Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Ayvalık Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir 17°C
Az Bulutlu
Balıkesir
17°C
Az Bulutlu
Pts 19°C
Sal 18°C
Çar 24°C
Per 22°C
Reklam
Reklam

SEDEFLİ BATTANİYE AYVALIK’TA ÜRETİLECEK

SEDEFLİ BATTANİYE AYVALIK’TA ÜRETİLECEK
Reklam
25.06.2021
1.449
A+
A-

Sanata ve Eğitime Destek Derneği ve Vatandaş’ın Yeri ile birlikte yürütülecek projenin tanıtım sonrası yapılan basın açıklamasın da,” Ayvalık’ta yaşayan kadınların emekleri değerlendirilerek.”Dendi.

Kadın Emeği Destekleme İşliği (KEDİ) ‘nin temsilcilerinden Aysel Namlı, ve Ali Akdamar, Ayvalık dışından Sedef Battaniye nasıl yapılması için eğitim verecek ve konusunda uzmsan eğitmenlere verilen yemekte, yapılan ortak basın açıklamasında bulunuldu.

Ayvalık Belediyesi Paşalimanı  Restaurantında verilen akşam yemeğine Eğitmenler,Dr.Öğr.Üyesi. Özge Usluca Erim, (Eğitmen) ,Mersin Üniversitesi, GSF, Tekstil ve Moda Tasarımı Öğr. Gör. Handan Demir (Eğitmen), Mersin Üniversitesi, GSF, Tekstil ve Moda Tasarımı Öğr.Gör. Fatma Yelda Gezicioğlu (Eğitmen), Tarsus Üniversitesi, MYO, Tekstil Teknolojisi Programı.  Mine Beşen Yalçın (Eğitmen), (Serbest Dokuma Tasarımcısı, Marmara Üniversitesi, Güzel Sanatlar Enstitüsü, Tekstil Anasanat Dalı Sanatta Yeterlik Mezunu)’nun yanısıra Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan ve eşi, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin,Aysel Namlı,Ali Akdamar, ve KEDİ Dernek üyeleri katıldı.

Reklam

KEDİ ‘nin proje paydaşı, Destek Tasarım Akademisi sahibi Ali Akdamar,basın açıklamasında: KEDİ projesiyle, Ayvalık’ta yaşayan kadınların emekleri değerlendirilerek, sürdürülebilir bir gelir sağlanacak. Özellikle pandemi nedeniyle gelirleri düşen ailelerin kadınlarına istihdam yaratarak kalkınmaya aracı olunacak. Ayvalık Halk Eğitim Merkezi’nin eğitim desteğiyle, önemli bir kültür mirası olan ve kaybolmak üzere olan “Sedefli Battaniye” üretimi, çağdaş tasarımlarla güncellenerek, Ülke ve yurtdışı pazarlara sunulacak.

Kurulacak merkezde başlayacak üretimler giderek ev atölyelerine dönüştürülecek. Proje süresince verilecek pazarlama eğitimleri ve yapılacak katkılarla kadınların kooperatifleşmesi sağlanacak. Böylece bir yandan sürekli istihdam olanağı yaratılırken, diğer yandan eni bir ürünün markalaşmasıyla, üretim alanları kısıtlı olan

AYVALIK’IN EKONOMÜSINE KATKI SAĞLAYACAK.

Reklam

Sanata ve  Egitime Destek Derneği ve Vatandaş’ın Yeri ortaklığıyla yürütülen projede, Ayvalık Kaymakamlığı, Ayvalık Belediyesi, Ayvalık Halk Eğitim Merkezi, Ayvalık İlçe Millii Eğitim Müdürlüğü, Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarım Bölümü, Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarım Bölümü, Tarsus Üniversitesi Meslek Yüksekokulu, Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri Bölümü paydaş olarak yer alıyorlar. Öğretim görevlileriyle 21 Haziran 2021 tarihinde başlayan Ayvalık Halk Eğitim Merkezi öğretmenlerinin eğitimi, Temmuz ayında kursiyerlerin eğitimleriyle devam edecek. Halihazırda alınmış olan siparişlerin üretimine ise Eylül ayında başlanmış olacak. Instagram hesabımız kedi kadın emeğini destekleme işliği Facebook sayfamız: kedi kadın emeğini destekleme işliği bizi takip edebilirsiniz.” Diyerek sözlerine son verdi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.