Site Rengi

DOLAR 32,3149
EURO 34,7294
ALTIN 2.382,77
BIST 10.276,88
Ayvalık Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir 21°C
Açık
Balıkesir
21°C
Açık
Pts 26°C
Sal 28°C
Çar 22°C
Per 19°C
Reklam
Reklam

AYVALIK ÖZEL NOKTALARI ONDÖRT KOKUYLA ANILACAK

AYVALIK ÖZEL NOKTALARI ONDÖRT KOKUYLA ANILACAK
Reklam
03.05.2022
373
A+
A-

Ayvalık’ın özel noktalarının adını aldığı on dört noktadan ilham alınmış şekilde yapılan, Ayvalık kokuları ”Sabun Ayvalık” Temalı sergi, Orhan Peker Sergi Galerisi’nde 3 Mayıs İle 6 Mayıs arası meraklılarını bekliyor.

3 Mayıs 2022 Salı günü 17:00’de kokteylle açılan, Yeliz Pulat, ve Gizem Yarar Coşkun’un yaptığı “Sabun Ayvalık” koku sergisine, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı’nın yanısıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Reklam

Sabun Ayvalık, kokuları sergisinde açıklamada bulunan Yeliz Pulat:” Ayvalık’ın özel noktalarına ithaf edilmiş, ilham alınmış o noktaları anlatan kokular ürettik. 15. Kokumuzun adını koymadık, burada sergiye katılanlar ve instagram kullanıcılarımız adına karar verecekler. Ayvalık Sabunu tarih boyunca ünlü bir sabundur. Ayvalık Sabununun kokusunu üreterek sabun üretimine başladım. Sergimizin konsepti sabun köpükleri, bu sebeple markamızı Sabun Ayvalık olarak kullandık. Ayvalık yine bir ilki başardı. Ayvalık zaten özel ve farklı bir bölge ve bir ilkle Ayvalık öne çıkmış durumda. Sergimize katılım sağlayan konuklardan çok güzel yorumlar aldım Taksiyarhis Kilisesi’nde Buhur ve Amber kokusu anlatıyor. Cunda’da ki değirmeni Sakura çiçekleri anlatıyor. Kokunun hafızalarımızda çok önemli yeri vardır. Biz bu noktadan yola çıktık, hem Ayvalık’ı tanıtırken kokularını aktarmaya çalıştık. En çok Ayvalık Kokusu talep gördü ve oda kokusunda ise koku içerisinde hiç rastlanmayan Nergis kokusunu yaptırdık. Ayvalık’tan Fransa’ya Çiçek Adası ismiyle gitti. Oradaki çalışmalarda, esansları yapıldı ve bu çok zor bir çalışmaydı ama başardık. Nergis kokusunu Çiçek adası olarak satışa sunduk. ” Diyerek açıklamasına son verdi.

Ayvalık noktalarının Kokularını merak edenler, sergiyi  6 Mayıs’a kadar gezebilecekler.

 

Reklam
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.