Site Rengi

DOLAR 32,5068
EURO 34,9114
ALTIN 2.432,41
BIST 9.915,62
Ayvalık Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir 16°C
Az Bulutlu
Balıkesir
16°C
Az Bulutlu
Pts 19°C
Sal 18°C
Çar 23°C
Per 22°C
Reklam
Reklam

DENİZİLERE KANALİZASYON HAVAYA  PRİNA KOKUSU ” AYVALIK ÖLÜYOR”

DENİZİLERE KANALİZASYON HAVAYA  PRİNA KOKUSU ” AYVALIK ÖLÜYOR”
Reklam
31.08.2023
305
A+
A-

 

Ayvalık bir turizm beldesi, arıtmaların çalışmadığı ve kanalizasyonun yetersizliği yüzünden direk denize deşarj sistemiyle denize girilemez hale getirildi. Tüm deniz canlılarını tehdit ettiği yetmezmiş gibi insan  sağlığını da direk olarak tehdit ediyor.

Ayvalık, merkez mahallelerinin kıyıları resmen lağım sularıyla dolu, Ayvalık’a gelip sahilde oturup denizi seyretmek insan dışkı kokusu yüzünden artık olanaksız hale geldi.

Reklam

Ayvalık’ın sadece denizleri ve havası tehdit altında değil, ya tüm adalarıyla, zengin biyoçeşitliliğiyle birlikte bir doğa harikası olan Tabiat Parkları, sürekli bir saldırı altında değimli? Rant uğruna bu güzelliği yok etmek isteyenler, mevzuat değişiklikleri ve yeni revizyon planları ile Tabiat Parkını yapılaşmaya açarak tahrip ve talan etmek istiyorlar. Bu durumda gerçekleşirse, bu kentte nasıl yaşanır ki; düşünmek bile tüyler ürpertiyor.

“PİRİNA KOKUSUNA GELİNCE”

Ayvalık‘ta yaşayan halk, pirina yani zeytin posası ve karasu fabrikalarından ciddi bir şekilse rahatsız. Pirina fabrikasının bacalarından yayılan koku, halkı canından bezdirdi.

Reklam

Prina işleyen fabrikalardan şehre yayılan yoğun duman ve koku nedeniyle özellikle akşamları pencereleri açamadığını söyleyen Ayvalıklıların solunum yolları şikayetleri inanılmaz bir şekilde arttı.

Poyraz olduğu durumlarda Ayvalık’ın merkezinde, Sarımsaklıda, köyler bölgesinde ve Altınova’da hissediliyor. Rüzgâr lodosa döndüğünde ise koku Cunda’ya kadar ulaşıyor. Bu yaşanan olumsuzluklar, yaşlı vatandaşların ve solunum yolu hastası çocukların yaşamlarını tehdit ediyor.

Buda yetmezmiş gibi, birde Pirina tesislerinin atık su biriktirme havuzlarından sızan su, Ayvalık civarındaki verimli toprakları zehirlemeye devam ediyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.