Site Rengi

DOLAR 32,4996
EURO 34,9074
ALTIN 2.433,52
BIST 9.915,62
Ayvalık Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir 17°C
Az Bulutlu
Balıkesir
17°C
Az Bulutlu
Pts 19°C
Sal 19°C
Çar 23°C
Per 22°C
Reklam
Reklam

AYVALIK’TA 14 MART TIP BAYRAMI MESAJI “HAK ETTİĞİMİZ İNSANCA KOŞUL VE ORTAMLARDA ÇALIŞMAYI İSTİYORUZ”

AYVALIK’TA 14 MART TIP BAYRAMI MESAJI “HAK ETTİĞİMİZ İNSANCA KOŞUL VE ORTAMLARDA ÇALIŞMAYI İSTİYORUZ”
Reklam
14.03.2022
437
A+
A-

“İnsanı yaşatmaya var gücüyle çalışan doktorların, 14 Mart Tıp Bayramları Kutlu Olsun.”

Ayvalık Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen 14 Mart Tıp Bayramı basın açıklaması Balıkesir Tabip Odası Ayvalık Temsilciliği yetkili Dr.Neşe Zengin, tarafından gerçekleştirildi. Ayvalık’taki siyasi partilerin ve STK’ların temsilcileri katıldı. Hayatını kaybeden doktorların anısına saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşın okunmasıyla basın açıklamasına geçildi.

Balıkesir Tabip Odası Ayvalık Temsilcisi Dr. Neşe Zengin, yaptığı ortak basın açıklamasında:” Tıp Bayramı, her Mart ayının 14’ünde kutlanan, Türkiye’de tıp alanından çalışanların hizmet sorunlarının tartışıldığı, bilime katkılarının ödüllendirildiği bir anma ve kutlama günüdür. İlk kutlama, 1919 yılının 14 Mart’ında işgal altındaki İstanbul’da gerçekleşmiştir. O gün, tıbbiye 3. sınıf öğrencisi Hikmet Boran’ın önderliğinde, tıp okulu öğrencileri işgali protesto için toplanmış ve onlara devrin ünlü doktorları da destek vermişti. Böylece tıp bayramı, tıp mesleği mensuplarının yurt savunma hareketi olarak başlamıştır.

Reklam

“ 1. SINIF ÖĞRENCİLERİNİN TAMAMI ÇANAKKALE’DE ŞEHİT DÜŞTÜ.”

1915 yılında Tıbbiye’ye kaydolan 1. sınıf öğrencilerinin tamamı Çanakkale’de şehit düştü ve bu nedenle de Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane 1921 yılında hiç mezun veremedi.” Mekteb-i Tıbbiyye-i Şahane öğrencilerinin Çanakkale’de yaktığı bağımsızlık ateşi, bu aziz topraklarda kıyamete kadar yanacak ve harici-dahili düşmanlarımızın karşısında destan olarak duracaktır. Çünkü Tıp mensubu olmak; Çalışkan olmak, Başka hayatları kurtarmak için kendi hayatını fedâ etmeyi göze almak, hergün yeniden öğrenmek, her yeniliği, tenolojiyi takip etmek,  bilgi dağarcığı ile gözlemini birleştirerek analitik düşünceyle sonuca ulaşmak, öngörüyle riskleri tespit edip önlem almak, toplumda rol model olmanın farkındalığı ile, çocuklara ve gençlere örnek teşkil etmek, ekip olmanın bilinciyle birlikte ve uyumlu çalışmak, sükûnetle kriz yönetmek, Hiç bir ayrım yapmadan her bir kişinin fiziksel ve ruhsal rehabilitasyonunu sağlamak, risklerden korumak, yerine göre ana baba, abi abla kardeş, evlât olmaktır.

“ TALEPLERİMİZ KISA, ÖZ BE NETTİR.“

Reklam

Toplumda bu kadar büyük bir rol üstlenen, bir o denli büyük sorumluluk alan biz tıp mensupları

1.Saygı görmeyi, 2. Şiddet görmemeyi, 3. Hak ettiğimiz insanca koşul ve ortamlarda çalışmayı, 4. Emeğinizin maddî ve manevi karşılığını almayı, 5. Aldığımız eğitimin, verdiğimiz emeğin karşılığı olarak, toplumumuzu yerinde sayan değil, Her alanda ileri’ye giden bir ülke olmak adına bilime katkı sunabileceğimiz araştırma imkânları bulmayı, 6. Motive edilmeyi,7. Toplumda sadece hizmet eden değil, görüşlerine başvurulan olmayı, söylem ve önerilerimizle yol alınmasını, 8. Birer vatansever olarak ülkemizin kurtuluşunda gözümüzü kırpmadan verdiğimiz canı,  kuruluşunda verdiğimiz mücadeleyi yine vereceğimizin ve verdiğimizin bilinmesini, 9. Milletimizin ücretsiz, ulaşılabilir, kaliteli hizmet almasını istiyoruz.

“HASTALARIN İLAÇLARI ÜCRETSİZ SAĞLANSIN”

5 dakikaya sığdırılması mümkün olmayan muayenelere verilen randevulara son verilmesini,

müşteri muamelesi yapılan, gelmeyen hastaların parasının zaten zor durumdaki halkımızın cebinden alınan şehir hastanelerinden acilen vazgeçilmesini, Muayene ve ilaçlardan ek katkı paylarının kaldırılmasını, Çocuklarımızın göz göre göre ölüme gittiği sma (spinal muskuler atrofi) gibi hastalıkların ilaçlarının ücretsiz sağlanmasını, Halkımızın fiziksel ve ruhsal açıdan sağlıklı bireyler olarak doğmasını, büyümesini ve yaşlanmasını istiyoruz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.