Site Rengi

DOLAR 32,4446
EURO 34,8443
ALTIN 2.420,12
BIST 10.045,74
Ayvalık Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir 21°C
Az Bulutlu
Balıkesir
21°C
Az Bulutlu
Per 23°C
Cum 16°C
Cts 20°C
Paz 23°C
Reklam
Reklam

CUNDA UYGULAMA OTELİNDE TURİZM HAFTASI KUTLAMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

CUNDA UYGULAMA OTELİNDE TURİZM HAFTASI KUTLAMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Reklam
18.04.2024
180
A+
A-

SONY DSC

Ayvalık Cunda Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’nin düzenlediği Turizm Haftası Kutlamalarına Ayvalık Turizm Danışma Ofisi de destek verdi.

Ayvalık Cunda Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’nin düzenlediği Turizm Haftasında, Ayvalık’ın meşhur Restoranlarında hazırlanan ikramlarla, Ayvalık Sebahat-Cihan Şişman Güzel Sanatlar Lisesi’nin müzik şöleninin yanısıra Efelerin Zeybek oyunlarıyla, Ayvalık’ta ilk kez bu kadar iyi bir organizasyon ile kutlanan turizm haftası daha renkli bir hal aldı.

Ayvalık Cunda Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’nin düzenlediği Turizm Haftası Kutlamasına, Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Garnizon Komutanı Personel Albay Hüseyin Aydın, Ayvalık İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Onur Yakar, Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, Ayvalık Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanı Melih Çakırca, Ayvalık Pazarcılar Odası Başkanı Elmas Özmen, Ayvalık Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Uçar,  Ayvalık ilçe Kurum müdür ve amirleri ile çok sayıda turizm paydaşlarının yanısıra vatandaşlarda katıldı.

Reklam

Ayvalık Cunda Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’nin düzenlediği Turizm Haftası Kutlaması nedeniyle, günün anlam ve önemine vurgu yapan Cunda Uygulama Oteli Müdürü Abdülaziz Yük konuşmasında:” Her daim saygı ve şükranla andığımız Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği Ülkemiz, sahip olduğu coğrafi ve tarihi güzelliklerle her dönem gezginlerin uğrak yeri olmuştur. Yedi coğrafi bölgemizin dört mevsimde de turizm potansiyeline sahip olduğunu söylememiz yanlış olmaz.

Günümüze baktığımızda turizm etkinliklerinin giderek daha da profesyonel bir şekilde yapıldığını gözlemlemekteyiz. Bu noktada turizm sektörüne donanımlı çalışanlar kazandıran biz ve bizim gibi okulların her geçen gün daha da dikkat çektiğini söyleyebiliriz.

Reklam

Turizm, ülkemiz ekonomisi adına çok önemli bir faktördür. Turizm gelirlerinin ihracat gelirlerine oranı  % 24,5’tir. Dolayısıyla turizm, Türkiye’nin ekonomisi ve kalkınması için hayati bir öneme sahiptir. Bunu, sadece 2023 yılı verilerine bakarak bile söyleyebiliriz. Turizm geliri; 2023 yılında bir önceki yıla göre %16,9 artarak 54 milyar 315 milyon 542 bin dolar olmuştur. Dünya sıralamasına baktığımızda ise ülkemiz dünyada  en çok turist ağırlayan dördüncü, Avrupa’da ikinci ülkedir. Ayrıca İstanbul ve Antalya’nın turistik anlamda dünyada en çok tercih edilen ilk 10 şehir arasında olması ve 1 milyon insanımızın turizm alanında istihdam edilmesi, turizme ülkece ne kadar önem vermemiz gerektiğinin büyük bir kanıtıdır.

Bunun yanında doğal ve kültürel kaynakları korurken yerel ekonomiyi destekleyen ve toplulukların yaşam kalitesini artıran bir turizm modeli olan sürdürülebilir turizmin üzerinde  özellikle durmak gerekir. Bu tür turizm, doğal çevrenin korunmasını, kültürel mirasın değerlendirilmesini ve sosyal etkileşimi teşvik ederken gelecek nesillere de kaynakları sağlamak için önlemler almayı içermesi bakımından oldukça önemlidir.

Turizm alanında bölgemizde büyük bir potansiyele , çok kıymetli tarihi ve kültürel bir mirasa sahip olan, zeytin ve çam ağaçlarının birbiriyle kucaklaştığı, birbirinden güzel koyları ve körfeziyle, tabiat adalarıyla cennetten bir köşe olan, zeytinyağının başkenti,  güzel ilçemiz Ayvalık;  ziyaretçilerine turistik faaliyetler açısından çok çeşitli imkanlar sunan eşsiz bir  destinasyon noktasıdır.Ancak ilçemizdeki  turizm sezonunun 12 ay boyunca sürdürülmesi amacıyla  deniz, kum, güneş üçlemesinin dışında büyük potansiyel arz eden, gastronomi turizmi, kongre turizmi, ekoturizm, kırsal turizm, sağlık turizmi, su altı dalışı, foto safari, bisiklet turizmi, sağlıklı beslenme turizmi, kamp-karavan turizmi, deniz sporları, sportif olta balıkçılığı,yat turizmi, jeoturizm gibi alanlarda turizm etkinlikleri çeşitlendirilip yaygınlaştırılmalıdır.

Biz de Cunda Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak  Ayvalık’taki turizm etkinliklerinin yaygınlaştırılmasını kendimize görev biliyor; öğrencilerimizi turizm alanında yetkin bireyler olarak yetiştirip mezun ederek onların ülkemizin turizm geleceğine katkı sunmalarını amaçlıyoruz.

Bugün burada kutladığımız turizm haftasının, ülkemizde turizm bilincinin oluşmasını sağlaması ve ciddi bir ekonomik potansiyel olan turizm sektörünün bu tarz kutlamalarla daha da gelişmesi en büyük dileğimizdir. Bu anlamda bizlere her daim destek olan İlçe Kaymakamız Sayın Hasan Yaman’a şükranlarımı sunarım. Ayrıca  İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, Ayvalık Sahil Güvenlik Karakol Komutanlığına, İlçe Turizm Danışma Bürosuna, ilçemizin değerli işletmeleri Sahil Restoran’a, Körfez Restorana, Cunda Balıkevine, Karadeniz Pastanesine, Paşa Çorba’ya, Bay Nihat’a ve Lokmacı Saki’ye,

programımızın hazırlanmasında emeği geçen idareci ve öğretmen arkadaşlarıma, usta öğreticilerimize, uygulama oteli personelimize ve sevgili öğrencilerimize , Ayvalık Kürek Takımı Eğitmeni Ersin Şenkaya ve ekibine, Sebahat Cihan Şişman Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencilerine ,Ayvalık Halk Eğitim Müdürlüğüne, Okulumuz Öğretmen Korosuna, Cunda Mesleki ve Anadolu Lisesi Halk Oyunları Topluluğu Eğitmeni Şeref Sakarya ve ekibine son olarak da katılımlarınızdan dolayı siz değerli misafirlerimize şükranlarımı sunarım” diyerek sözlerine son verdi. Konuşmanın ardından katılan konuklar, önce resim sergisinin açılışının ardından,  Ayvalık Sebahat-Cihan Şişman Güzel Sanatlar Lisesi’nin müzik şöleni dinletisine geçildi. Etkinlikler farklı tanıtım alanlarının gezilmesiyle son buldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.