Site Rengi

DOLAR 32,4635
EURO 34,8297
ALTIN 2.424,59
BIST 10.045,74
Ayvalık Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir 21°C
Az Bulutlu
Balıkesir
21°C
Az Bulutlu
Per 23°C
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 23°C
Reklam
Reklam

ENGELLİLER ŞENLİĞİ AYVALIK’TA 31. YILDIR KUTLANIYOR

ENGELLİLER ŞENLİĞİ AYVALIK’TA 31. YILDIR KUTLANIYOR
Reklam
30.09.2023
68
A+
A-

Ayvalık’ta 30 yıldır düzenlenen Ayvalık Engelliler Şenliği bu yıl 31.si düzenlendi.

Ayvalık Engelliler Şenliği 29 Eylül ile 4 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Ayvalık Engelliler Şenliği, 30 Eylül Cumartesi günü Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan etkinlikle başladı. Yaklaşık 600 ailenin katıldığı Ayvalık Engelliler Şenliği, saygı duruşu ve istiklal Marşının okunmasıyla başlamış oldu. 31. Ayvalık Engelliler Şenliği Türkiye Sakatlar Konfederasyon Başkanı Yusuf Çelebi, Zihinsel Özürlüler Federasyon Genel Başkanı Aynur Dangaz, Türkiye Sakatlar Konfederasyon Yönetim Kurulu Üyesi Ayvalık Şube Başkanı Hamdi Atay, CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, siyasi parti ve STK’ların temsilcilerinin yanısıra çok sayıda engelli yakını ve vatandaşlar katırdı.

 

Reklam

Daha sonra söz alan Zihinsel Özürlüler Federasyon Genel Başkanı Aynur Dangaz, Ayvalık şenliğinin engelliler için “Hayata katıldıkları bir yer” olduğunu söyledi.

 

Genel BaşkanAynur Dangaz, :”Ayvalık Engelliler Şenliği’nin 31.sinde yine Ayvalık tayız . Ayvalık Engelsiz kent oldu bizim için. 31 Yıldır Engellilerimizi kucaklayan Ayvalık’ta olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diyerek mutluluklarını belirtti. 31 yıldır Ayvalık’ta yapılmasına en büyük katkıyı Ayvalık halkının verdiğini belirten ve Ayvalık halkı ile şenliği düzenleyen belediyelere teşekkür eden Dangaz, “Bugün hepinizin yüzünde aynı heyecan ve mutluluğu görüyorum. Ayvalık Engelliler şenliği bana, size, bize hepimize iyi geliyor. Birlikte olmanın gücünü, yanyana durmanın dayanışmasını burada daha fazla hissediyoruz. Bu bir şenlik değil aslında. Bu şenlik hayata katıldığımız bir yer. Engelli çocuklarımızın hayatın içinde olduğu, onların ve ailelerinin kendilerini sınırlamadan hayatı olduğu gibi yaşadığı, birbirimizle dertleşebildiğimiz ve en önemlisi yalnız olmadığımızı gördüğümüz bir şenlik bu.” dedi.

Reklam

Türkiye Sakatlar Konfederasyon Başkanı Yusuf Çelebi verdiği açıklamasında:  Yine Eylül ayı geldi yine ayvalık. Engellilerin cennet vatanı olan Ayvalık’ta 31 yıldır,Sakatlar Konfederasyonu ile birlikte hep buluşma tarihi oldu. Ayvalık aslında bizim soru bankamız oldu. Buradaki çalıştaylar buradaki buluşmalar buradaki farkındalıklar yine Ayvalık’ın görevlisi,insani  belediyeler vasıtasıyla mecliste de yasalarla yerini aldı. Bu nedenle şunu söylüyoruz. Yeterki fırsat verin engellilerimizin her şeyi yapacağına inanıyoruz. Şu anda Zihinsel Engelliler Fedarasyonu Başkanı ve Yönetim Kurulu üyesi  aynı zamanda Ayvalık’ta bizi hiç yalnız bırakmayan Hamdi abimiz ile 31. Yılı tamamladık. Ayvalığa yine sene gelip bu etkinliği birlikte yapacağımıza inanıyoruz,buradaki bilgileri de diğer kurumlara taşıyarak farkındalığı  arttırarak bu hakları daha ileri taşımak için Ayvalık ta hareket etmeye devam edecağiz.

Ayvalık’ta erişilebilir otel sayısının yeterli olmaması nedeniyle katılımcı sayısının bu sene oldukça düştüğüne dikkat çekerek, erişilebilir otel sayısının arttırılmasını istedi. Çelebi, ” 31 yıldır Ayvalık halkı Engelliler haklarına ciddi bir şekilde katkı yapmışlardır. Ayvalık’ta yaptığımız çalıştaylar sayesinde meclisteki tüm partilere bilgi bankası olmaya çalıştık. Mecliste çıkan yasalarla ilgili payımıza düşeni yaptık, yapmaya devam ediyoruz. 2005 tarihinde engellilerle çıkan kanun, Ayvalık’ta biriken bilgilerle çıktı. Aslında bu nedenle Ayvalık bir şenlik değil, bakış açısına göre bir şenlik denilebilir ama Ayvalık etkinliği bir bilgi bankasıdır. Meclisteki kanunlar, taslaklar sizin buradaki çalışmaları oraya götürdüğünüzün meyvesidir. “ dedi.

Konuşmaların ardından Kortej yürüyüşüyle Ayvalık merkezdeki kutlamalar son buldu. Ayvalık taki etkinlikler Sarımsaklı sahillerindeki otellerde yapılacak etkinlikler ile 4 Ekime kadar sürecek.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.