Site Rengi

DOLAR 32,5111
EURO 34,9079
ALTIN 2.434,99
BIST 9.915,62
Ayvalık Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir 17°C
Az Bulutlu
Balıkesir
17°C
Az Bulutlu
Pts 19°C
Sal 19°C
Çar 23°C
Per 22°C
Reklam
Reklam

AYVALIK TİCARET ODASI’NA MİDİLLİ TİCARET ODASI’NIN ZİYARETİ

AYVALIK TİCARET ODASI’NA MİDİLLİ TİCARET ODASI’NIN ZİYARETİ
Reklam
14.07.2023
455
A+
A-
Ayvalık Ticaret Odası (ATO)Yönetim Kurulu Başkanı Ali Uçar, ve ATO Meclis Üyelerinin katıldığı, Midilli Ticaret Odası’yla yapılan toplantıda, Ayvalık ve Midilli ticaretinin gelişmesine vurgu yapıldı.
Ayvalık Ticaret Odası Üyeleri’nin açıkladığı, özellikle birkaç gün verilen vizenin ticaretlerini etkilediğini belirterek, ticaret odasının üyelerine vizelerin daha uzun tutulması için yardımcı olunması dile getirildi.
“ SINIR KOMŞUMUZ İLE SOSYAL, KÜLTÜREL, TARİHİ, TİCARİ VE TURİZM ALANLARINDA KARŞILIKLI İLİŞKİLERİN GELİŞTİRİLMESİNİ ÖNEMSİYORUZ.”
Ayvalık Ticaret Odası (ATO)Yönetim Kurulu Başkanı Ali Uçar,yaptığı açıklamasında:”Daha önceki yönetimler döneminde de, muhtelif tarihlerde karşılıklı ziyaretler, toplantılar ve etkinlik ziyaretleri yapılmıştı. Pandemi dönemi ile 2 yıl gibi bir süre kapanan kapılar sonrası, daha yeni yeni Ayvalık ve Midilli arası temaslarda artış, ulusal tatil günleri ve yaz ayları olmak üzere turistik faaliyetlerde yükseliş görmekteyiz. Ayvalık Ticaret Odası olarak, sınır komşumuz olan Midilli Adası ile Sosyal, Kültürel, Tarihi, Ticari ve Turizm alanlarında karşılıklı olarak ilişkilerin geliştirilmesini arzu etmekte ve önemsemekteyiz. Ayrıca, 11 ilimizi yıkan, yaklaşık 100 bin insanımızın ölümüne sebep olan büyük deprem felaketi sonrası, yaptıkları deprem yardımları ve arama kurtarma çalışmalarına katkılarından dolayı huzurlarınızda Midilli ve Yunanistan halkına, sivil toplum örgütlerine tekrar kurumum adına teşekkür ederim. Halklar ve toplumlar arasında kurulan dostluklar ve ticari ilişkiler toplumların bakış açılarına etki eder, kaynaşmayı ve birlikteliği arttırır. Emin olunuz ki, bu da bizleri yöneten siyasetçilerin, her iki toplum içinde kötü sonuç doğuracak kararlar almasına engel olacaktır, gerektiğinde tekrar tekrar düşünmelerini sağlayacaktır.
Bu amaçla, başta turizm olmak üzere, gıda, inşaat ve sanayi ürünleri ile ilgili konularda, size ve bize 1 saat mesafede olan konum avantajlarını daha iyi kullanma amacıyla çaba göstermemiz gerektiğine inanmaktayız.
“ BAŞLIK BAŞLIK, KISA KISA BAKARSAK; TURİZM KONUSUNDA “
Adaya yaptığım ziyaretlerde şahsi gözlemlerim ile işletme sahipleri ve ada ile yoğun temas halinde olan arkadaşlarım ile yaptığım sohbetlerde de iletildiği üzere, Midilli Adasında pandemi döneminde dip yapan,Avrupa Birliği ve diğer ülkeler ile yapılan adanın turizm faaliyetlerinin pandemi sonrası eski şekline ulaşmadığıdır. Halen yaz döneminde birçok işletme ve mağazayı da kapalı olarak gözlemlemekteyiz. Kış aylarında da ciddi derecede bir sakinlik göze çarpmaktadır. Bu bağlamda, Ayvalık’ın artan sabit nüfusu, Türkiye’nin yılda 50 milyon üzerinde ve her yıl artan bir ivme ile turist ağırladığını göz önünde bulundurduğumuzda, bunun komşu Midilli için de bir fırsat olduğunu belirtmek isterim. Ayvalık özelinde geliştirmek için çaba sarf ettiğimiz, sürdürülebilir, yıla yaygın turizm faaliyetleri çalışmalarımıza Midilli ile olan turizm faaliyetlerimizi de eklememiz mümkündür.
