Site Rengi

DOLAR 32,2292
EURO 34,7549
ALTIN 2.415,97
BIST 10.268,58
Ayvalık Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir 20°C
Hafif Yağmurlu
Balıkesir
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 16°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Reklam
Reklam

2. AYVALIK DOĞA FESTİVALİ “AKKIZLI GÜNLER” BAŞLADI

2. AYVALIK DOĞA FESTİVALİ “AKKIZLI GÜNLER” BAŞLADI
Reklam
20.02.2021
363
A+
A-

Ayvalık Esnaf ve Sanatkarlar Odasının düzenlediği ve Teması bu yıl “Akkızlar” Doğa Festivali 11 Nisan saat 11:00 da kortej yürüyüşü ile başladı.14 Nisana kadar sürecek ot Festivalinde Ayvalık’a özgü Zeytinyağı ile yapılan otlu yemekler ve otlar tanıtıldı. Sadece Zeytinyağı ile yapılan Akkızlar ve benzeri otları festivali gezenler otlarla ilgili hem alışveriş yaptı hem bilgilendirildiler. Ayvalık Doğa festivaline Ak Parti Balıkesir Milletvekili Adil Çelik,Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye başkanı Yücel yılmaz, Ayvalık kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Ayvalık Belediye başkanı Mesut Ergin ve çok sayıda Kurum müdürleri, vatandaşlar katıldılar. Kortej halinde yürüyüş ile Cumhuriyet alanına gelindi. Burada Saygı duruşunun ardından istilal marşın okunması ile devam etti. Konuşmaların ardından Lise öğrencilerinin oyunları ve Festival alanı açılışı ile devam etti.

Başkan Çakırca “OT ÇEŞİTLİLİĞİMİZ BİZDE BUNA SAHİP ÇIKMALIYIZ” İlk kürsü konuşmasını Ayvalık Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanı Melih Çakırca yaptı” değerli büyüklerimiz ben içimden geldiği gibi konuşmak istiyorum. Her ne kadar yönetim kurulu başkanlığı yapmış olsak’ ta, Türkiye’nin birincisi, Egenin incisi , Tarihi ile Doğası, Denizi ,Mimarı ile ve en güzeli içinde yaşayan sımsıcacık Esnaf ve Sanatkarı ile halkı ile bu festivali Ayvalık’a katmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yıllarca ihmal edilmiş bir festival. Lezzet bizde,el emeği bizde. Oysa ihmallerimiz sayesinde başka ilçeler, festivalimizi bizden aldılar. Ot çeşitliliğimiz bizde buna sahip çıkmalıyız. Zeytinyağı bizde buna sahip çıkmamız lazım. Bize katkı sağlayan yanımızda olan sayın Balıkesir valimize şükranlarımı sunuyorum” diyerek konuşmasına son verdi.

 

Reklam

Başkan Yılmaz “FARKINDA OLMAK BAŞARMAK DEMEKTİR” Daha sonraki konuşmasını yapmak üzere kürsüye Balıkesir Büyük şehir belediye başkanı Yücel Yılmaz” Büyükşehir belediye başkanı olarak ilk ziyaret ettiğim ilçe. Biz Ayvalık’ı önemsiyoruz. Ayvalık Balıkesir’in aslında isim patentinin en çok olan ilçesi. Türkiye’ de değil Dünyada bilinen ilçesi. Her mevsim’in başlangıcında sonunda bir festival olması lazım. Ben melih beyi kutluyorum. Farkında olmak başarmak demektir. 2. Si düzenlenen bu Doğa festivalinin biraz daha genişleştirerek ,Ulusal basınında katkısı ile ve Gurmelerin katılımı ile Ayvalık’ın haklı bir ünvanı olduğunu tüm dünyaya tekrar duyurmak lazım. Burası bir turizm beldemiz. Temiz kalması aynı zamanda da ekonomisinin hızlı dönmesinin hayat bulması demektir” dedi. Vekil Çelik “DÜNYA NİMETLERİMİZ AYAKLAR ALTINDA YAŞAMAYI SEVİYORUZ” Ardından kürsüye Ak Parti Balıkesir Milletvekili Adil Çelik, gelerek şunları dile getirdi” Balıkesir ve Ayvalık biz kendi yağımız ile kavrulmayı çok seviyoruz. Bizim rahatımız bozulmasın dışarıdan da çok müdahale olmasın. Dünya nimetlerimiz ayaklar altında yaşamayı seviyoruz. Galiba bu yöntem doğru değil. Bir hazinenin altında oturuyoruz ve kendimize saklıyoruz. Alaçatı da ot festivali oluyor, bütün Türkiye oraya akıyor. Balıkesir’de yaşıyoruz arabalar vızır vızır Balıkesir’e el sallayarak geçiyor. Bir şey deme imkanımız olsa , bunlardan daha güzeli bizde var. Gelin bir bakın diyeceğiz ama bilmiyorlar. Biraz tanıtım İşi ” dedi.

