Site Rengi

DOLAR 32,3954
EURO 34,8028
ALTIN 2.399,13
BIST 10.208,65
Ayvalık Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir 23°C
Hafif Yağmurlu
Balıkesir
23°C
Hafif Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 22°C
Pts 25°C
Reklam
Reklam

MESUT ERGİN YUVASINA DÖNDÜ

MESUT ERGİN YUVASINA DÖNDÜ
Reklam
25.10.2021
701
A+
A-

19 Ekim 2021 Salı günü CHP Grup Toplantısında, genel başkan Kılıçdaroğlu’nun taktığı parti rozetiyle,Cumhuriyet Halk Partisi’ne geçen Mesut Ergin’e CHP Ayvalık İlçe Örgütü hoş geldin kokteyli düzenledi.

2019 Yerel Seçimlerinde, CHP’nden aday gösterilmediği için,son anda partisinden istifa ederek, Demokrat Partisi’ne geçen Mesut Ergin, 2019 Yerel Seçimlerinde 731 oy farkı ile DP’nden Ayvalık Belediye Başkanı oldu. DP’nden istifa ederek, CHP’ne geçen Mesut Ergin, 2024 yerel seçimlerine hazırlanıyor.

 

Reklam

CHP Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’e parti binasında yapılan törene; eşi Canan Ergin’in yanı sıra DP’nden istifa ederek CHP’ne katılan meclis üyeleriyle katıldı.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin,için yapılan törene,CHP Balıkesir Milletvekili, Ensar Aytekin, Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, Balya Belediye Başkanı Orhan Gaga, Balıkesir CHP ilçe başkanları,önceki dönem CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm,ve parti üyeleriyle çok sayıda vatandaş katıldı.

CHP Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’in CHP’ne katılımı nedeniyle konuşan, CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı,konuşmasında:” Ülkemizin içinde bulunduğu karamsar tablodan kurtuluşun tek çaresi Cumhuriyet Halk Partisi iktidarıdır. Bizler de CHP Ayvalık İlçe Örgütü olarak, partimizin iktidarı için, hep birlikte, el ele, kimseyi ötekileştirmeden, her bir oya ihtiyacımız olduğunu unutmadan çalışmaya devam ediyoruz.

Reklam

“BİLİYORUZ Kİ, ÜLKEMİZİN KARANLIKTAN KURTULUŞU BİZ OLURSAK MÜMKÜNDÜR.”

Daha önce nerede olursanız olun, şimdi CHP çatısı altında aydınlık yarınlar için, halkın iktidarı için BİZ olma vaktidir.

Yönetime geldiğimiz günden itibaren tek hedefimiz Atatürk sevdalısı, Cumhuriyet aşığı herkesi partimizin çatısı altında toplamaktı. Bu amaçla yönetimdeki tüm arkadaşlarım partiye üye kazandırmak için her koşulda çalıştılar, emek harcadılar. Bunun sonucunda da Türkiye’de bir yıl süresi içinde üye oranını yüzde olarak en çok arttıran ilçe olduk.

Bugün de burada Belediye Başkanımızı ve 7 Meclis üyemizi partiye kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Başkanımız Mesut Ergin’e, Belediye Meclis Üyelerimiz Tülay Çankaya, Ethem Vardı, Hüseyin Ergin, Özge Toygar, Ali Jale, Merih Arslan ve Semih Varol’a örgütüm adına hoş geldiniz diyorum. Bugün her zamankinden daha güçlüyüz. Bugün her zamankinden daha mutluyuz.”sözleriyle, yeni katılan meclis üyelerini onure etti.

Başkan Şalmanlı,konuşmasına şu sözler ile devam etti” 31 Mart’ta güzel ülkemize baharı getirdik. 40 milyondan fazla vatandaşımıza Cumhuriyet Halk Partisi’nin ve Millet İttifakı’nın fedakâr evlatları hizmet ediyor. Şimdi sıra baharımızı yaza çevirmekte. Şimdi Türkiye’nin tan vakti! Gün doğuyor, umut yeşeriyor.

