Site Rengi

DOLAR 32,3688
EURO 34,7360
ALTIN 2.397,73
BIST 10.158,12
Ayvalık Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir 21°C
Az Bulutlu
Balıkesir
21°C
Az Bulutlu
Per 23°C
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 22°C
Reklam
Reklam

BAŞARIYI İZLEME VE GELİŞTİRME PROJESİ (BİGEP) EĞİTİMİN BÜTÜN PAYDAŞLARINI HEYECANLANDIRDI

BAŞARIYI İZLEME VE GELİŞTİRME PROJESİ (BİGEP) EĞİTİMİN BÜTÜN PAYDAŞLARINI HEYECANLANDIRDI
Reklam
26.04.2022
298
A+
A-
Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Ayvalık Cunda Uygulama Otelindeki Toplantı Salonunda, “BİGEP” ile ilgili açıklamalarda bulundu.
BİGEP, Balıkesir genelindeki okullarda uygulanan eğitime, yeni bir bakış açısı getirirken öğrencilerde motivasyonu yükselttiği gözlendi. BİGEP değerlendirme toplantısına, Balıkesir İl Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, Balıkesir genelindeki İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin yanısıra Ayvalık genelindeki şube ve okul müdürleri katıldı. Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Ayvalık Cunda Uygulama Otelinde yapılan “BİGEP” toplantısında, yaptığı açıklamasında :” Bu gün Ayvalık İlçemizde, Aylık Olarak Yaptığımız İl Eğitim Değerlendirme Toplantısının altıncısını gerçekleştiriyoruz. Ayvalık’ta saat 11: 00 da başlayan toplantımızda, ilçe müdürümüz Güner Bahadır, ilçemizdeki eğitimle ilgili gelişmeleri gerek yatırımlar boyutuyla, burada yürüttükleri proje çalışmaları ve en önemlisi BİGEP Projesi kapsamındaki çalışmaları özetlediği bir sunun yaptı. Ayvalık İlçemizde, bu eğitim öğretim yılı içerisinde gerçekleştirdiği faaliyetleri ve güzel çalışmaları aktardı.
İlçe Milli Eğitim Müdürümüz, son bir ay içerisinde, il genelinde, eğitim alanında, BİGEP çalışmaları kapsamında, yürütülen faaliyetlerin değerlendirilmesini gerçekleştirdi. Bu kapsamda yapmış olduğumuz, deneme sınavlarının sonuçlarıyla ilgili bilgileri paylaştı.
Deneme sınavları bilindiği gibi hem ortaokullarda, hem de liselerde 7. 8. ve 11.12. sınıflarda bulunan bütün öğrencilerimizin katılabildiği ve gerçeğe çok yakın düzeyde, hatta birebir örtüşen düzeyde, ölçme gücü olan sınavlardan oluşuyor. Bu sınavları her ay tekrarlıyoruz. Şimdiye kadar beş deneme sınavı gerçekleştirdik. Mart ayından itibaren, liselerimizde hem AYT hem TYT sınavlarını yapmak suretiyle, 8. Sınıf öğrencilerimizin üniversite sınavına gerçek anlamda, hazırlık yapmalarını onları desteklemek boyutuyla en güçlü enstrümanları kullanarak onlara bu fırsatı sunmuş oluyoruz.” Diyerek açıklamasına devam etti.
VALİ ŞILDAK” BALIKESİR BİR EĞİTİM ŞEHRİ OLSUN İSTİYORUZ”
Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, konuşmasının ilerleyen kısmında:” Ben bu çalışmadan çok memnunum. İlin Valisi olarak ifade etmek isterim ki, BİGEP bir fark oluşturmuştur. Balıkesir de BİGEP Projesi tutmuştur ve sahiplenilmiştir, başarıyla yürümektedir. “diyerek konuşmasına şu sözler ile devam etti. Vali Şıldak:” Herkes benim hissettiğimden daha büyük bir inançla, coşkuyla, BİGEP Projesinin kendilerine kattığı yol haritası ve rehber olma anlamında ki faydaları, onlara verdiği desteği ifade ediyor. Bu yeterli, zaten bizim görevimizde, yol gösterici olmak. Rehberlik etmek,” Diyerek konuşmasının son bölümünde şu konuşmayı yaptı.
