Site Rengi

DOLAR 32,2204
EURO 34,7153
ALTIN 2.454,71
BIST 10.290,74
Ayvalık Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir 20°C
Hafif Yağmurlu
Balıkesir
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 16°C
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Reklam
Reklam

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR  İTFAİYESİ 96.YILINI KUTLUYOR /Yükselen Haber

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR  İTFAİYESİ 96.YILINI KUTLUYOR /Yükselen Haber
Reklam
26.09.2021
818
A+
A-

 

1926 da Balıkesir Belediyesi tarafından kurulan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi,96.yaşını kutlamanın heyecanını yaşıyor.

Ayvalık Cumhuriyet Alanı’na  kurulan  stand da vatandaşlara broşür dağıtarak,Balıkesir Büyükşehir İtfaiyesi hakkında bilgiler veriliyor. İtfaiye’nin yaklaşık 300 yıldan fazla bir geçmişi var. Türkiye’de  itfaiye teşkilatı ilk olarak 1714 yılında Osmanlı İmparatorluğu döneminde Yeniçeri Ocağı’na bağlı olarak Dergâh-ı Âli Tulumbacı Ocağı adıyla kuruldu… 25 Eylül 1923 tarihinde  itfaiye hizmetlerinin belediyelere devredilmesiyle itfaiye teşkilatı günümüz halini almıştır. Osmanlı dönemine bakıldığında Tulumbacılar, Genç, Kuvvetli ,hızlı ve gözüpek kişilerden oluşan bir ekipti. ,1700 ‘lü yıllarda dönemin en  disiplinli ve saygın yapısına sahipti.

Reklam

 

Balıkesir Büyükşehir İtfaiyesi Daire Başkanlığı Ayvalık Grup Amiri Ahmet Yalvaç,Günün anlam ve önemine vurgu yaparak,vatandaşlara da bazı mesajlarda bulundu. Ayvalık Grup Amiri Yalvaç: 73 Personel  üç tanesi merdivenli  bir tanesi tam donanımlı kurtarma aracı olmak üzere dokuz  yangın söndürme aracıyla, Balıkesir ve Ayvalık Merkezi ‘nin yanı sıra kırsal mahallelerde olmak üzere tamamına hizmet vermekteyiz. Vatandaşlardan önemli bir isteğimiz olacak,Ayvalık mahallerinin sokakları dar,buralara araçlarını bırakmamalarını rica ediyoruz. Bir gün benimde başıma gelebilir diye düşünerek dar sokaklara araçlarını koymamaları önemli. Bizim yapacağımız hızlı hareketleri engelliyorlar.Bir başka ricamız da,yangın söndürme anında acil kullanacağımız su pompalarının önüne araçlarını park etmemeleri .Bizim için dakikalar ve saniyeler çok önemli.  Bu konulara dikkat çekmek istedim ki; daha hızlı müdahalede bulunalım ve vatandaşımızı daha az zararla kurtaralım ”diyerek sözlerini bitirdi.

Reklam

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Haftası  olarak, 96.yaşını çeşitli etkinlikler ile hafta boyunca kutlamaya devam edecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.