Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Ayvalık Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir 17°C
Hafif Yağmurlu
Balıkesir
17°C
Hafif Yağmurlu
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 19°C
Çar 23°C
Reklam
Reklam

1.ULUSLARARASI AYVALIK HIDRELLEZ ŞENLİKLERİ BAŞLADI

1.ULUSLARARASI AYVALIK HIDRELLEZ ŞENLİKLERİ BAŞLADI
Reklam
06.05.2022
319
A+
A-

Ayvalık’ta bir kültürel etkinlik daha ilk olarak yerini aldı. “1.Uluslararası Ayvalık Hıdrellez Şenlikleri”

1.Uluslararası Ayvalık Hıdrellez Şenlikleri, ilk günkü başarılı etkinlikleriyle göz doldurdu. Ayvalık Lozan Mübadilleri Derneği’nin düzenlediği, 1.Uluslararası Ayvalık Hıdrellez Şenlikleri’ne Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Ayvalık Belediyesi’nin katkılarıyla, Ayvalık Sanatseverler güzel bir gece yaşadılar.

Ayvalık Cumhuriyet Meydanında toplanan vatandaşlar, Lozan Mübadiller Dernek Başkanı Neşe Albayrak, yönetimi ve üyelerinin yanısıra çok sayıda vatandaşlarla birlikte kortej halinde, Ayvalık Büyük Park’a kadar çalgıcılar eşliğinde yürüyüş gerçekleştirdiler.  Ayvalık Büyük Park’ta verilen ikramların ardından, Hıdrellez gereği üç noktada ateş yakılarak katılımcıların ateş üzerinden atlanması sağlandı.

Reklam

Büyük Parktaki Hıdrellez etkinliğine, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, Ak Parti Ayvalık İlçe Başkanı Ali Gür, ve Yönetim Kurulu, Ayvalık Sebzeciler Ve Meyveciler Odası Başkanı Elmas Özmen, Kızılay Ayvalık Başkanı Mehmet Anıl Okyar, MHP Ayvalık İlçe Yönetimi katıldı.

“BU GELENEKSEL KÜLTÜRÜMÜZÜ GELECEK NESİLLERE AKTARMALIYIZ”

Günün anlam ve önemine vurgu yapan Ayvalık Lozan Mübadiller Dernek Başkanı Neşe Albayrak,:” Hızır ile İlyas ab-ı hayat suyunu bulsun, dilekleriniz kabul Hıdırellez bayramınız kutlu olsun…

Reklam

Değerli Ayvalıklılar, yurt içi ve yurt dışından katılan değerli misafirlerimiz bugün bu topraklarda yüzyıllardır kutlanan biz mübadillerin ise 99 yıldır kutladığı geleneksel hıdrellez bayramını bu yıl, asırlardır bir arada kardeşçe yaşayan, kültürlerini bir arada yaşatan ama tarihi süreçte bir birlerinden ayrı kalan aynı coğrafya halklarıyla bir araya gelerek süregelen geleneğimizi canlandırmak, Hıdırellez geleneği ile bir araya getirip, bu geleneksel kültürümüzü gelecek nesillere aktarmak, ve yine coğrafya halklarına barış ve ekonomik işbirliğine vesile olması umuduyla , uluslararası kutlayarak ilkini gerçekleştireceğimiz Hıdrellez Şenliklerine hepiniz hoş geldiniz. Hepinizin bildiği gibi Orta Asya’dan Balkanlara , inanç ve kültüründe Bahar Bayramı olarak kabul edilen Hıdırellez, Hızır ve İlyas’ın buluştuğu, doğanın kendini yenileyişini tamamladığı günün simgesidir. Geleneğe göre, 5 Mayıs gecesi ve 6 Mayıs günü kutlanan Hıdırellez, bereketin, bolluğun temizliğin, arınmanın ifadesidir…

“SEVİNÇLERİ VE GÜZELLİKLERİ BİRLİKTE PAYLAŞALIM”

