Site Rengi

DOLAR 32,3592
EURO 34,7068
ALTIN 2.390,95
BIST 10.158,20
Ayvalık Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir 21°C
Az Bulutlu
Balıkesir
21°C
Az Bulutlu
Per 23°C
Cum 17°C
Cts 20°C
Paz 23°C
Reklam
Reklam

AYVALIK SEBAHAT-CİHAN ŞİŞMAN GÜZEL SANATLAR LİSESİ’NE YENİ KÜTÜPHANE

AYVALIK SEBAHAT-CİHAN ŞİŞMAN GÜZEL SANATLAR LİSESİ’NE YENİ KÜTÜPHANE
Reklam
09.12.2021
866
A+
A-

 Ayvalık Sebahat-Cihan Şişman Güzel Sanatlar Lisesi, yeni kütüphanesine kavuştu. Kütüphanenin açılışını , Hasan Yaman, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Uras,Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır,Ayvalık İlçe Milli Eğitim Şube MüdürüAli Osman Yalçın,ve Ayvalık Güzel Sanatlar İsa Aydemir,ile birlikte gerçekleştirdiler.

Kütüphanenin açılışında yapılan konuşmada “Sayın Cumhurbaşkanımızın eşleri Emine Erdoğan,hanımefendinin başlattığı, Milli Eğitim Bakanlığımızın koordine ettiği “ Kütüphanesiz Okul Kalmasın” projesi kapsamında Sebahat Cihan Şişman Güzel Sanatlar Lisesi’nde oluşturulan kütüphanemizin açılış törenine hoş geldiniz.

Bu projenin gerçekleşmesinde emeği geçen Sayın Cumhurbaşkanımızın eşleri Emine Erdoğan hanımefendi’ye, Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer’e, Ayvalık Kaymakamımız Sayın Hasan Yaman’a, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ali Tatlı’ya, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Sayın Mustafa Uras’a, kütüphane kitaplıklarının ve masalarının yapımında emeği geçen Abdullah Tayyip Olçok  Endüstri Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencilerine, kitap bağışlarıyla kütüphanemizi zenginleştiren kıymetli bağışçılarımıza teşekkür ederiz.

Reklam

Biz zengin bir kültüre sahibiz. Tarih kütüphanelerden, kütüphaneleri zengin milletlerden veya kütüphanelere zarar veren hükümdarlardan bolca bahsetmektedir. Bugün hepimiz Buhara, Semerkant, Nişabur, Halep, Şam, Bağdat,İstanbul gibi şehirleri, açtığınız her kitapta her kültür eserinde bulabilirsiniz. Zira bunlar geçmişte kültür merkezleri idi bu merkezlerin çoğu İlhanlı hükümdarı Hülagu’nun saldırılarıyla karşı karşıya kalmış, kültürleri neredeyse yok olma noktasına gelmiştir. Kütüphaneleri nasıl yıktığını, nehirlere atılan kitaplardan dolayı nehirlerin günlerce mürekkep aktığını öğretmenlerinizden veya kitaplardan öğrenmişizdir. İnsanları katletmenin yanı sıra kitaplarında katledildiği dönemlerden ötürü insanlar kültürel birikimlerini sonraki nesillere aktaramamış bundan dolayı kültürlerin değil, barbarlığın yükseldiği yüzyıllar birbirini kovalamıştır.

Bu karanlık dönemleri, kültür kırılmalarını ortadan kaldırmak için her gün okumalıyız. Bilgiye sahip olmalıyız. Bilgiye sahip olan toplumlarm gelecek yüzyılların en güçlü toplundan olacağını unutmamalıyız.“Kendinizi bulmak ya da kaybetmek için evimizde kütüphane oluştururuz. Kütüphanelerde kendini kaybetmek de bulmak da zarar getirmez. Kolektif Kütüphane nedir? İnsanlığın hafızasıdır.” diyor İlber Ortaylı,

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk “ Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.” Diyerek bilginin kıymetini vurgulamıştır. Kutadgu Bilig’de ise Yusuf Has Hacib bilginin önemini şu şekilde aktarmıştır. Anlayış ve bilgi çok iyi şeydir; eğer bulursan, onları kullan ve uçup göğeçık.  Akıl senin için iyi ve yeminli bir dosttur.” Sözleriyle açılış konuşmasına devam edildi.

Reklam

Ayvalık Sebahat-Cihan Şişman Güzel Sanatlar Lisesi’nin bünyesinde açılan kütüphanenin kurdele kesiminin ardından, Güzel Sanatlar Lisesi’nin öğrencilerinin düzenlediği dinleti ile Ayvalık Sebahat-Cihan Şişman Güzel Sanatlar Lisesi, yeni kütüphane açılışı son buldu.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.