Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Ayvalık Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir 22°C
Az Bulutlu
Balıkesir
22°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 20°C
Pts 19°C
Sal 20°C
Reklam
Reklam

AYVALIK ÜLKÜ OCAKLARI EĞİTİN VAKFI ŞEHİT FIRAT YILMAZ ÇAKIROĞLU İÇİN ANMA PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRDİ

AYVALIK ÜLKÜ OCAKLARI EĞİTİN VAKFI ŞEHİT FIRAT YILMAZ ÇAKIROĞLU İÇİN ANMA PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRDİ
Reklam
21.02.2024
291
A+
A-
Ayvalık Ülkü Ocakları Eğitim Vakfı’nın düzenlediği 20 Şubat 2015 yılında şehit edilen, Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun anısına anma programı düzenledi.
Şehit Fırat Yılmaz’ı anma programına katılanlar arasında, MHP Ayvalık İlçe Başkanı Hasan Ustalı, Yönetim Kurulu üyeleri ile teşkilat üyeleri, Ak Parti Ayvalık İlçe Başkanı Mustafa Güren, 31 Mart Yerel Seçimlerinde Cumhur İttifakı Ayvalık Belediye Başkan Aday Ali Gür, Gömeç MHP İlçe Başkanı Muammer Birdar, Gömeç Belediye Meclis Üyesi Selçuk Metin, Burhaniye Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa Akan, MHP Burhaniye İlçe Başkan Vekili Erhan Dönmez, Edremit Ülkü Ocakları Başkanı Akın Sarı, Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, ve çok sayıda Ülkücü Gençler ile MHP li vatandaşlar katıldı.
Açılış Şehitlerin anısına saygı duruşunun ardından hep bir ağızdan söylenen İstiklal Maşı ile Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu anma programı başlamış oldu.

“ALLAH YOLUNDA ÖLDÜRÜLENLER İÇİN ÖLÜLER DEMEYİN”
Programın devamında Kuran Tilaveti okundu. Anma Programı, gençlerin günün anlam ve önemine vurgu yapan şiirlerinin ardından konuşmalarla devam etti. Ayvalık Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa Tosun, yaptığı konuşmasında:” Allah yolunda öldürülenler için “ölüler” demeyin. Hayır, onlar diridirler, fakat siz bilemezsiniz. Bakara Süresi 154. Ayeti böyle tefsir ediliyor.
Ruhaniyetleri Allah’ın en yüksek katına erişmiş nurlu yüzlü şehitlerimiz ve 20 Şubat 2015 yılında hain PKK’lı cani tarafından şehit edilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun anısına düzenlemiş olduğumuz bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmayan, Milliyetçi Hareket Partisi Balıkesir İl Başkanıma, Ülkü Ocakları Balıkesir İl Başkanıma Ve yine bizleri bugün yalnız bırakmayan Milliyetçi Hareket Partisi Balıkesir İlçe Başkanlarıma, Ülkü Ocakları Balıkesir İlçe Başkanlarıma, değerli asın mensuplarına, çok teşekkür ediyor, Allah onlardan razı olsun diyorum.
“BU GÖREV VE SORUMLULUK ZOR VE ZAHMETLİDİR”
Türk Milliyetçiliğine Gönül Vermiş, Yiğit Ülkü Ocaklı yol arkadaşlarım, bu vesileyle hepinize bir kez daha hoş geldiniz diyor ve saygıyla selâmlıyorum. Rahmetli Başbuğumuzun büyük Turan Ülküsü düşüncesiyle kurduğu en önemli yapılardan birisi hiç şüphesiz Ülkü Ocakları’dır. Ocaklarımız, Türk milliyetçiliği düşüncesini benimseyenlerin ve bu düşünceyi geniş kitlelere aktarmayı hedefleyenlerin bir araya geldiği, idealist karakteri her şeyden üstün tutan, milliyetçi ve nitelikli insan yetiştirmeyi vatan borcu sayan bir anlayışın sarsılmaz ve yıkılmaz kalesidir. Şüphe yok ki bir milleti millet yapan aslî unsur, sadece aynı toprak parçası üzerinde yaşıyor olmak değildir. Bir milleti millet yapan en önemli unsur, birlikte yaşama iradesi ve azmi içerisinde oluşan kalıcı kültür değerlerinin paylaşımı ve gelecek nesillere aktarılmasıdır.