“BU YÜRÜYÜŞÜN ÖNCÜSÜ CHP’DİR”

İktidara yürüyoruz ancak iktidara yürüyen sadece partimiz CHP değildir. Övünçle, “Bu yürüyüşün öncüsü CHP’dir” diyebiliriz. Bu yürüyüş, kimsenin ötekileştirilmediği, kimsenin dışlanmadığı; demokratların, halkçıların, vatanseverlerin, gençlerin, kadınların, esnafların, sanayicilerin, bilim insanlarının, işsizlerin ve emekçilerin kendisine yer bulduğu bir iktidar yürüyüşüdür… Güzel olan, heyecan verici olan da budur. Menziline varmak üzere olan iktidar yürüyüşünde hiçbirimiz yalnız değiliz; hiçbirimiz yalnız kalmadık.

Saray düzeninin sonu gelmiştir, biliyoruz. İktidarlarını kaybetmemek adına artırdıkları baskılardan biliyoruz. Hapse attıkları gazetecilerden biliyoruz. Medyada giderek artan sansür uygulamalarından biliyoruz.

Geçmişten güç alıyoruz; Mustafa Kemal Atatürk’ün yol göstericiliğinde yüzümüz ülkemizin güzel geleceğine dönük. Karanlık günler geride kalıyor, şafak söküyor.

“EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR”

Cumhuriyetimizi, Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” ilkesinden yola çıkarak kurdu. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, önümüzdeki en önemli görevin Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmak olduğunun bilincindeyiz. Bunu, Cumhuriyetimizin 100. yılında gerçekleştirme azim ve kararlılığındayız. Bu azim ve kararlılıkla, herkesi CHP çatısı altında, halkın iktidarını kurmaya davet ediyoruz. Bu vesileyle aramıza katılan, bize güç veren Belediye Başkanımız Mesut Ergin’e ve Belediye Meclis üyelerimize tekrar aramıza hoş geldiniz diyor, kendilerine başarılar diliyorum.”diyerek sözlerine son verdi.

BAŞKAN ERGİN,“BANA OY VEREN AYVALIK SEÇMENİNİN BU GÜVENİNE LAYIK OLMAK İÇİN ÇOK ÇALIŞTIM”

Konuşmalarını yapmak için kürsüye davet edilen CHP Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin,Yaptığı konuşmasının bir bölümünde,:” 2019 yılında seçildiği Ayvalık Belediye Başkanlığı görevini bir süredir bağımsız olarak sürdürdüğünü hatırlattı. Başkan Ergin, “Bana oy veren Ayvalık seçmeninin bu güvenine layık olmak için çok çalıştım, çalışmaya da devam ediyorum. Geride bıraktığımız iki buçuk yıllık süre içinde Ayvalık adına olumlu işler yaptığımıza da inanıyorum.  Ancak bir süredir ülkemiz için aynı yorumu yapmak mümkün değil. Ülkemiz ne yazık ki iyi yönetilmiyor. Son dönemlerde artan biçimde Atatürk ilkelerine ve Cumhuriyet değerlerine yönelik yeni saldırılara tanık oluyoruz” dedi.

“2009 YILINDA SİYASETE CUMHURİYET HALK PARTİSİ ÇATISI ALTINDA BAŞLAMIŞTIM.”

Mevcut iktidar eliyle her gün bir yenisi eklenen ülke sorunlarına çözüm üretilmesi ve yaşanan krizlerin aşılmasının olanaklı olmadığı inancını pek çok kesim gibi kendisinin de taşıdığını dile getiren Başkan Ergin, konuşmasına şöyle devam etti : “Ülkenin bir yol ayrımına geldiği bugünlerde ben de bir karar vermek ve siyaseten geleceğe dair yol belirlemek zorundaydım.  Benim siyasi tercihlerimde her zaman Atatürk çizgisi ve Cumhuriyet ülküsü belirleyici olmuştur. 2009 seçimleri öncesi siyasi yaşama ilk adım attığımda da bu böyleydi, bugün de aynı değerlere yürekten bağlıyım. İşte bu nedenle 2009 yılında siyasete Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında başlamıştım. Bugün de Cumhuriyet Halk Partisi’ne katılmamın en önemli nedeni bu hassasiyetlerdir. Bugün bu çatı altında yeniden sizlerin arasında bulunmanın sevinç ve heyecanını yaşıyorum. Geçen iki buçuk yıllık süreçte de aklım ve kalbim her zaman; Atatürk devrimlerinden, sosyal adaletten, hukuk devletinden, laik demokratik Cumhuriyet’ten ve bu ilkelerin Türk siyasetinde egemen olmasından yanaydı.”

