Site Rengi

DOLAR 32,4720
EURO 34,8866
ALTIN 2.432,48
BIST 9.915,62
Ayvalık Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir 16°C
Az Bulutlu
Balıkesir
16°C
Az Bulutlu
Pts 19°C
Sal 18°C
Çar 23°C
Per 22°C
Reklam
Reklam

ULUSLARARASI GÖÇEBE TUVALLER RESİM SERGİSİ OLGAY SANAT EVİ’NDE SERGİLENDİ

ULUSLARARASI GÖÇEBE TUVALLER RESİM SERGİSİ OLGAY SANAT EVİ’NDE SERGİLENDİ
Reklam
21.05.2022
830
A+
A-

Ayvalık Cunda Olgay Sanat Evinde düzenlenen, Uluslararası Göçebe Tuvaller Resim Sergisi, ressam Emine Alışık, ile birlikte kırk(40) ressamın katıldığı sergi sanatseverlerin katıldığı kokteyl ile açıldı.

Göçebe Tuvaller Temalı Resim Sergisi, Göçmen Kuşların yolları üzerinde yapılan çalıştaylar ile insanlar arasındaki iletişimin eskiden olduğu gibi mesajcı kuşlarla yapılmasına dikkat çekiliyor. Eğitimci, Ressam, Yazar ve Ayvalık Cunda Olgay Sanat Evi’ndeki Uluslararası Göçebe Tuvaller Resim Sergisine sanat danışmanlığı yapan, Muhip Süeltürk ve Nergis Orhon Soydaner’in üstlendiği “Göçebe Tuvaller” adlı karma resim sergisi 21-27 Mayıs tarihleri arasında Olgay Sanat Evinde sergilenmeye devam edecek.

Sanat Danışmanı olan, Muhip Süeltürk, açıklamasında: “ Göçebe tuvaller uluslararası bağımsız sanatçı topluluğunun en önemli temaları Doğa-Kuşlar Göç yollar olup, toplumsal hafızanın geri dönüşümünü boya ile buluşturup sanatı yaymaktır. Yurt içi ve Yurt dışından çok sayıda sanatçı ile dönüşümlü olarak etkinliklerde bulunuyor, sanatla beraber doğayı korumaya dikkat çekiyoruz, Yerel dokudaki bağlarımızın evrensele taşınmasında göç hali bu yolculukta geleceğe yarına ışık tutaç kaynak çalanı da tanıklamak, ilke edinmek görevimiz…  Ve bu topluluğun çalıştay bilinciyle ürettiği eserleri dünya sanat platformlarında tanıtmak, sergileme arzumuzdur.

Reklam

Uluslararası doğayı koruma örgütleri ile işbirliği yaparak sanatın her yönde faydasına dikkat çekmek istiyoruz. Göçebe Tuvaller karma sergimiz ve iki günlük cunda açık havada yapılacak çalıştaya, İstanbul, Samsun, Bodrum, Fethiye, Kuşadası, Muğla, Rabat, Berlin, Trabzon, Balıkesir ve Ayvalık dan toplam 47 sanatçı katıldı.” Diyerek sözlerine son verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.