Site Rengi

DOLAR 32,3633
EURO 34,6915
ALTIN 2.392,12
BIST 10.162,74
Ayvalık Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir 23°C
Hafif Yağmurlu
Balıkesir
23°C
Hafif Yağmurlu
Cum 19°C
Cts 19°C
Paz 23°C
Pts 25°C
Reklam
Reklam

ŞAHİN’DEN BAŞKANLARA İMARDA RANT UYARISI

ŞAHİN’DEN BAŞKANLARA İMARDA RANT UYARISI
Reklam
14.03.2021
302
A+
A-
“Belediye Meclisleri İmar Değişikliği Yapmaktan Hizmete Odaklanamıyor, Meclisteki Tartışma ve Gerginliklerin Sebebi İmar Değişik Talepleri”
AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Av. Mehmet Birol Şahin, Büyükşehir Belediye Meclisinin gündeminin üçte ikisi İmar Değişikliği talebi ve bunların hemen tamam Bandırma, Ayvalık, Burhaniye ve Edremit Belediyelerinden gelen talepler…
Özellikle sahil ilçelerimizin bütüncül planlama yapılmadığı için yıllardır bekleyen imar sorunlarının bulunduğunu söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın bu vahşi imar ve yeşil alansız betonlaşma uygulamalarına yol açan artık kangren haline dönüşmüş ve kronikleşmiş sorunların her ilçeden çözümlenmesi için verdiği talimat sonucu önümüzdeki günlerde birer birer çözüleceğini dile getiren Şahin “Çözüm konusunda ilçe belediye başkanları da samimiyetle, adaletli bir çaba gösterirse çözüm daha kolay ve kısa sürede ortaya çıkar. Karesi ve Altıeylül Belediye Başkanları bu tavrı ve çabayı gösterdi. Karesi’nin 18.02 Alanı 35 yıl sonra, Altıeylül’ün Karatepe Alanı 25 yıl sonra çözüldü..
Bu güne kadar özellikle kıyı ilçelerimizde ada, parsel bazlı imar değişiklikleri ve dar bir alanda yapılan mevzi imar planları ile park, yeşil alan, ibadet, kültür gibi sosyal donatı alanları yok denecek kadar az ayrılarak yapılmış ve yapılmaya devam ediyor. Her Meclis toplantısı sürekli imar değişikliği ile adeta boğuluyor. İmar planı ile bir rant oluşur ancak önemli olan bu rantın herkese eşit dağıtılmasıdır. Ancak sürekli parsellerde adalarda yapılan müstakil imar değişikliği ve mevzi imar planları ile rant tüm ilçeye değil sadece bir kaç kişiye sağlanmış oluyor. İlçe Belediyelerimizin bu uygulamadan uzak durmaları ilçemizin menfaatine olacaktır” dedi.
Plan tadilatlarından Meclis hizmete odaklanamıyor.
Balıkesir’in 1.derece deprem kuşağı üzerinde olduğunun altını çizen Şahin “Mevcut yapılar çok hızlı biçimde yenilenmek zorundadır. Bu nedenle yüzde 45’in altına düşmeyen park, meydan vs. Sosyal donatı yani ortak yaşam alanı olan bütüncül ilçe imar planlarını bitirerek Kentsel Dönüşümü hızlandırıp rantı bütün ilçeye adaletli biçimde dağılımı sağlanmalıdır. Bu haliyle ilçeler, parsel parsel, ada ada küçük alanlarda yapılan mevzi imar planları ile yapılan birbirinden uyumsuz plan değişikliği ile adeta yağmalanmaya devam ediyor. Bu vahşi yapılaşma bittikten sonra geri dönüşü yok.
Nefes alacak yeşil alansız beton sokaklar, beton mahalleler, beton şehirler oluşuyor, şu anda özellikle sahiller bu şekilde yapılaştı ve bu yapılaşma devam ediyor. İlçe belediyeleri bu tarz imar plan ve değişikliklerini bırakıp yapılacak bütüncül bir plan ile önümüzdeki 20-30 yıl Belediye Meclisinin gündemini İmar değişikliği konuları olmaksızın sadece hizmete odaklanmasının yolunu açmalıdır…Kaldı ki Meclisteki gerginliklerin, tartışmaların temelinde hep bu imar değişikliği konuları var.” şeklinde konuştu.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.