ise “gölge belediyecilik” anlayışıyla belediyede denetim mekanizmasını işler kılacaklarını söyledi. Ardından TİP Ayvalık’ın hazırladığı video izlendi ve TİP’in Ayvalık Belediye Başkanı Levent Sökmen sahneye çağrıldı.

Reklam

SONY DSC

TİP’in Ayvalık Belediye Başkanı Levent Sökmen: “Halkın memuru olacağım.”

Altyapıdan üstyapıya Ayvalık’taki tüm sorunlar üzerine derin ve bilimsel bir ön araştırma sürecini tamamladıklarını ifade eden Sökmen, halkın beş yıl boyunca katılımının olmadığı bir belediye yönetimi düzenini kabul etmediklerini ve Ayvalık’ı her daim halka sorarak ve ranta karşı durarak yöneteceklerini belirtti.

“Ben seçilecek olursam, kendimi sadece ‘halkın memuru’ olarak göreceğim,” diyen Sökmen, “Keşke yerimde bir genç ya da kadın aday olsaydı. Ancak sorumluluk üstlenme görevi, yönetim kurulumuzun da desteğiyle bana kaldı. “Biz gençlere ön açmak için buradayız,” diye belirten Sökmen, önümüzdeki dönemde Türkiye İşçi Partisi’nin Ayvalık’ta daha da güçleneceğine olan inancını dile getirdi.

Çevre kirliliği yaratmamak adına Ayvalık’ta sağa sola afiş asmayacaklarını belirten Sökmen, Ayvalık’ta her yoğun yağmur yağışında evlere su basma krizini ortadan kaldıracaklarını ve sokak hayvanlarından kent estetiğine, kadınlardan gençlere, emeklilerden engelli bireylere kadar birçok konuda etkili ve çözüme yönelik çalışacaklarını vadetmekle kalmayıp yapacaklarının sözünü verdi.  Kapısının da her daim açık olacağının altını çizdi.

Levent Sökmen kimdir?

Ekim 1958’de İstanbul’da dünyaya gelen Levent Sökmen, ilk öğrenimini İstanbul, orta ve lise eğitimini ise babasının memuriyet görevi nedeniyle Anadolu’nun çeşitli kasabalarında tamamladı.

Yüksek öğrenimini Mimar Sinan Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Ana Sanat Dalı bölümünde yüksek lisans yaparak tamamlayan Sökmen, özel sektörde çeşitli alanlarda yönetici ve Türkiye’nin en çok tanınan şirketlerinden birinde proje müdürü ve sonrasında farklı firmalarda danışman olarak çalıştı.

SONY DSC

Toplumsal cinsiyet eşitliği: Meclis listesinde fermuar sistemini uygulayan tek parti TİP

Türkiye İşçi Partisi Ayvalık Belediye Başkan Adayı Levent Sökmen’in konuşmasının ardından meclis üyesi adayları sırayla söz alarak kendilerini tanıttı. Ayvalık’taki sorunlardan ve çözüm önerilerinden bahsettiler.

Belediye meclis üyesi listesini bir erkek bir kadın aday olacak şekilde fermuar sistemiyle sıralayan ve gençleri ön plana koyan Türkiye İşçi Partisi’nin adayları, Ayvalık’ın ekolojiden altyapıya, denetimsizlikten toplumsal cinsiyet eşitsizliğine kadar birçok sorununa çözüm olacaklarını dile getirdi.

Ayvalık’ı tek başına değil, halka sorarak yöneteceklerine vurgu yapan adaylar, seçildikten sonra düzenleyecekleri halk forumlarıyla bunu mümkün kılacaklarını belirtti. Türkiye İşçi Partisi Ayvalık Belediye Meclis Üyesi listesi şu şekilde; 1 -Batuhan Sarıcan (Gazeteci), 2- Ayşe Gül Cantaş Sökmen (İş Güvenliği), 3- Onur Özgen (Gazeteci) , 4- Olcay Topçu (İşletmeci), 5- Burak Gelici (Turizm) , 6- Şükriye Suna Tüfekçibaşı (Ressam), 7 -Orhan Kelleci (Garson), 8- Selda Gülkaya (Esnaf), 9)- Sait Aktürk (Avukat), 10- Bilge Aykut (Emekli), 11 -Metin Akgöl (Turizm) ,12- Sevda Yılmaz (Esnaf), 13- Fırat Utkun Atilla (Turizm) , 14- Güner Tulça (Emekli), 15 -Ömer Gökçe Okşar (Emekli) olarak tanıtıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.