Site Rengi

DOLAR 32,3611
EURO 34,7583
ALTIN 2.439,02
BIST 10.014,95
Ayvalık Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir 19°C
Az Bulutlu
Balıkesir
19°C
Az Bulutlu
Sal 17°C
Çar 22°C
Per 23°C
Cum 19°C
Reklam
Reklam

SAHİ, KARAKOÇ BARAJI’NA NEDEN KARŞI ÇIKMIŞTINIZ?

SAHİ, KARAKOÇ BARAJI’NA NEDEN KARŞI ÇIKMIŞTINIZ?
Reklam
26.08.2023
205
A+
A-

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin ilçedeki su soruna isyan etmiş gazetelere demeç vermiş ve çözüm bulmamızı istemiş. Kendisi unutmuş olacak ki; biz Ayvalık’taki içme suyu sorununa 4 yıl önce çözüm bulmuştuk.

Bir turizm memleketi ve tatil cenneti güzel Ayvalık’ımızın su sorunu kalmasın diye, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğümüz tarafından Karakoç Barajı’nın yapılmasını teklif etmiştik. Böylelikle ilçemizin içme suyu problemi 100 yıl tamamen çözüme kavuşacaktı. Ancak projenin yapım ihalesinin tamamlanması, gerekli ekolojik raporların tamamlanması ve sonrasında gelinen noktada sürecin başlamasıyla Sayın Ergin, CHP milletvekili Ensar Aytekin ve belli kesim tarafından itirazlar ve engellemelerle karşılaştık. Ayvalık belediye başkanı ve bir takım gruplar, çeşitli bahanelerle, eylemler düzenlediler, Karakoç Barajının yapılacağı yere giderek sorunun çözülmesine karşı çıktılar.

Sadece Madra Barajı’nın Ayvalık ilçemizde özellikle yaz aylarında artan içme suyu ihtiyacını karşılayamadığı ortada iken, Karakoç Barajı projesine karşı çıkmak nasıl bir akıl tutulmasıdır! O projeye engel olup daha sonra su sorununa isyan etmek nasıl bir aymazlıktır! Yaklaşan seçimler öncesi telaşa kapılıp “Su sorununa çözüm bulun” diye sertleşmek nasıl bir oyunculuktur!

Reklam

Şimdi kendisine soruyorum?

– Biz Karakoç Barajı’nı Ayvalık’ın ayağına getirdik ve sorunu çözmeyi planladık fakat siz neden       engellediniz?

– O gün CHP milletvekili Ensar Aytekin ile birlikte neden bu projeye karşı çıktınız?

Reklam

– O gün de sormuştuk; Karakoç Barajı projesine karşı çıkıyorsanız, alternatif projeniz nedir diye!

Harbiden projeniz neydi?

– O gün demiştik ki eğer ileride Ayvalık’ta su sorunu yaşanırsa bunun tek sorumlusu bu projeye karşı çıkanlardır. Geldiğimiz noktada su sorununun en önemli müsebbibi siz olabilir misiniz?

– Tüm bu konularda Ayvalık kamuoyuna bir açıklama borçlu değil misiniz?

Görünen o ki; Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, hemşehrilerimize hizmet söz konusu olunca herşeye gergin!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.