Site Rengi

DOLAR 32,3597
EURO 34,7442
ALTIN 2.395,51
BIST 10.208,65
Ayvalık Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir 23°C
Hafif Yağmurlu
Balıkesir
23°C
Hafif Yağmurlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 22°C
Pts 25°C
Reklam
Reklam

CHP AYVALIK İLÇE BAŞKANLIĞI ÖRGÜTÜNE SABAH KAHVALTISI DÜZENLEDİ

CHP AYVALIK İLÇE BAŞKANLIĞI ÖRGÜTÜNE SABAH KAHVALTISI DÜZENLEDİ
Reklam
27.11.2021
609
A+
A-

CHP Ayvalık İlçe Başkanlığı’nın 27 Kasım Cumartesi günü örgütü için düzenlediği sabah kahvaltısında, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’e CHP’ne geçmesi nedeniyle parti Kimliği verildi.

Başkan Ergin’e CHP kimlik kartını  CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı verirken, CHP Ayvalık İlçe Başkan Hüseyin Şalmanlı’da , DP ‘den  CHP ‘ne geçen Meclis Üyelerinin parti kimlik kartlarını verdi.Parti kimliklerin takdiminin ardından,konuşmalara geçildi. Açılış konuşmasını yapan, CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı, açıklamasında:” Bu hafta Öğretmenler gününü kutladık. Eğitimle ilgili en önemsediğim cümle, Atatürk’e aittir. Mustafa Kemal Atatürk şöyle der: “Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da milleti esaret ve sefalete terk eder.” Ne kadar doğru bir tespit.” Diyerek sözlerine şu şekilde devam etti.

Başkan Şalmanlı:” Eğitim toplumu ileriye taşıyan temel faktördür. Öğretmenine değer vermeyen bir toplumun, eğitimden bir şey bekleme şansı yoktur. Öğretmenin sorununu çözülmeden ülkenin sorunlarını çözemezsiniz. Ülkenin sorunlarını temelden, akılcı politikalarla çözmek istiyorsanız, önce öğretmenin sorunlarını çözeceksiniz. Çünkü gelecek kuşakları yetiştirecek olan o öğretmenlerdir. Buradan yine bütün öğretmenlere sesleniyorum: CHP iktidarı sizi bu toplumun en saygın kişisi yapacaktır. Atatürk Devrimlerinin ışığını yarınlara taşıyan tüm Öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü kutlu olsun.

Reklam

“BU HAFTANIN DİĞER ÖNEMLİ GÜNÜ DE KADINA KARŞI ŞİDDETLE MÜCADELE GÜNÜYDÜ.”

Kadınların hayatına kast eden şiddet terörü yüzünden ne yazık ki birçok evladımız annesiz kaldı. Eşi tarafından kızının önünde bıçaklanarak öldürülen bir annenin “Ölmek istemiyorum” çığlıkları hepimizin kulaklarında çınlıyor. 10 yaşındaki kızının “anne ne olur ölme” diye haykırışını unutmamız mümkün değil.Ülkenin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimini destekleyecek düzenlemeler ve tüm çalışmalar, kadınları, yaşlıları ve geleceğimiz olan çocukları koruma önceliğini taşıması gerekmektedir. Bu siyaset üstü bir konu olmalıdır.Kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddetin önüne geçilememekte hatta şiddet artarak devam etmektedir. Yoksulluk kıskacındaki kadınlar şiddete maruz kalmakta ve kadınlar, ekonomik krizin bedelini hayatları ile ödemektedir. Ekonomik kriz ve neden olduğu işsizlik, her gün yapılan zamlar ve yoksulluk, sosyal bozulmalara ve şiddete neden olmakta, kadın ve erkeğin eşit olmadığı söylemlerinin kullanılması, kadınlara işsizlik, yoksulluk, şiddet ve ölüm olarak dönmektedir.

“ARTIK SARAY DÜZENİNİN SONU GELMİŞTİR.”

