Site Rengi

DOLAR 32,5176
EURO 34,7610
ALTIN 2.403,60
BIST 10.045,74
Ayvalık Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir 21°C
Az Bulutlu
Balıkesir
21°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 20°C
Cts 20°C
Paz 23°C
Reklam
Reklam

YAŞAMDAN EMEKLİ OLMAYACAĞIZ PARK VE BAHÇELERDE UMUTSUZ OTURMAYACAĞIZ

YAŞAMDAN EMEKLİ OLMAYACAĞIZ PARK VE BAHÇELERDE UMUTSUZ OTURMAYACAĞIZ
Reklam
07.10.2023
136
A+
A-

Vatan Partisi Ayvalık İlçe Başkanlığı, Ayvalık Cumhuriyet Meydanı’nda , “En Düşük Emekli Aylığı Açlık Sınırının Altında Olamaz!” temalı basın açıklamasıyla birlikte imza kampanyası düzenledi.  Vatandaşların imza atarak destek verdiği imza kampanyasında yapılan basın açıklamasını Vatan Partisi Ayvalık İlçe Başkanı Abdul Aziz Şenel, okudu.  Başkan Şenel,açıklamasında:  “En Düşük Emekli Aylığı Açlık Sınırının Altında Olamaz!” temalı basın açıklamasında:”Değerli Ayvalık lılar, değerli emekliler ve aileleri, içinde bulunduğumuz zorlukları birlikte aşacağız, sesimizi birlikte yükselteceğiz.Biz emekliler açlık ve yoksulluğa mahkum edildik. Bunu hep birlikte aşabilmek için imza kampanyası açtık, bu imzaları bugün burada TBMM ye gönderiyoruz. Bizler tüm emeklilerimizi temsilen günlerdir sokak sokak, çarşı pazar dolaştık, hepinizle yüz yüze görüştük, imzalarınızı aldık, taleplerimizi dile getirmek üzere toplandık.

“ DESTEKLERİNİZ SESİMİZİN DAHA ÇOK DUYULMASI DEMEKTİR “

Türkiye’de üretilen artı değer son yıllarda ücretli ve emeklilerin aleyhine dağıtıldığı için 9-10 milyon emekli aylık 7500 TL gelirle açlık sınırının altında geçinmesi gerçeği olayın vehametini  göstermektedir. Bizler Emekli Aylığı Açlık Sınırı Altında Olamaz Çalışmasına başladığımızda, Temmuz 2023 açlık sınırı 11 bin 568 TL idi. Eylül Ayı açlık sınırı 14 bin 352. Olmuştur.Artık ev kirası ödemek mümkün değildir, aileler bu neden ile göçe zorlanıyor; Adresimiz çadırlar mı olsun, HAYIR Temel ihtiyaçlarımızı alamıyoruz, her emeklinin hakkı olan park ve bahçelerde çay parasını düşünür olduk. Maaşımızı elektrik su doğalgaz faturalarına ödemek zorunda kaldığımız için cebimizde bir aylık ekmek parası kalmıyor, kredi kartı ile dönmeye çalışıyoruz,

Reklam

“KART ÇÖZÜM MÜ?”

Sağlık güvencemizde bile kısmen ödeme yapmak zorunda kalıyoruz, 2023 Ağustos ayı itibarıyla 15.9 milyon emekli yurttaşımız var, bunun 9.5 milyonu 7500 TL aylık alıyor,5 milyonun üzerinde EYT başvurusu var, şu anda 1.5 milyonuna maaş bağlandı. Daha dul yetim maaşları konuşulmuyor bile. Bu ülkede serbest piyasa ekonomisi ile altta kalanın canı çıksın diyor iktidar. İktidarın uyguladığı ekonomi programı, sadece vergileri tabana yayarak “zorlukları paylaşmak” adına sorunu emeklinin ücretlinin sırtına yüklemek.

“ EY İKTİDAR ”

Reklam

Ücretlilere ve biz emeklilere yüklediğiniz bu yükümlülükler, temel ihtiyaçlarımıza getirdiğiniz bu vergiler sermaye sahiplerine kredi olarak dönüyor. Biz emekliler primlerini ödeyip, yaş hadlerini doldurarak yasalara uygun olarak hak ettiğimizi istiyoruz. Hiç bir kurum emekliye karşılıksız ödeme yapmıyor, biz ödediğimiz primlerin karşılığını istiyoruz. Ücret eşitsizliği sonlandırılsın, her emeklimiz ödediği prim esaslı hakkını alsın. Bu ücret asgari geçim indiriminin altında olamaz!
Eylül ayı Açlık Sınırı 14 bin 352 TL olmuştur. Halk ekmek kuyruklarında beklemek zorunda kalan emekli profili yaratan iktidara sesleniyoruz, yaşamının sonbaharında huzur ve güven içinde yaşamayı arzulayan emekliler haykırıyor,

“ YAŞAMDAN EMEKLİ OLMAYACAĞIZ PARK VE BAHÇELERDE UMUTSUZ OTURMAYACAĞIZ.”

Ey milletin vekâletten seçtiği milletvekilleri, maaş artışlarınızı bir gece yarısında tek celsede fevkalade yükseltirken aldığınız 73 bin TL’nin yetmediğini dile getiriyorsunuz; Unutmayın! Maaşlarınız Avrupa ortalamasının birkaç kat üzerinde .Ya emeklinin maaşı?

“ SİZİ ORAYA TAŞIYAN ASİL MİLLETE DÖNÜP BAKMIYORSUNUZ BİLE! “

Emekliler devletçi politikaların korumasın da olmalı. Maliye ve hazine bakanlarımız sıcak para paranoyası içinde ülkemizi borçlandırırken,  bu borcu ücretli ve emekliye ödetiyor. Sıkıştığında temel ihtiyaçlara vergi salarak,ÖTV KDV oranları ile oynayarak emekliye fatura ediyorlar.

“ UYANIK OLMALIYIZ “

Bu uygulanan ekonomik politikalar tüm milli üretici sınıfları hedef almakta, enflasyonla mücadele adı altında ülkemiz değerlerini emperyalist merkezlere  aktarıyorlar, gözlerimize perde indirmeye çalışıyorlar,emekli maaş zamlarını “ denk bütçe” lerini bozacak diye erteliyorlar.

“ BU TALEBİMİZİN OYALANMAYA ERTELENMEYE TAHAMMÜLÜ YOK! “

Ey Emekliler, 3 ay içinde mevcut aylıklarımızdan 2.784 TL daha (Açlık sınırı rakamlarına göre) aylığımız azalmıştır.
“ BU NE DEMEKTİR?”
Açlık sınırının yarısı kadar bir aylığa, bu iktidar tarafından mahkum edilmişsin demektir! Milli halkçı devletçi ve üretim yapan bir iktidar, emekliyi  ve ücretliyi baş tacı eder! Biz böyle bir iktidar istiyoruz!” diyerek, basın açıklamasına son verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.