Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Ayvalık Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir 22°C
Az Bulutlu
Balıkesir
22°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 20°C
Reklam
Reklam

GEÇMİŞTENBUGÜNE TAŞINAN GELENEKSEL DESENLER

GEÇMİŞTENBUGÜNE TAŞINAN GELENEKSEL DESENLER
Reklam
20.02.2021
671
A+
A-

“Basmada Fistan Giyerim” Temalı dünden bu güne Basma veya Fistan desenleri,çoğunluğu kadınlardan oluşan 46 profesyonel ressam bir araya gelerek,Cunda adasında halkın beğenisine sundu. Geleneksel Türk kültüründe yeri olan bu ananelerimizin giydiği basma desenlerin unutulmaması için bu güne tuval üzerinde taşıdılar. Ayvalık Cunda sokaklarında eski Rum evlerinin kapı önlerinde, açtıkları sergiler ile eski desenlere yeni hayat verdiler. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinden ve Ayvalık tan katılan, Ayvalık dışından gelen 46 ressamın yaptığı resimler daha sonra Cunda Olgay Sanat Evinde sergilendi. Basmada Fistan Giyerim ,geleneksel desenlerin tanıtımı için yapılan projenin sorumlusu ressam Günay Aral ve projede her türlü desteği esirgemeyen ressam Emine Alışık, bu çalışmaların amaçlarını şu sözler ile belirttiler. “ 45 yıllık ressamım. Basma Fistan projesini üç ay önce düşündüm.

 

Daha sonra bu projeyi hayata geçirdim. Daha sonra Ayvalık bölgesinde Emine Alışık arkadaşımı bu projeye dahil ederek,onun desteği ile ve 46 sanatçı ile bu gün buradayız.Basma ve Pazen desenlerini,geçmişten bu güne taşımak istedik. Gelecek nesile bunu öğretmek istedik. Dolayısı ile bu proje ülkenin farklı yerlerinden,farklı şehirlerinden davet aldık. Hatta ülke dışına çıkacak. Yurt dışından ve Türkiye nin dört bir yanından 46 sanatçı ile bu projeyi gerçekleştirdik” dedi. Daha sonra “Basmada Fistan Giyerim” Temalı dünden bu güne Basma veya Fistan desenleri projesine desteklerini veren ressam Emine Alışık proje hakkında şunları söyledi” Bu projede Günay arkadaşımın yanında oldum. Ona elimden gelen desteği sağlamak oldu.İnşallah bu projenin devamını diliyorum. Ünü artık yurt dışına Sınırlarımızı geçsin,artsın . Başarılar diliyorum” dedi. Ardından Cunda sokaklarında ressamların yaptığı resimlerin tamamı,akşamüzeri saat 18:30 da Olgay Sanat Evinde küçük bir kokteyl ile sergilendi. Sadece yükselen Haber’in orada bulunduğu Basmada Fistan Giyerim sokak çalıştayında,başarılı ressamlara bu sergide gösterdikleri performans karşısında,sertifika ve katılım belgeleri verildi.

Reklam
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.