Site Rengi

DOLAR 32,5216
EURO 34,9599
ALTIN 2.438,77
BIST 9.915,62
Ayvalık Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir 19°C
Az Bulutlu
Balıkesir
19°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 20°C
Reklam
Reklam

18 . AYVALIK ULUSLARARASI ZEYTİN HASAT FESTİVALİ BİRBİRİNDEN FARKLI ETKİNLİKLER İLE KUTLANDI

18 . AYVALIK ULUSLARARASI ZEYTİN HASAT FESTİVALİ BİRBİRİNDEN FARKLI ETKİNLİKLER İLE KUTLANDI
Reklam
16.10.2023
186
A+
A-
  1. AYVALIK ULUSLARARASI ZEYTİN HASAT FESTİVALİ BİRBİRİNDEN FARKLI ETKİNLİKLER İLE KUTLANDI
  2. Ayvalık Uluslararası Zeytin Hasat Festivali ilk zeytin hasadı ve zeytin sıkımını Cunda Alibey Adasında gerçekleştirildi.

SONY DSC

18.Ayvalık Uluslararası Zeytin Hasat Festivali boyunca her gün konser etkinlikleri , Ayvalık Cumhuriyet Meydanı’na kadar başlayan hasat yürüyüşünün ardından, Cumhuriyet meydanındaki konuşmaların ardından,  Kırlangıç Yaşam Merkezi’ndeki üreticilerin stantları gezilerek halka tanıtıldı.

Festivalin 2. Gününde , Cunda Fora Glamping’ de Balıkesir Milletvekilleri ve Balıkesir Valisinin katılımıyla sembolik hasat ardından zeytin sıkımı ve tadımı gerçekleştirildi.

 

Reklam

 

SONY DSC

  1. Ayvalık Uluslararası Zeytin Hasat Festivali ilk hasat ve zeytin sıkımı
  2. dualar ile yapıldı. Zeytin Hasatı ve sıkımına katılanlar arasında, Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Balıkesir Milletvekilleri, İsmail Ok, Turhan Çömez, Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, önceki dönem Kültür ve Turizm Bakan yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, festivalin tüm paydaşları ve vatandaşlar da katılımıyla toplanılan zeytinlerin sıkım işlerinden sonra tadımları yapıldı.

Ticaret Odası Başkanı Ali Uçar Röp:” Festivalimizin bu gün 2. Günü ve sembolik hasat etkinliğimiz ile başladık. Ayvalık’ın zeytinini Ayvalık ta üretilen makinalarda sıkıp burada, kullanıma sunacağız. Etkinliğimizin ve sezonumuzun, hasat etkinliğimiz hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bol ve bereketli olsun. Bu etkinliğimizin ana amacı, ticaret odası bünyesinde, Ayvalık’ımızda bulunan güzel markalarımızı tanıtmak ,onları ulusalda, uluslararası arenalarda görünür hale getirmektir. Aynı şekilde zeytin üretimine, zeytinciye destek verirken, turizm faaliyetlerini desteklemek turizm faaliyetlerimizide geliştirmek istiyoruz. Ayvalık bir zeytin kentidir ama bununla birlikte çok güçlü turizm alt yapısına sahiptir. Bu bölgede su altı su üstü güzellikleri tarihi dokusu tabiat parklarıyla çok güzel imkanlarımız mevcut. Onun için tüm misafirlerimizi Ayvalık’a bekliyorum” diyerek sözlerine son verdi.

Reklam

SONY DSC

Vali Röp—- Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu:” Ayvalık Ticaret Odamızın ev sahipliğinde, 18. si düzenlenen Uluslararası Zeytin Festivali için bir aradayız. Sayın vekillerimiz ile birlikte. İlimizdeki diğer ticaret odalarımız ve borsa başkanlarımız ile beraber burada zeytin haşatını yaptık. En önemli ilimizin tarım sektöründe, ön planda olan sektörün başında geliyor. Bu yılda yine 30 Bine yakın zeytinyağı üretimi bekliyoruz. Özellikle Ayvalık bizim marka değeriyle, bilinirliğiyle gerçekten Ayvalık Zeytinimiz bizim ulusal ve uluslararası marka değeri en yüksek ürünümüz. İnşallah bu tip etkinlikler ile bu tip festivaller ile onu daha ileriye taşımak uluslar arası bilinirliğin ve tanırlılığını en üst düzeye taşıma adına da bu tip festivallerde anlamlı oluyor. Ben tekrar başta ticaret odamıza ve bu işte emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Üreticilerimiz içinde bereketli bol bir sezon diliyorum” diyerek zeytin sıkma ve tatma bölümüne geçildi.

  1. Ayvalık Uluslararası Zeytin Hasat Festivali, 19 Ekim gününe kadar çeşitli etkinlikler ile devam edecek.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.