Vali Yazıcı “AYVALIK BALIKESİR’İN BİR MARKADIR” Daha sonra Balıkesir valisi Ersin Yazıcı “Esnaf odası başkanına ekibine bu festivale yaşam buldurdukları için, Ayvalık belediyesine ve Büyükşehir belediyesine katkılarından dolayı hepsine teşekkür ediyorum. Ayvalık bizim göz bebeğimiz. Ayvalık Balıkesir’in bir markadır. Bu markadan layıkı ile istifade etmeye devam edeceğiz. Parlatarak, yolumuza devam edeceğiz. Yörenin en kaliteli zeytinyağı burada üretiliyor. Kaz dağları biraz ileride Tarih burada, deniz burada Ayvalık’la gurur duyuyoruz. İstiyoruz’ ki Ayvalık kendi markası ile diğer İlçelerimize ‘de ,Türkiye’yi doyuran dediğimiz Balıkesirimizin, Orman ürünleri üreten ilçesinden, Hayvan üretimine katkıda bulunan, Aklınıza gelen tüm üretimleri üreten yerlere katkıda bulunsun diyerek sözlerine son verdi. Oyun havalarının ardından daha sonra açılışı gerçeleştirerek stantlardaki Ot ‘lu yiyeceklerin stantlarını gezdiler. BALIKESİR VALİSİ ERSİN YAZICI MİKROFONUMUZA FESTİVALLE İLGİLİ KONUŞTU Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı mikrofonumuza festivalle ilgili şu sözlerde bulundu” Ayvalık’ta Akkız Festivalindeyiz amma burada gördüğümüz herçeşit ot var. Ben öncelikle emeği geçen Esnaf Odası başkanına ve diğer kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. Ayvalık en güzel zeytinyağının yetiştiği yer. Bu sebzeler ile o güzelim Zeytinyağı buluştuğunda çok nefis tatlar ortaya çıkıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu güzelliklerle buluşmak için tüm halkımı buraya davet ediyorum” dedi.

AK PARTİ BALIKESİR MİLLETVEKİLİ ADİL ÇELİK MİKROFONUMUZA KONUŞTU Ardından Ak Parti Balıkesir Milletvekili Adil Çelik, Mikrofonumuza” Balıkesir’li olarak buradaki değerleri biliyoruz. Adeta hazinenin üzerinde oturuyoruz. Türkiye de pek bilen yok .Tabiri caizse biz kendimize saklamış’ sız . Artık bunu bütün Türkiye ile paylaşma zamanı. Bizde gezip görüyoruz amma buradaki onlarca ,yüzlerce hazineden bir tanesine sahip olan yer .Sadece bununla önemli Turizm ile öne çıkıyor. Bakın Zeytinyağımız dünya ile yarışıyor. Sıradan bir Zeytinyağını götürüyoruz İtalya’dan derece alıp geliyor. Tabi Dünyada İtalya’nın Zeytinyağı konuşuluyor” diyerek Emeği geçenlere teşekkürle sözlerini bitirdi. MİKROFONUMUZA KONUŞAN BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI YÜCEL YILMAZ Ardından Mikrofonumuza konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye başkanı Yücel Yılmaz,şunları söyledi” Ayvalık meydanında ,Ayvalık Esnaf Odaları başkanımızın belediyeler ile beraber düzenlediği doğa festivalindeyiz. 2. Si düzenleniyor. Ayvalık kendini dünyaya tanıtmış güzel şirin bir ilçemiz. Denizin Üstü kadar altıda kıymatli. Denizin altından çıkan otlarından tutun. Kazdağlarının eteklerindeki otlardan tutun, Girit kültürü ile Anadolu kültürünün birleştiği, Zeytin yağ ile lezzet kazandığı müthiş bir gastronomi yani Mutfak lezzeti var burada” diyerek Enzinya veya acı filizin yapılışından bahsetti.

