Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Ayvalık Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir 17°C
Az Bulutlu
Balıkesir
17°C
Az Bulutlu
Pts 19°C
Sal 19°C
Çar 23°C
Per 22°C
Reklam
Reklam

DÜNYA KENTİ AYVALIK HİÇ BU KADAR SAHİPSİZ KALMAMIŞTI

04.04.2022
561
A+
A-

Yüksel Kalkan

Ayvalık’ın sınırları içerisinde,  toplam 5 adet kentsel SİT alanı bulunmakta. Bu SİT alanları içerisinde 3 bini aşkın korunması gerekli kültür varlığı olarak tescilli yapısı, kentsel SİT alanları etrafında yer alan doğal SİT niteliğindeki zeytinlik alanları, Lale Adası ve Alibey Adasında yer alan arkeolojik SİT alanları ve Ayvalık Adaları Tabiat Parkı ile bir bütünlük sağlamış durumda.

Bu özelliklerini günümüze kadar muhafaza ederek gelen Ayvalık, 2015 yılında belediye tarafından düzenlenen çalıştayla başlayan süreç, UNESCO Ayvalık Alan Yönetimi Birimi kurulması ile devam etti.  Ayvalık 2017 önce, yılında dönemin Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, ve Ayvalık Belediyesi Meclis Üyeleri’nin oylarıyla, müracaat edildi. 2017 yılında Ayvalık Endüstriyel Peyzajı adıyla UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne kabul edildi.

Reklam

Ayvalık, UNESCO Dünya Mirası listesine alınma olasılığı nedir.? Her geçen gün kirlenmeye devam eden Ayvalık merkez mahalleleri, her yol üstüne veya Ayvalık Belediyesi arazilerine yapılan izinsiz ve kontrolsüz Keçi,Koyun, Tavuk, Köpek gibi hayvanları koyarak işgal edilen, çarpık ve bakımsız yapılar varken UNESCO süreci konuşmak yada listeye girmek gibi bir gerçeklik olabilirmi?

Bu kadar sorun varken birde, Ayvalık merkez mahallelerinde bulunan Ayvalık Belediyesi’ne ait boş ve yeşil alanları kendi malları gibi çevirerek oturma alanları olarak yapmaları yokmu; tam şaşırılak bir durum. Tamam’da Ayvalık Belediyesi veya zabıtaları ne iş yapar. 5,6 ay dolaşılmayan mahalleler ve sokaklar var. Belediye bu kadar sahipsiz bırakırsa olacağı budur. Yakında mahalleler arasında buluna boş alanlar kalmayacak. Evinin yanını bırakın evinden metrelerce uzaklara bile oturma alanları yapılarak işgal ediliyor. Tamamda bu ilçenin belediyesi ve bu konularla ilgilenen meclis üyeleri, hatta zabıtalar ne yapıyorlar acaba. Hepsi bir yana Ayvalık Belediye Başkanı ve yardımcıları ne yapıyorlar.?

Yazıktır bu dünya kenti Ayvalık’a.

Reklam

Bazı vatandaşlar sokak arasına aracını park ettiğinde, gelip o sokaklara kilitler vurup kapatıyorsunuz, Neden koskoca boş ve yeşil arazinize sahip çıkmıyorsunuz. Demek geliyor içimden. Yoksa oralardamı satıldı.?

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.