SONY DSC

Türk milletinin varlık, birlik ve bekası için her türlü çalışmayı yapma azminde olan Ülkü Ocakları, tarihin yoğurarak millî karakterimiz hâline getirdiği unsurları ve kültürel değerlerimizi yaşatmayı da temel bir hedef olarak benimsemiştir. Değerli katılımlarınızla bugün Ülkücü Şehitler ve Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu, anısına bir kez daha bir araya gelip bir kez daha birliğimizin ve dirliğimizin bir arada olduğunu görmekteyiz. Her şeyden evvel gelenekten geleceğe uzanan manevi bir köprü kurulduğunu bir kez daha bugünkü birlikteliğimizle göstermiş olduk. Bu görev ve sorumluluk, zor ve zahmetlidir, ama o ölçüde de değerli ve önemlidir. Bu gerçeği bütün ülküdaşlarım böyle bilmeli, böyle idrak etmelidir.
Onurlu geleceğimizin teminatı Milliyetçi-Ülkücü düşüncenin yeri Ülkü Ocaklarıdır.
Ülkücü olmanın ateşten gömlek giymekle aynı sayıldığı günlerde, sâdece istikbâllerini değil, hayatlarını da tehlikeye atan ve bir kısmı şehadet mertebesine ulaşan dava arkadaşlarımız sâyesinde bugünlere ulaşmıştır.
Hepimizin bunları hatırda tutmasında çok büyük fayda vardır, çünkü tarih hayatın öğretmenidir. Herkes bilmelidir ki, bunca fedakârlık ve bunca çetin imtihandan sonra, hiç kimsenin Ülkücülerden rüşt ispatı istemeye hakkı yoktur. Bu milli görev, dün olduğu gibi yarın da Milliyetçi Hareket’in ve Ülkücü Gençliğindir. Çünkü hiçbir siyasi hareket, bu görevi üstelenecek, bu sorumlulukları taşıyacak birikime, hedeflere ve fikirlere sahip değildir. Biz inanıyoruz ki; Bugün burada topluca atan yürekler, aynı şevk, aynı heyecan, aynı coşkuyla tarihin sonsuzluğuna kadar bitmeyecek bir sevdadır. Türklüğün muzaffer şafağının sökmesi, Türk milletinin istiklal ve istikbal haklarının ebet müddet muhafazası için vakti saati geldiğinde can emanetini de Ülkücü olarak Rabbime teslim edeceğim. Bundan da şeref duyacağım. Allah(cc) yar ve yardımcımız olsun. Allaha emanet olun” diyerek sözlerine son verdi.

SONY DSC

“SON YOLCUSU SEN OLDUN HAK YOLUNUN”
Daha sonra konuşmalarını yapmak üzere kürsüye MHP Ayvalık İlçe Başkanı Hasan Ustalı, gelerek şu konuşmasını yaptı:” Adın Fırat’tı, ruhun ise Orhun. Son yolcusu sen oldun hak yolunun. Cennete dökülen mübarek suyun. Bir damlası oldun aktın sen reis. Saygıdeğer hanımefendiler, beyefendiler değerli Ülküdaşlarım, sizleri saygı ve sevgi ile selamlarım.
Üniversiteler en yüksek düzeyde bilginin üretildiği, yaygınlaştırıldığı ve üretime dönüştürüldüğü kurumlardır. Sermayesi insan olan bu kurumların içerisine sızan ideolojik yapılar, terör örgütleri ve ayrılıkçı unsurlar buralarda adam devşirme ve terör faaliyetleri gerçekleştirmek için geçmişten bugüne bir çaba içerisindedirler. Geleceğe daha emin adımlarla yürüyebilmemiz için eğitim kurumlarımızı insanı öteleyen her türlü bölücü ideolojik yapılanmadan, her türlü terör faaliyetinden uzak tutmamız ve bu yapılardan temizlememiz gerekmektedir. Üniversitelerin gerçek manada milletine hizmet edebilmesi için bu yapılara karşı duracak milletin has evlatlarının, milletin has hocalarının ve aydınlarının olması elzemdir. Vatanımızı ve başta üniversitelerimiz olmak üzere tüm kurumlarımızı terör örgütlerinin yuvası olmaktan kurtaracak nesilleri her dönemde inşa ettik.
“BU MİLLETİN VİCDANINDA ÖLÜMSÜZ OLARAK YAŞAYACAKTIR”
Memleketimizin ve milletimizin aleyhinde eylemler düzenleme cüretini gösteren terör yapılarına karşı kendi şahsiyeti ve karakteriyle dur diyebilen örnek bir şehidimiz var; Ülkücü Şehidimiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu. 20 Şubat 2015 tarihinde bir evin bir oğlu, Fırat Yılmaz Çakıroğlu, Ege Üniversitesi’nde katledildi, ateş düştüğü yeri yaktı, gönüllerimizi kavurdu. Eğitim hayatı boyunca tehditler alan, adı ve fotoğrafıyla hedef gösterilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu okuldaki örgüt yapılanmalarına karşı tüm hukuki yolları zorluyordu. Birçok etkinlik tertip etmiş ve birilerinin dikkatini çekmeye çalışmıştı. Lakin o kimseler üzerine düşeni yapmamış ve nihayetinde 20 Şubat günü okula gittiğinde, adı da kendi de “yılmaz” Fırat Yılmaz Çakıroğlu, bıçaklı saldırıya uğramış ve orada kan kaybından Hakk’ın rahmetine kavuşmuştu.
SONY DSC

SONY DSC

O, PKK’lı teröristlerin uzantılarıyla baş edebilmek için arkadaşları ile birlikte büyük bir fedakârlıkla çalışan mücadele eden kahraman bir evladımızdı. O, tarihte ki nice kahramanlarımız gibi bu gençliğin, bu milletin vicdanında ölümsüz olarak yaşayacaktır.
Memleketimizin ve milletimizin bekası için maddi manevi tüm varlıklarını sarf eden şehitlerimizin davalarının öksüz ve köksüz kalmaması niyazıyla, dokuzuncu ölüm yıldönümün de Fırat Yılmaz Çakıroğlu kardeşimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları Şad, Mekanları Cennet Olsun. Ne Mutlu Türküm Diyene” sözleriyle konuşmasını bitirdi. Konuşmaların ardından, Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu, ile ilgili video ve slaytlar seyrederek, Ayvalık Ülkü Ocakları Eğitim Vakfı ve MHP İlçe Teşkilatı, bir kez daha Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu anmış oldular.
Reklam
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.