Siyaseti ve bu bağlamda yerel yöneticiliği her zaman ülkeye hizmet vasıtası olarak gördüğünün altını çizen Başkan Ergin, “Ne mutlu ki önce 2009’da, sonrasında 2014 yılında doğup büyüdüğüm topraklara ve hemşehrilerime belediye başkanı olarak hizmet etme bahtiyarlığına eriştim. Bunun için her zaman Allaha şükrettim, şükredeceğim. Bu hizmet seferberliğinde bundan böyle de CHP çatısı altında sizlerle yol arkadaşlığı edeceğiz” dedi.

“GÜZEL GÜNLERE, CUMHURİYET HALK PARTİMİZ TAŞIYACAK.”

Laik, demokratik, sosyal, hukuk devletini koruyup yükseltmek, cumhuriyet devrimlerine sahip çıkarak daha uygar bir Türkiye’de bu ilkeleri geleceğe taşımak için arkadaşlarıyla bundan böyle Türkiye’nin birleştirici gücü olan Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında mücadeleyi yükselteceğini vurgulayan Başkan Ergin konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Her zaman yanımda olan, siyaseten yol arkadaşlığı yapan dostlar;  biz bir ekibiz ve seninle birlikteyiz diyerek bugün benimle birlikte, partimize katılan değerli meclis üyelerim; beni sıcak bir karşılamayla bağrına basan Tüm Cumhuriyet Halk Partililer: Daha güzel günlere ulaşmak adına daha çok çalışacağız. Bu umut ve dileklerle sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Ülkenin içinde bulunduğu karanlığı yırtmak için verilen bu mücadelede, sen ben yok, biz varız. Bu bütünleşme ile Ayvalıktan başlayarak, Balıkesir’de ve Türkiye’nin her yerinde Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını en yukarıya birlikte taşıyacağız. Cumhuriyet sonsuza dek payidar olacak ve Cumhuriyeti gelecek güzel günlere, Cumhuriyet Halk Partimiz taşıyacak.”Dedi.

CHP BALIKESİR MİLLETVEKİLİ AYTEKİN” CHP BU ÜLKEDE İKTİDAR OLACAK”

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin,konuşmasının bir bölümünde :”Bu güneşli ve Cumhuriyetin kuruluşunu kutlamaya hazırlandığımız Bu haftanın ilk gününde,bu güzel topluluğu,sizleri hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum. Değerli dostlar Tıpkı şu gökyüzünde parlayan güneşin gerçekliği gibi bir gerçek var. Oda şu; Yapılacak ilk seçimde, CHP,Cumhuriyeti kuran kadroların kurduğu parti,bu ülkede yenide iktidar olacak. Buna şüphe yok.  Peki,nasıl başaracağız bunu.?İşte yüzyıl önce bu partiyi kuran ,bu ülkeyi kurtaranların yaptığı gibi, onların izinden giderek,büyüyerek,çoğalarak,güçlenerek,halkı bağrımıza basarak,büyüyerek kazanacağız.”Diyerek konuşmasına devam etti.

CHP BALIKESİR İL BAŞKANI SERKAN SARI” BİRBİRİMİZE SIKI,SIKIYA SARILACAĞIZ”

CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı,konuşmasının bir bölümünde: “Sevgili dostlar, önümüzde zorlu bir mücadele var. Ülkenin bütün temellerini ve değerlerini sarsmış,yıkmak için mücadele eden,laik ,tam bağımsız Türkiye değerlerine saygısını yitirmiş olan bir iradeye karşı mücadele ediyoruz. O yüzden amasız,lakinsiz,ne olursa olsun hiçbir gerekçe olmaksızın birbirimize sıkı,sıkıya sarılacağız.Bu günkü iradeyle mücadelemiz yarınlarımızı mücadelesi. Bu gün aramıza katılan arkadaşlarımız,bu ülkenin geleceğinden ve yarınlarından kaygı duyan değerli yol arkadaşlarımızdır.”sözleriyle konuşmasına devam etti.

Konuşmaların ardından katılımcılara ikramlarda bulunuldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.