Site Rengi

DOLAR 32,3752
EURO 34,7818
ALTIN 2.434,64
BIST 10.082,77
Ayvalık Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir 19°C
Az Bulutlu
Balıkesir
19°C
Az Bulutlu
Sal 17°C
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 19°C
Reklam
Reklam

HİCRİ YILBAŞINIZ MÜBAREK OLSUN

HİCRİ YILBAŞINIZ MÜBAREK OLSUN
Reklam
19.07.2023
202
A+
A-

Muharrem ayı Hicri takvimde birinci aydır ve “Haram ay” anlamına gelmektedir. Muharrem ayı aynı zamanda da Hicri yılın ilk ayı olup Muharrem ayının birinci günü Hicri yılbaşı olarak kabul edilmektedir.

Öte yandan Muharrem ayının 10. günü olan Aşure (Aşure) İslam inancına göre çok önemli olaylara şahitlik etmiştir ve kutsal sayılmaktadır.

Bu yıl Muharrem Ayı, 1445 Hicri yılın ilk günü veya ayı 1 Muharrem 19 Temmuz 2023 Çarşamba günü başlıyor.

Reklam

Hz. Peygamber’ in  (s.a.s.) “Allah’ın ayı ” diye nitelendirdiği ve bu ayın faziletine dair “Ramazan’dan sonra en faziletli orucun tutulduğu, farz namazlardan sonra en faziletli namazın kılındığı ay ” hadis-i şerifinin nakledildiği Muharrem ayının (Müslim, Sıyâm, 202; Ebû Dâvûd, Savm 55; Tirmizî, Savm, 40) 10. gününde  Aşure günü idrak edilecek.

Bütün İslam Aleminin ve Sadakat Aleminin Hicri yeni yılını tebrik ediyorum

Reklam
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.