Vali Şıldak:” BİGEP ile birlikte, hedefimiz ifade ettiğimiz gibi, ilin tamamında, bütün eğitim süreçlerinin sürekli takibi, canlı tutulması ve akademik başarının ilimizde yükseltilmesidir. Balıkesir bir eğitim şehri olsun istiyoruz. Bununda sözde kalmayıp altını doldurarak ilerliyoruz. Bir rakam vermek istiyorum. İlimizde pekçok alanda, devletimizin, hükümetimizin yatırımları devam ediyor. Bunların rakamsal boyutu çok yüksek. En başta da eğitim yatırımları geliyor. Sağlık ve Spor alanları izliyor bu üç alanda bakanlıklarımızın, sayın
Cumhurbaşkanımızın talimatıyla, destekleri var. Eğitim alanında şuan 27 inşaatın devam ettiğini, 49 inşaat bu yıl içerisinde başlayacak. İhale süreçleri devam ediyor.”Diyerek konuşmasını sürdürdü.
BAŞARIYI İZLEME VE GELİŞTİRME PROJESİ (BİGEP) 2. BÖLÜMÜNDE OKUL MÜDÜRLERİN TAVSİYE VE GÖRÜŞLERİ ALINDI
Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Ayvalık Cunda Uygulama Otelindeki BİDEP toplantısının ardından 2. Kısım BİGEP değerlendirmelerini Ayvalık Mesleki Anadolu Lisesi’nin toplantı Salonunda, okul müdürlerinin yanısıra şube müdürlerinin de katıldığı toplantıya geçildi. Burada Ayvalık genelindeki başarılı öğrenciler vali şıldak’ı çiçekler ile karşıladılar. Balıkesir Vali Şıldak, öğrenciler ile sohbet ediphatıra resmi çektirdi.
İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ BAHADIR “STK’LARA KADAR HER BİR PAYDAŞIN DESTEKLERİYLE, BÜYÜK”
Toplantının 2. Kısmının açılış konuşmasını yapan Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır,:” Ayvalık’ta iki yıldır sürdürdüğümüz, sizlerin himayelerinde yürütülen, İl Mill, Eğitim Müdürlüğümüzün koordinasyonunda, sayın kaymakamımızın destekleriyle ilçemizde yürüdüğümüz, tüm eğitim camiamızın paydaşlarıyla, öğretmenlerimizden ,öğrencilerimize, okul aile birliklerimizden STK’lara kadar her bir paydaşın destekleriyle, büyük bir sinerji ve Motivasyonla yürüttüğümüz bu çalışmalar adeta son dönemecinde de, en üst seviyesine ulaşmış olduğunu birkez daha ifade etmek isterim.” Diyerek sözlerine şöyle devam etti, Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahadır:” Alanda, teknolojik tasarın atölyelerinde, aynı zamanda TUBİTAK gibi projelerde, yerel, ulusal ve uluslararası projelerine katılım noktasında, önceki sunumunda sizlere ifade ettiğim gibi son yıllara kıyasladığımızda, büyük bir artış gösterdiğini görmekteyiz. ”Dedi.
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ALİ TATLI” AYVALIK BİGEP PROJESİNDE FARKLI ÇALIŞMALAR YAPIYOR”
Daha sonra konuşmasını yapmak için kürsüye Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü gelerek yaptığı konuşmasında:” Ayvalık BİGEP Projesinde farklı çalışmalar yapıyor. Bu günde İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün sunumunda da gördük. Okullarımız sınav sonrasında, sınavı değerlendirmeyi sadece sınıfta değil görsel olarak aynı zamanda, kendi sosyal medyalarında da paylaşarak, bütün çocukları erişimine açmaları farklı bir uygulamaydı. Bu günkü toplantımızda da bütün ilçelerimize de tavsi edilen bir konuydu. Rehber öğretmeni olmayan okullarda, koordinatör öğretmenimizin koordinesinde gönüllü olarak, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün cebri görevlendirmeleriyle değil, gönüllü olarak rehberlik faaliyetlerini yürütüyor olmaları aslında, her bir çocuğumuza dokunmayla alakalı özverilerin bir yansımasıydı. BİGEP bizim ilimiz için, ilimize özgü ilimizin dinamiklerini dikkate alarak, hazırlanmış. Diyerek konuşmasına devam etti.