Halen Türkiye’den ve Ayvalık’ tan Midilliye geçişler ile ilgili tüm operasyonları ağırlıklı olarak bizim turizm operatörlerimiz gerçekleştirmektedir. Bu ada için büyük bir avantaj sunmakta, ülkemize gelen yabancı turistlerin de adaya geçişine kolaylık sağlamaktadır. Burada tek yapmamız gereken nokta, Ayvalık ve Midilli adasını ortak turizm destinasyonu olarak, birlikte Avrupa Birliğive diğer tespit edeceğimiz ülkelerdeki turizm operatörlerine tanıtmaktır. Ayrıca Ayvalık’ın da Midilli adasında tanıtımını yapabileceğimiz imkanların tarafımıza sağlanmasıdır.
Gözlemlediğimiz bir başka nokta da, adadan gelen komşu ziyaretçilerimiz açısından Ayvalık sadece bir Pazar ve alışveriş noktası olarak görülmemelidir. Kentimizde Girit’ten, Midilli’den ve eski Yugoslavya’dan göç etmiş, beraber getirdikleri kültürlerini yaşatan birçok insanımız mevcuttur. Video da izlediğiniz üzere, tarihi kent dokusu, ortak geçmişimizin ayak izleri de halen çok iyi şekilde korunmakta ve ayaktadır. Cunda, Ayvalık kent içi, Altınova, Küçükköy ve bunun gibi ortak birçok tarihi hatıralarımız,izlediğiniz videoda da gördüğünüz üzere, hala siz komşularımızın ziyaretlerine açıktır. Bizler de isteriz ki, aynı şekilde Midilli adasında da ortak tarihimizden kalaneserler iyileştirilsin ve Türkiye’den gelen turistlerin ziyaretine açılsın. Bu adanın turizm kapasitesinin arttırılmasına katkı sağlayacaktır.
“ TARIM VE GIDA ÜRÜNLERİ KONUSU “
Midilli adasının yakınlığı, günlük deniz seferlerinin ve taşıma kapasitelerinin yeterli olması, kur avantajı da göz önünde bulundurulduğunda, bölgemizde üretimi yapılan Tarım ve Gıda ürünlerinin daha uygun şartlarda adaya servis edilmesi mümkündür. Ayvalık sınırları içindeki Altınova Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, yine Dikili Sınırları içinde kurulan Dikili Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgelerinde faaliyet başladığında bölgemizde çok ciddi derecede üretim kapasitesi olacak ve ürün çeşitliliği artacaktır. Yine Avrupa’nın en büyük seralarından biri Bergama Ovacık’da yer almakta, yaz kış üretim yapmaktadır.
Ayrıca, yarın ziyaret edeceğiniz Burhaniye Ticaret Odası, ciddi bir yatırımla Kuzey Egenin en gelişmiş akredite gıda analiz laboratuvarını kurmuş, faaliyete başlamış durumdadır. Gerekli tüm bilgileri kendilerinden alacaksınız. Tüm bu alt yapıyı kullanarak, bu kalemde de ticari faaliyetlerimizi geliştirmemiz mümkündür.
“ ÇALIŞABİLECEĞİMİZ DİĞER BİR KALEM, İNŞAAT VE SANAYİ ÜRÜNLERİ KONUSU “
Odalarımız tarafından, karşılıklı taleplerin girilebileceği bir platform ve buna dönük meslek komiteleri arasında çalışma gruplarının oluşturulması mümkündür. Ayrıca karşılıklı olarak inşaat ve sanayi ürünleri üreten veya bayilikleri bulunan oda üyelerimizin bilgilerini ve mail adreslerini de paylaşmamız mümkündür. Ortak çalışma masaları B2B görüşmeleri ayarlamamız da mümkündür.
Sonuç ve sözün özü, karşılıklı olarak bir şeyler yapmak istediğimizde, Ayvalık Ticaret Odası tüm üyeleri ile birlikte, her türlü diyaloğa, çabaya ve çalışmaya hazırdır.Tekrar Hoş Geldiniz diyor ve sözü Misafir Midilli Ticaret Odası Başkanımız Mr. Evangelos Myrsinias’a bırakıyorum. Teşekkür ederim. (EFHARİSTOPOLİ)
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.