Site Rengi

DOLAR 32,5203
EURO 34,9669
ALTIN 2.439,54
BIST 9.915,62
Ayvalık Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir 19°C
Az Bulutlu
Balıkesir
19°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 20°C
Reklam
Reklam

21 MART NEDİR? TÜRKLERDE NEVRUZUN  KUTLANMASI

21 MART NEDİR? TÜRKLERDE NEVRUZUN  KUTLANMASI
Reklam
21.03.2021
1.113
A+
A-

 

“Özgürlük, Yeni yıl, Doğanın Uyanışı, Bahar”

Nevruz Bayramı’nın geçmişten günümüze birlik, beraberlik ve kardeşlik duygusu içerisinde yaşamamıza vesile olan istisna günlerden bir tanesidir.

Reklam

Baharın müjdecisi 21 Mart Nevruz’u, dünyanın en eski barış ve kardeşlik bayramlarından biri olan, baharın müjdecisi Nevruz’a kavuşmanın mutluluğu tüm yurtta hissediliyor.

NEVRUZ’UN TÜRKLER İÇİN ÖNEMİ

Türklerin (Göktürklerin) Ergenekon’dan demirden dağı eritip çıkmalarını, baharın gelişini, doğanın uyanışını temsil eder. Doğu Türkistan’dan Balkanlara kadar tüm Türk kavimleri ve toplulukları tarafından, MÖ 8. yüzyıldan günümüze kadar her yıl 21 Mart’ta kutlanır.

Reklam

Türkiye’de bir gelenek, Türk Cumhuriyetleri’nde ise resmî bayram olarak kutlanırken, 1995 yılından itibaren Türkiye Cumhuriyeti tarafından Bayram olarak kabul edilen bir gün haline gelmiştir.

“NEVRUZ BAYRAMI ETKİNLİKLERİ NELERDİR?”

Eskiden, Nevruz Bayramı’nda ve Nevruz etkinlikleri dahilinde yurt genelinde “Türk Kültüründe Nevruz” konulu, tüm resmi ve özel ilköğretim kurumlarında resim, şiir ve kompozisyon yarışmaları düzenlenirdi. Bunların yanısıra, yarışmaları kazanan öğrencilere, Ankara’da düzenlenen Nevruz programlarında ödüller verilirdi.

Nevruz Bayramı kapsamında kültürlere ait olan geleneksel kıyafetler giyilir, yörelere ait danslar yapılır. Çocuklara; yap-boz, tişört, kültür haritası, topaç, boyama kitabı ve folklorik bebek gibi eğitici hediyeler-oyuncaklar dağıtılırdı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.