Site Rengi

DOLAR 32,5847
EURO 35,0105
ALTIN 2.462,26
BIST 9.883,18
Ayvalık Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir 24°C
Az Bulutlu
Balıkesir
24°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Reklam
Reklam

AYVALIK ESNAF VE SANATKARLAR ODASI İLE AYVALIK SEBZE VE MEYVECILER ODASI’NIN          ORTAK BASIN AÇIKLAMASI

AYVALIK ESNAF VE SANATKARLAR ODASI İLE AYVALIK SEBZE VE MEYVECILER ODASI’NIN          ORTAK BASIN AÇIKLAMASI
Reklam
26.02.2021
1.269
A+
A-

Pazaralar da ; Mesafe, Maske ve hijyene dikkat !!!

Ayvalık Kaymakamlığı ile Ayvalık Belediyesi’nin onayı ile yapılan ortak basın açıklamasına, Ayvalık Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Melih Çakırca, Ayvalık Sebze ve Meyveciler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Elmas Özmen ile birlikte Ayvalık Belediyesi Zabıta Müdürü Ali Çiçek’te katıldı.

Reklam

Başkan Çakırca “Emniyetimiz ve zabıtamız pazarın her noktasında görev yapıyor olması da büyük önem taşımaktadır.”

Ayvalık Kaymakamlığı ile Ayvalık Belediyesi’nin de onayladığı, ortak basın açıklaması Ayvalık Esnaf Sanatkarlar Odasın da gerçekleştirdiler. Ortak basın açıklamasını Ayvalık Esnaf Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Melih Çakırca, yaptı. Başkan Çakırca,: Odamız üyelerinin talepleri doğrultusunda Kaymakamlığa ve Belediyemize yapılan talepler neticesinde Perşembe Pazarının gerekli tedbirler alınarak esnafımızın son derece geniş bir alanda kurulmasına müsaade edilmiştir.

Başkan Çakırca “ Tezgahlar son derece aralıklı kurularak vatandaşlarımızın ferah bir ortamda rahat alışveriş yapması sağlanmıştır. “

Reklam

Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyularak Emniyetimiz ve zabıtamız pazarın her noktasında görev yapıyor olması da büyük önem taşımaktadır. Tuhafiye ve sebze meyve pazarını birleştirdik. Halkımızı da 2 kez pazara çıkma telaşından ve “evinde kal” sloganına uygun olacak şekilde tek bir günde bütün ihtiyacını karşılamasını sağladık. Ayrıca pazartesi günü Armutçuk’ta bir pazarımız var 2 pazarın kontrolü belediyemiz ve emniyet güçlerimiz içinde sıkıntı oluyordu, tuhafiye esnafımız için aynı gün iki Pazar oluyordu ve o yüzden pazarımız bölünüyor, halkımızda tam ihtiyacın karşılayamayacak duruma gelmiştir. Ayvalık olarak Balıkesir’in salgın ortalamasının altındayız ama yeterli değil tabi ki. İnşallah bu günlerde geçecek hayat normale dönecek ve her sokağımızda hareket ve canlılık olan günlere geri döneceğiz. Maske ,mesafe, hijyen kurallarına dikkat ediyoruz.” diyerek ortak açıklamayı bitirdi.

Başkan Özmen” İnşallah bu pandemi olayları biter, normal günlerimize döneriz.”

Daha sonra Ayvalık Sebze ve Meyveciler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Elmas Özmen, açıklamasında: Ayvalık Kaymakamlığı ve Ayvalık Belediyesinin talebi ve isteği doğrultusunda, Kaymakamımıza ve belediyemize yaptığımız müracaatlar olumlu neticelendi. Tuhafiye pazarımızın pazartesi kaldırılması ve Perşembe pazarı ile birleştirilmesi kararı çıktı. Vatandaşlarımız içinde Esnaflarımız içinde iyi oldu. İnşallah bu pandemi olayları biter, normal günlerimize döneriz. Eskiden olduğu gibi Barbaros caddemizi de açarız. Herkes Elini kolunu sallayarak pazarımıza gelerek ihtiyaçlarını karşılayacak. Bu günler yakındır inşallah. Biz vatandaşlar olarak biraz daha dikkat etmeliyiz ,sorumluluklarımızı bilmeliyiz. Özellikle üç kuralı unutmadan uyalım, sosyal mesafe, maske ve hijyen diyorum. Her vatandaşa sağlıklı günler dilerim.” Diyerek sözlerine son verdi.

Aynı şekilde Ayvalık Zabıta Müdürü Ali Çiçek, kısa açıklamasın da “özellikle pazarlara girerken, maske ve sosyal mesafeye önem verelim” diyerek kurallara uyulmasına dikkat çekti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.