Reklam

Kadına karşı şiddetin önüne geçmek için öncelikle şiddetin asıl sebebi olan zihniyetin önüne geçmek gerekiyor. İlkokuldan itibaren şiddeti önleyici eğitim verilmesi ve İstanbul Sözleşmesi’nin de ilkokuldan itibaren eğitim müfredatına girmesi, şiddete dur demenin eğitim ayaklarını oluşturuyor. Yaşamsal öneme sahip bu sorunun ortadan kaldırılması için kadın-erkek ayrımı yapmadan toplumsal beraberlik içinde her türlü şiddete karşı hayır diyerek birlikte mücadele edeceğiz ve CHP iktidarı bu sorunun çözümü olacaktır. Hepimiz biliyoruz ki ülkemizin içinde bulunduğu karamsar tablodan ve bu karanlığı yaratan AKP iktidarından kurtuluşun tek çaresi Cumhuriyet Halk Partisi iktidarıdır. Bizler de CHP Ayvalık İlçe Örgütü olarak, partimizin iktidarı için, hep birlikte, el ele, kimseyi ötekileştirmeden, her bir oya ihtiyacımız olduğunu unutmadan çalışmaya devam ediyoruz.

Biliyoruz ki, ülkemizin karanlıktan ve AKP’den kurtuluşu BİZ olursak mümkündür. Ülkemizin CHP’ye ihtiyacı var, partimiz halkımızın tek umududur. Bugün CHP çatısı altında aydınlık yarınlar için, halkın iktidarı için her zamankinden daha güçlü olarak BİZ olma vaktidir.Artık halkın iktidarının vakti gelmiştir. Artık saray düzeninin sonu gelmiştir.Bizler, salgınının ağır koşullarına rağmen sanki yarın seçim olacakmış gibi çalışıyoruz. Sizlerden isteğimiz, gelin sokak sokak, ev ev hep birlikte gezelim. El ele, omuz omuza iktidara giden yolda birlikte yürüyelim.”Diyerek,konuşmasını Nazım Hikmet’in bir şiiri ile bitirdi.

Salmanlı” Nazım Hikmet’in dediği gibi Daha gün o gün değil, derlenip dürülmesin bayraklar.Dinleyin, duyduğunuz çakalların ulumasıdır.Safları sıklaştırın çocuklar,bu kavga faşizme karşı, bu kavga hürriyet kavgasıdır.”Dedi.

BAŞKAN ERGİN ”ÖNCELİKLE ÜLKEMİZ  İYİ YÖNETİLMİYOR.”

Daha sonra konuşmasını yapan başkan Ergin, konuşmasının bir bölümünde” İlçe yönetimimizin vermiş olduğu bu kahvaltıdan ve böyle güzel bir günde bizleri bir araya getirdikleri içinı kendilerine teşekkür ediyorum. Bu bir kahvaltı etkinliği olduğundan dolayı çok konuşmak istemiyorum ama birkaç bir şey söylemeden geçemeyeceğim. Öncelikle Ülkemiz  iyi yönetilmiyor. İyi yönetilmeyen bir Türkiye’de, CHP’ne daha fazla ihtiyacın olduğu bir dönemde,bizim yapmamız gereken birlik ve beraberliği en üst düzeye taşımamız gerektiğine inanıyorum. Bütün kavgalarımızı, bütün çekişmelerimizi bir kenara bırakarak,hatta sonlandırarak, CHP’nin iktidarı için kapı,kapı,köy,köy dolaşmamız ve derdimizi anlatmamız gerekir diye düşünüyorum.” Dedi.

BAŞKAN SERKAN SARI” BAŞARIYA İHTİYACIMIZ OLDUĞU KADAR,ZORUNLULUĞUMUZDA VAR.”

CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı,konuşmasının bir bölümünde :” Bizim ast olan bundan sonraki dönemde başarımızdır.Başarıya ihtiyacımız olduğu kadar,zorunluluğumuzda  var.Bu gün Ayvalık CHP mücadelesinin önderi olma niteliğine sahip ilçelerimizden bir tanesi.Bu başarınızın birlikteliğinize borçlu olduğunu biliyorum. Zaman,zaman ayrışmalar,zaman,zaman kutuplaşmalar yaşadık ilçemizde. Ama gün birlik günüdür.Ne diyoruz meydanlara çıktığımızda,Kurtuluş yok tek başına,ya hep beraber ya hiç birimiz” sözleriyle konuşmasına devam etti. Konuşmaların ardından yeni katılan Başkan Ergin ve meclis üyelerine, parti üyelik kartları verildi .

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.