KAYMAKAM HASAN YAMAN” İDARECİLERİMİZLE BİR TAKIM RUHU ANLAYIŞI İÇERİSİNDE”
Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, BİGEP Projesi hakkında yaptığı konuşmanın bir bölümünde,:” İzleme ve Geliştirme Projesi kapsamında. Öğrencilerimizin akademik başarılarının artırılması, Bu başarının takibi, ihtiyaç duyduklarında psikolojik desteğin sağlanması noktasında, BİGEP Projesiyle birlikte hissettiğimiz destek daha da artmıştır. Şunu söyleyebilirim ki, okul idareciler ile, öğretmen arkadaşlarımızla bir araya geldiğimizde, projeye olan inançlarının ve samimiyetlerinin tam olduğunu bende müşahede ettim. BİGEP Projesi kapsamında, çalışmalarımızı yürütürken, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, velilerimiz, idarecilerimizle bir takım ruhu anlayışı içerisinde, geliştirilmesi gereken alanların tespiti, bu alanlardaki sorunları çözümü ve motivasyonu takım halinde görüşerek ve karar bağlayarak, birlikte yürüyoruz.” Diyerek konuşmasını sürdürdü.
VALİ HASAN ŞILDAK” . BİR FAALİYET PLANI OLUŞTURDUK”
Son olarak Balıkesir Valisi Hasan Şıldak,2. Toplantının olduğu salondaki konuşmasının bir bölümümde:” Ben şöyle bir soruyla başlamak istiyorum. Neden burada toplandık? Ne yapıyoruz? Nereden yola çıktık? Nereye geldik? Bugün neredeyiz? Bunları bir ortamda hep beraber konuşalım. Burada bütün okul müdürlerimiz bulunuyor. BİGEP adındaki, Başarı İzleme Geliştirme Projesi, Balıkesir’e özgü bu çalışmayı değerlendirmek üzere projemiz kapsamındaki sürükleyici doktrinleri var. Proje sorunlarımız var ve branşta zümre başkanları var. Eğitimle ilgili konuları konuşacağız. Bir hedef koyduk. Bu nedele çerçevesindeki, çalışmaları bir yol haritasına bağladık. Bir faaliyet planı oluşturduk. Bizi buraya getiren asıl sebep nedir? Neden böyle bir özgün proje çalışmasına ihtiyaç duyduk.? İki sebep var aslında, birincisi Balıkesir’e özgü bir sebep, ikincisi de, eğitimin kendi özellikleri ve yapısı gereği olması gerektiğini düşündüğümüz uygulama olarak ele aldık. Balıkesir’e özgü olan sebep, Balıkesir’deki akademik başarı düzeyini incelediğimizde, ilimizim ülkenin en gelişmiş 30 büyükşehir olmasının ötesinde, taşıdığı özellikler, eğitim alt yapısı, eğitim kadroları bunun yanısıra sosyo ekonomik düseyi, coğrafi şartların uygunluğu v.s bütün şartları bir araya getirdiğimizde, yaptığımız değerlendirmeye göre, Balıkesir, olması gereken noktanın epey gerisinde bulunmaktaydı. ”Diyerek konuşmasına devam etti. Vali Şıldak, konuşmasının sonunda, Balıkesir İl Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, ve Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, birlikte soru ve önerileri almak için oturma alanlarına geçtiler. Okul müdürleri ve şube müdürlerinin BİGEP Projesi hakkında düşünce ve önerilerini aldı. Toplantı sonrası Balıkesir’e dönüş yaptı.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.