Site Rengi

DOLAR 32,2793
EURO 34,8085
ALTIN 2.412,59
BIST 10.267,09
Ayvalık Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir 22°C
Açık
Balıkesir
22°C
Açık
Pts 26°C
Sal 28°C
Çar 22°C
Per 19°C
Reklam
Reklam

AYVALIK 17. ULUSLARARASI ZEYTİN HASAT FESTİVALİ BAŞLADI

AYVALIK 17. ULUSLARARASI ZEYTİN HASAT FESTİVALİ BAŞLADI
Reklam
04.11.2022
411
A+
A-
  1. Ayvalık Uluslararası Zeytin Hasat Festivali, Ayvalık Belediyesi tarafından yeniden hayata geçirilen Zeytin Galerisi ile Zeytin Pazarı’nın açılışı ve hasat yürüyüşü ile başladı.

 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Ayvalık Belediyesi, Ayvalık Ticaret Odası, Ayvalık Ziraat Odası, Ayvalık Duyusal Analiz Laboratuvarı (ATOLAB) ile Ayvalık Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından organize edilen festival kapsamında, Zeytin Galerisi’nin açılışı yapıldı.

 

Reklam

Galerinin açılışına katılanlar ile zeytin sektörünün temsilcileri, zeytin üreticisi kadınlar, siyasi partilerin temsilcileri, gaziler, daire amirleri ve vatandaşlar, Kırlangıç Yaşam Merkezi’ne kadar olan 500 metrelik yolda hasat yürüyüşünü gerçekleştirdi.

 

Ayvalık Belediyesinin bando takımının öncülüğünde yapılan yürüyüşün ardından Kırlangıç Yaşam Merkezi’nde zeytin üreticisi firmalarca kurulan stantlardan oluşan Zeytin Pazarı açıldı.

Reklam

 

STANTLARI GEZEN KATILIMCILAR, ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI TADIMI YAPTI.

 

İlçenin en büyük çiftliği olarak hizmet veren Barbunun Çiftliğinde Ayvalık 17. Uluslararası Zeytin Hasat Festivali’nin açılış töreni düzenlendi. Törenin ardından katılımcılar zeytin bahçesinde sembolik hasat yaptı.

Hasatta toplanan zeytinler, butik zeytinyağı sıkım tesisinde sıkılarak şişelendi.

 

Yöresel kıyafetli kadınların katılımı ile kısa sürede en çok zeytini toplama yarışması yapıldı. Birinciye çeyrek altın hediye edilirken, ikinci ve üçüncü olan yarışmacılara da çeşitli hediyeler verildi.

 

  1. AYVALIK ULUSLARARASI ZEYTİN HASAT FESTİVALİ, 6 KASIM’DA SONA ERECEK.

 

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz: “Bugün bereketli olsun diye zeytin hasadını hep beraber yapıyoruz. Şu anda büyük bir neşeyle zeytinlerimizi topluyoruz. Bereketli olsun. Sezonumuz hayırlı olsun. Gerçekten güzel bir şey bunlar. Çok farklı duygular içerisinde. Herkesin kendi beklentisine göre topladığı ilk hasat diyebileceğimiz ilk hasatlar bunlar. Bu ocağın sonuna kadar devam edecek. Bereketli olsun diyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” açıklamasını yaptı.

 

Ayvalık Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Uçar: “Ben tüm çiftçilerimize hayırlı uğurlu olmasını, hasat mevsiminin çok bereketli geçmesini, bununla birlikte bu işin ticaretini yapan tüm değerli işletmelerimize de hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Yapmış olduğumuz etkinliğin Ayvalık’a güzellikler getirmesini, şu güzel havada, şu güzel atmosferde sezonumuzu daha da uzatmasını, turizm sektörüne katkılar sağlamasını, gastro turizmimize etki etmesini temenni ediyorum inşallah. Bunun için elimizden gelen her türlü görseli, reklamı ve tanıtımı yapmak için Ayvalık Ticaret Odası olarak ciddi şekilde arkadaşlarımla birlikte çalışıyoruz.” dedi.

 

Ayvalık Ziraat Odası Başkanı Hasan Baysal da: “17’inci Uluslararası Zeytin Hasat Festivali’nin yeni hasat sezonunun tüm çiftçilere, Ayvalık’ımıza hayırlı, bereketli bir sezon olmasını dilerim. Ayvalık’ın zeytininin zeytinyağının tanınması için çok büyük faydaları, turizmi için büyük fayda, katkı sağlamaktadır. Ayvalık’ımızın zaten zeytinyağı birinci kalitede bir zeytinyağıdır. Biz de bunu daha çok öne çıkarıp tanıtmak için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz.” diye konuştu.

 

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, “17’incisini düzenliyoruz uluslararası boyutta. Ayvalık’ta sadece bir Ayvalık için zeytin, zeytinyağı sadece bir ürün olarak değil, bir kültür olarak algılanıyor. Özellikle zeytinyağının Ayvalık’a katmış olduğu bir gastronomi var, bir mutfak var. Çünkü Ayvalık biliyorsunuz mübadele kenti, mübadil kenti. Göç eden bir topluluk var. Bu topluluğun getirmiş olduğu bir kültür var, bir birikim var, mutfak var. Sonuç itibariyle bunlar burada deniz ürünleriyle, zeytinyağıyla bütünleştiği zaman da ortaya bir Ayvalık mutfağı çıkıyor. Onun içinde Ayvalık için bir ciddi bir kültür ve değer olmuş oluyor. Çünkü geçmişte de bunların tartışmaları olurdu. Turizm mi zeytinyağı mı? diye. Aslında bu ikisi bir bütün. Ayvalık için bir bütün. Komplike yani. Çünkü turizm bize de zeytinyağını katmış olduğu değerler var ve git gide Ayvalık’ta markalar, aileler markalarını oluşturuyor. Bu da önemli. Ayvalık için bir değerdir. Zeytinyağı markaları oluşuyor. Bu da Ayvalık için ciddi bir değer diye düşünüyorum. Bu festivallerle de bu ürünlerin, zeytinyağının Ayvalık için ne kadar önemli olduğunu Türkiye’ye ve uluslararası arenaya da duyurmuş oluyoruz.” şeklinde konuştu.

 

En kısa sürede zeytin toplama yarışmasının birincisi olan Şükran Oran ise duygularını şu sözlerle anlattı: “Bu sene zeytin yarışmasını festivalde ben kazandım. Birinci oldum. Çok mutluyum.”

 

Yarışmanın ikincisi olan Halime Bozkurt da “Ben de ikinci oldum. Geçen sene katılamamıştım, bu sene katıldım. Benim de 4.5- 5 kilo geldi herhalde zeytinlerim. Çok mutluyum.” şeklinde konuştu.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.