Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Ayvalık Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir 17°C
Az Bulutlu
Balıkesir
17°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 24°C
Per 25°C
Reklam
Reklam

SİZİN KİMLİĞİNİZİ BİLİYORUZ “ BAŞKAN HEDEF KİMİ GÖSTERDİ”

12.06.2022
308
A+
A-

Ayvalık son yıllarda çok göç alan ve halen en üst çıtada talep gören bir ilçe. Bu taleplerin sebeplerine baktığımızda, İstanbul ve İzmir’e yakın olmasının yanı sıra oksijeni bol ve hava sıcaklıklarının yaşlı vatandaşlar için uygun olması.

Bu olumlu şartlar nedeniyle göç sonrası Ayvalık’ta kiralık bir yer bile bulmak zor.  Ayvalık sınırları içerisinde yaşayan vatandaşların bir kısmı kirada yaşıyor. Kirada  yaşayan vatandaşların en çok arzuladıkları ve istedikleri şey ev sahibi olmak.  Ama şartlar o kadar yüksek ki normal emekli yada asgari ücretle çalışan bir ailenin ev sahibi olması mümkün değil. Ne yapmak lazım ? Ayvalık’a ucuz konut yaparak , imkanları kısıtlı olan vatandaşları ev sahibi yapmak. Bu sorun bir barınma hakkı olduğundan dolayı  sosyal sorun yaşattığı için devlet yada Belediye bu konuda projeler üretmek zorundadır. Bu zorunluluk sadece Ayvalık’la ilgili değil tüm yurt genelinde uygulanmalı.

11 Haziran’da Kent Konseyi tarafından yapılan” TOKİ,Sit Alanları ve Ayvalık Adaları Tabiat Parkı Toplantısı’” yapıldı. Bir kere, Kent Konseyi gerçekten Kentin Konseyi olacaksa, ilçe belediyelerinin güdümünden çıkmalı. Maddi bakımdan göbeği ilçe belediyesine bağlı olması demek, kentin sorunlarını ancak belediyenin izin verdiği kadar açıklayabilir demek olması. Kent konseyi TOKİ ile ilgili bir toplantı yapacaksa neden Adaları ve Tabiat Parklarıyla ilgili alanları birleştirir,bunu anlamak çok zor. TOKİ, başlı başına bir konu, TOKİ ile ilgili toplantılarda başka konuların içine alarak detaylandırılması hatta açılan  konunun sonuçlanması mümkün değil.

Reklam

TOKİ, Toplantısına gelmeden önce iktidar partisinin TOKİ,Projesine karşı iseniz ;sizin projeniz ne onu ortaya koyabildinizmi?yada koyabiliyormusunuz?  Ayvalık Belediye Başkanı ,Sit Alanları ve Ayvalık Adaları Tabiat Parkı Toplantısı”nın bir taraflı olarak söz alıp konuşması gayet olumlu; ama daha konuşmasının başında orada bulunan ve sizin tezlerinize karşı çıkan bir vatandaşın “kimliğinizi biliyoruz,siz Ak Partilisiniz” demesi bu kişiyi oradaki vatandaşlara karşı hedef göstermiş oldunuz. Hedef gösterilen vatandaşın orada kalması daha büyük sorun yaratabilirdi. Sayın Ergin, Sizin hangi partiden belediye başkanı seçildiğiniz önemli değil. Siz belediye başkanı olduktan sonra bu kentte yaşayan ve vergisini bu kentte ödeyen herkesin belediye başkanısınız. Siz su ,katı atık, veya emlak vergisi alırken kimliklere göre mi alıyorsunuz? Hayır . O zaman bu bölücü,ötekileştirici dili her yerde kullanamazsınız.

İktidarın ilçe başkanı bir TOKİ Projesinin ele alındığı ve bu projeyle ilk aşamada 300 konut, ikinci aşamasında 200 Konut yapılacak dedi. Siz Belediye, Kent Konseyi, Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisler  Odası ile bir araya geldiniz. Dediniz ki hayır.  Ayvalık’ta TOKİ, olmaz kentin estetiğini bozar, bu kadar ucuz olursa kentte daire fiyatları yada kiralar ucuzlar mı diyorsunuz?  Ucuzlasın. Milyonluk villalara ve dairelere ruhsat ile onay veriyorsunuz da, TOKİ’yi heyecanla bekleyen  yoksul vatandaşların ev sahibi olmasına mı karşı çıkıyorsunuz. Ayvalık Belediyesi olarak, bu konuda sosyal belediyecilikten bahseden bir başkan olarak projeniz ne? Var mı? Varsa kısa zamanda açıklayacakmısınız?

Ayvalık Belediyesi olarak, 3 yıldan fazladır yönetiyorsunuz, bu 3 yıl içerisinde kaç tane Villa ve Bina yapımına ruhsat verdiniz. Belki de onlarca . Her yerde villalar yapılıyor, sahillere 100 metre mesafelerde site ve binalar yükseliyor da sorun TOKİ’nin ot bitmez  bir yere 500 daire yapılması mı? Bu soruyu Ayvalık Kent Konseyine, Mimarlar Odası,İnşaat Mühendisler  Odası’na da özellikle çevre derneklerine soruyorum.

Reklam
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.