Hıdrellezin tarihi sürecini İslam ve Hristiyan aleminde ki yerini, Orta Asya’dan Balkanlar’a kadar kutlanan geleneksel ritüellerinin anlatılacağı Balkan tarihi araştırmacısı ve yazar sayın Tufan Uğur Kuçer’in  moderatörlüğünde, konuşmacı olarak Doç. Dr. Can Ceylan’ın katıldığı panelde değerli akademisyenler, bizleri daha detaylı bilgilendireceklerdir… Tüm misafirlerimizi ve özellikle öğrencilerimizi yarın Çamlık Kır Bahçesinde yapılacak olan panele davet ediyoruz. Sevinçleri ve güzellikleri birlikte paylaşmak, sevgi, kardeşlik ve barışın egemenliğini oluşturmak bilinci ile, düzenlediğimiz yeni mevsimde bolluğun ve bereketin gerçekleşmesini umduğumuz Hıdırellez etkinliklerimize teşriflerinden, teveccühlerinden ve maddi manevi desteklerinden dolayı tüm misafirlerimize başta Balıkesir Büyükşehir Belediye başkanı sayın Yücel Yılmaz’ a Ayvalık Belediye Başkanı sayın Mesut Engin’e Ayvalık Kaymakamı Sayın Hasan Yaman’a Ayvalık ilçe Milli eğitim müdürü sayın Güner Bahadıra Balıkesir ve Ayvalık Belediyesi Kültür Müdürlerine Birim Başkan ve müdürlerine, tüm kurum ve kuruluşlara, S.T.K’ lara, Siyasi Parti ve Teşkilatlarına, mahalle muhtar ve başkanlarına teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum. Hızır ile İlyas ab-ı hayat suyunu bulsun, dilekleriniz kabul Hıdırellez bayramınız kutlu olsun.” Diyerek konuşmasına son verdi.

BAŞKAN ERGİN “BAŞTA BÜTÜN DÜNYAYI SARAN PANDEMİ VE BU TÜR BELALARDAN KURTULMUŞ BİR DÜNYA DİLİYORUM.”

Daha sonra Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, verdiği mesajında:” Hıdrellez Bayramımız ülkemize başta Ayvalık’ımıza Ülkemize  ve Dünyaya hayırlar getirmesini diliyorum. Hıdrellez hemen hemen her kültürde olan bir şey, baharın taçlandığı ve canlandığı bütün doğada var olan başta bitkiler ve canlılar olmak üzere, her şeyin tekrar hayat bulduğu ve bulmaya başladığı an olarak kutlanıyor. Bende dileğimi diliyorum inşallah bu baharla birlikte, başta bütün dünyayı saran pandemi ve bu tür belalardan kurtulmuş bir dünya diliyorum. Ayvalık’ta da hayırlı bol kazançlı sezonlar ve huzurlu bir Ayvalık diliyorum.” Diyerek dileklerini diledi.

BAŞKAN ÖZMEN” DERNEK BAŞKANI NEŞE ALBAYRAK’I KUTLUYORUM ORGANİZASYON ÇOK BAŞARILI.”

Temenni ve dileklerini aktarmak için kürsüye, Ayvalık Sebzeciler Ve Meyveciler Odası Başkanı Elmas Özmen, gelerek:” 1.Uluslararası Ayvalık Hıdrellez Şenlikleri çok güzel geçiyor. İnşallah bu Hıdrellez Şenlikleri geleneksel olur. Ayvalık bu gibi kültürel şenliklere  çok önem veren bir kent. Dernek başkanı Neşe Albayrak’ı kutluyorum. Organizasyon çok başarılı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri, Ayvalık Belediyesinin destekleri bizi mutlu etti. İnşallah Ayvalık Sezonu başarılı geçer.” Dileklerinde bulundu.

İLÇE EĞİTİM MÜDÜRÜ BAHADIR” İNŞALLAH BU DOĞANIN UYANIŞI TÜM DÜNYADA BARIŞA,SEVGİYE VE KARDEŞLİĞE VESİLE OLUR.”

Son olarak günün anlamına vurgu yapan, Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır,:” Ayvalık’ta da doğanın,baharın uyanışı olarak, kutladığımız bu Hıdrellezin başta dernek başkanımız Neşe Albayrak’ın organizasyonuyla birlikte, Büyükşehirin ve Ayvalık Belediyesinin katkılarıyla bu gün güzel bir etkinlik yapıyoruz. Bizde Ayvalık Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, eğitim camiamızla birlikte bulunmaktan mutluluk duyuyorum. İnşallah bu doğanın uyanışı tüm dünyada barışa,sevgiye ve kardeşliğe vesile olur. 1.Uluslararası Ayvalık Hıdrellez Şenlikleri hayırlı olsun.” Diyerek sözlerine son verdi.

Dilek ağacına yapılan dileklerin ardından tüm katılımcılar, Anfi Tiyatroya geçerek,Tuluyhan Uğurlu’nun verdiği konser ile  Ayvalık Rebetiko Topluluğu sunduğu müzik ziyafetine  katıldılar.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.