Site Rengi

DOLAR 32,2226
EURO 34,7321
ALTIN 2.442,07
BIST 10.218,58
Ayvalık Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir 20°C
Az Bulutlu
Balıkesir
20°C
Az Bulutlu
Sal 21°C
Çar 22°C
Per 24°C
Cum 26°C
Reklam
Reklam

GÖMEÇ’TE PİR SULTAN ABDAL DERNEĞİ AÇILDI

GÖMEÇ’TE PİR SULTAN ABDAL DERNEĞİ AÇILDI
Reklam
12.03.2022
450
A+
A-
“ Pir Sultan Abdal, Aleviler arasında, Yedi Ulular olarak bilinen Yedi Ulu Ozan’dan birisidir.”
Pir Sultan Abdal, genellikle Osmanlı bürokrasisine karşı tutumuyla bilinir. Deyişlerinde eski Türk kültürünü ve Alevi inancını yansıtır. Ölümünün ve deyişlerinin etkisiyle ortak bir bilinç oluşmuştur. Pir Sultan Abdal, adına birçok şiir, söz, anı oluşturulmuştur. Anadolu halk kültürünün yaşayan bir ögesi olarak görülmüştür.” Alem çiçek olsa arı ben olsam dost dilinden tatlı bal bulamadım, Cehennem dediğin dal odun yoktur herkes ateşini kendi götürür, ve Hak bizi yoktan var etti şükür yoktan vara geldim yedi kat arşa asılı Kandildeki nura geldim.” Gibi birçok değerli sözlerin sahibi coğrafyamızın dışına kadar taşmış olan Pir Sultan Abdal, ozanımızın sözlerini okuyacak, yolunu öğretecek ve yaşatacak bir kapımız daha açıldı.
Gömeç’te yeni açılan Pir Sultan Abdal Derneği ile hizmet etmek için yola çıkan değerli can dostumuz, Ali Rıza Targay, ve yönetimine Ayvalık Hacı Bektaş Veli Kültür ve Dayanışma Derneği olarak, başarılar diliyorum. Çıktıkları bu ulvi yolda Hak ve Sultânü’l- Evliyâ (HZ.Ali) yoldaşları olsun.
Ayvalık Hacı Bektaş Veli Kültür ve Dayanışma Derneği olarak, mutlulukla ziyaret ettiğimiz Gömeç Pir Sultan Derneği’ne bizim ile birlikte ziyaret eden Edremit Pir Sultan Abdal Dernek başkanı Hüseyin Simliova, ve yönetiminden Sebahat Aydoğan Nalbantoğlu, Fadime Ünal, Zeynep Sarıkaya, ve bir önceki yönetim kurulu başkanı Necmiye Simliova , katılarak Başkan Ali Rıza Torgay’a ve yönetimine hayırlı olsun dileklerinde bulundu.
Bizi çok iyi ağırlayan, göstermiş oldukları ilgi ve alakadan dolayı Başkan Ali Rıza Targay’a, eşi Şerife Targay’a ,Hüseyin Arzık’a ve Şengül Güneş’e Ayvalık Hacı Bektaş Veli Kültür ve Dayanışma Derneği olarak çok teşekkür ediyorum.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.