Reklam

FESTİVALİ DÜZENLEYEN AYVALIK ESNAF VE SANATKARLAR ODASI BAŞKANI MELİH ÇAKIRCA Festivali düzenleyen Ayvalık Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Melih Çakırca “ Bu yıl festivalimiz dolu dolu geçti. Özellikle Stantlarımızda Girit ve Zeytinyağlı yemeklerimizi Ot çeşitleri yönünden çok farklı bir zenginliğimiz vardı. Havaların yağışlı geçmesinden çok çeşitli otlar toplayamadık amma festivale katılanlar ile bol çeşitliliği sergilemeye çalıştık. Her sene Doğa festivalinde bir teme yapıyoruz. Bu sene Akkızlı Günleri seçtik. Ayvalık’taki ot zenginliğini her yıl bir festivale adını vererek işleyeceğiz dedi. Ayvalık Ticaret Odası Meclis başkanı Mehmet Sıray” Festivalimizin ikincisi gerçekten büyük ilgi gördü. Bu ilgiden çok memnunuz inşallah Ayvalık’ta bu tip festivallerin sayısının artmasını bekliyoruz. Ayvalık dışa tanıtım açısından Tarihi, Kültürü Doğası ile kendini kanıtlamış bir yer. Ayvalık hak ettiği yerde değil bundan sonra daha iyi yerlerde olacak” dedi. DÜNYA SERBEST DALIŞ ŞAMPİYONU ŞAHİKA ERCÜMENT Dünya Serbest Dalış Şampiyonu Şahika Ercüment Ayvalık’taki festival için gelen konuklar arasında idi. Dünya Şampiyonu mikrofonumuza” Ayvalık’ta yapılan Akkız ve doğa festivaline geldik. Ülkemizde özellikle ot’lar dünyada eşi benzeri olmayan çok özel bir kültür. Otların tadına bakacağım bir kısmını’ da eve götürmek istiyorum. Özellikle Zeytinyağı ile ot karışımı benim için vazgeçilmez öğünlerden bir tanesi. Muhakkak otu haşlayarak biraz Zeytinyağı ile kendime öğünler hazırlıyorum” dedi. Başka bir bayan vatandaş” Biz Ayvalık’a ot festivaline geldik. Bu arada Girit leblebisi gözümüze takıldı. Tadına baktık beğendik. Şimdide alıyoruz” dedi.

VATANDAŞLARIN AYVALIK DOĞA FESTİVALİ İ LE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİ

Amerika’dan gelen ve tesadüfen Festivale denk gelen bir aile” Ot festivalinin bu ikincisi imiş bizde tesadüf denk geldik gayet güzel, gezmeye değer. Zeytin ve zeytinyağına söylenecek hiçbir şey yok gerçekten güzel ”dedi. Başka bir bayan Otlar ile yapılan böğrek alarak iyi dileklerinde bulundu. Otlu yemekleri yapıp satan bir Bayan ahçı “ Bu hardalotu. Kızartılmış balıkların yanında limonlu harika olur. Çok faydalı. Bu Akkız , Şefketi bostan, Zeytinyağlı ve terbiyeli ve kuzu eti ile yapıyoruz” diyerek sattığı yemekleri tanıttı. Pazarcılar ve meyveciler oda başkanı bir esnafın getirdiği otları tanıttı “Bu ısırgan otu. Yumurta ile çok güzel olan bir ottur.Deniz börüncesi ve deniz fasulyesi var. Bunlar soğuk meze olarak yenir. Bunlar buradaki Tuzla bölgesinde olur.Bu otların hepsi bizim bölgemizin otları. Gömeç, Burhaniye, Ayvalık ovasından. Ot sağlık, Zeytinyağı sağlık. Herkesi Ayvalık’a festivale bekliyoruz” mesajı ile sözlerini bitirdi. Ayvalık Esnaf ve Sanatkarlar Odasının düzenlediği ve Teması bu yıl “Akkızlar” Doğa Festivali 14 Pazar gününe kadar devam edecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.