Site Rengi

DOLAR 32,3782
EURO 34,7437
ALTIN 2.429,32
BIST 10.012,83
Ayvalık Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir 19°C
Az Bulutlu
Balıkesir
19°C
Az Bulutlu
Sal 17°C
Çar 22°C
Per 23°C
Cum 19°C
Reklam
Reklam

“KEDİ” BU KOOPERATİF’TE ÇOK BÜYÜK EMEKLER VAR

“KEDİ” BU KOOPERATİF’TE ÇOK BÜYÜK EMEKLER VAR
Reklam
18.05.2022
384
A+
A-

Kadın Emeği Destekleme İşliği,( KEDİ) Kooperatifi adıyla kurulan ,ve çok kısa zamanda Sedefli Battaniye dokumasına başlayan, hedefleri yüzyıl önce evlerde dokunarak evlere hayat veren bir değeri, bu günlere taşıyarak, geçmişteki değerlere değer katmak ve gelecek nesillere ulaştırmak.

Aysel Namlı ve Kooperatif ortakları bu gün kahvaltıda bir araya gelerek önümüzdeki dönem yapılacak yeni projeleri konuştu.

Projenin amaçlarından bahseden Aysel Namlı:” Sedefli Battaniyeyi çağdaş tasarımlar ile güncellemek, yurt dışına pazarlayarak gelir sağlamakla beraber bir kültürü tanıtmak, projelerin  sürekliliği içerisinde pazarlama eğitimleri, kadınların kooperatifleşmesi, bir yandan da bölgede sürekli istihdamı sağlamak, kadınların el becerilerini geliştirmek ve üretirken, bölgedeki ekonomiye  katma değer kazandırmak, kaybolmuş bir kültürü Ayvalık’ta hayata geçirmek.” Diyerek bu kooperatifin çok önemli olduğuna da dikkat çekmiş oldu.

Reklam

2021 yılında kurulmasının adımlarını atan Aysel Namlı ve proje ortakları, 2022 Ocak ayında tescillendikten sonra dokuma tezgahlarını alarak, dokumada kurs görmüş kooperatif ortaklarıyla Sedefli Battaniye’nin dokumasına başlandı. 17 Kişilik kadın ortaklarla yürütülen Sedefli Battaniye üretimi şimdilik kırmızı beyaz renkte yapılıyor. Aysel Namlı bu konuda çalışmalarının olduğunu belirterek başka renkler kullanarak ta üretime başlayacaklarını ve bu değişik renklerde istekleri çok olduğunu belirtti.

Kadın Emeği Destekleme İşliği (KEDİ) Kooperatifinde, Sedefli Battaniye üç boyda üretiliyor. İki kişilik, tek kişilik ve çocuk olmak üzere siparişler alınıyor. Kısa zamanda çok sayıda ve değişik ebatlarda Sedefli Battaniye üretimi yaptıklarını belirten Aysel Namlı,” Kadın Emeği Destekleme İşliği (KEDİ) Kooperatifimizde emek veren emekçi kadın ortaklarımıza çok teşekkür ediyorum.” Sözleriyle birlik beraberlik içerisinde olduklarını belirtti.

Kooperatif ortakları Aysel Namlı’ya emekleri ve çabalarından dolayı çiçek vererek teşekkür ettiler.

Reklam
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.