Site Rengi

DOLAR 32,2434
EURO 34,8267
ALTIN 2.422,63
BIST 10.055,98
Ayvalık Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir 20°C
Parçalı Bulutlu
Balıkesir
20°C
Parçalı Bulutlu
Sal 22°C
Çar 23°C
Per 28°C
Cum 28°C
Reklam
Reklam

AYVALIK ÖZGÜN’DE  AHMET SUCU’SUZ  İLK ZEYTİN HASATI

AYVALIK ÖZGÜN’DE  AHMET SUCU’SUZ  İLK ZEYTİN HASATI
Reklam
07.10.2021
1.017
A+
A-

“Ahmet Sucu’nun anısına ilk zeytin hasatında çorba ikramı”

Ayvalık’ta Zeytin Hasat sezonu başladı. Ayvalık’ta İş adamı Halil Sucu’nun çiftliğinde ‘ bereket’ dilekleriyle başlanan hasada  Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, ilçe Cumhuriyet Başsavcısı  Necati Kayaközü, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Ayvalık Belediyesi Meclis Üyelerinden Ali Jale,Merih Arslan ve Özge Toygar,İlçe Jandarma komutanı Onur Yakan, İlçe Emniyet Müdürü Turgut Coşkun, Ayvalık Müftüsü Emre Önal, Ana Gıda A.Ş Ayvalık operasyon müdürü Mehmet Cavlı, Ayvalık Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Melih Çakırca, Ayvalık Vergi Daire Müdürü Ferhat Ümmetoğlu, Ayvalık İlçe Tarım Müdürü  Zeki Volkan Oral,Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Mustafa Büyükçıvgın,ATO önceki dönem başkanı İbrahim Kantarcı, kamu kurum müdürleri, Ziraat Odası ve Ticaret Odası yetkilileri katıldı.

Reklam

Merhum iş adamı Ahmet Sucu’nun her hasat başlangıcında uyguladığı işçi ve tayfalarla çorba içme geleneği bu yıl ki hasatta oğlu Halil Sucu ,Emine Sucu ,ve Cem Sucu, tarafından çok itinalı bir düzenlemeyle gerçekleştirildi.

 

Özgün Zeytinciliğin düzenlediği ilk hasatta, katılan herkese teşekkür ederek başladığı  konuşmasında, Halil Sucu, zeytin ve zeytinyağı sektöründe bayrağı babasından devraldığını belirtti. Açılış konuşmasına devam eden HalİL Sucu,: ” Biliyorsunuz 40-45 gün önce babamı kaybettik. Ona dair bir süreç başlatmak istedik. Aramızda Ayvalık’ta yeralan kaymakamımız, başkanımız var demiyorum. Babamın eşi dostu, çok sevdiği arkadaşları, benim abilerim, amcalarım, ablalar ve sevdiğim dostlar var. Hepiniz şeref verdiniz. Şu anda garip bir duygu yaşıyorum çünkü masada eksiğimiz var. Bu eksik hepimize ait bir eksik. Bu eksiği ben sizlerle yapacağımız etkinliklerle,sizlerle beraber geçireceğimiz güzel günlerle veya kötü günümüz olduğunda sağlayacağımız birliktelikle doldurmaya çalışacağım. Özgün zeytin ailesi 30 yaşında. Bu aile daha 20 sene 30 sene yaşayacak.50’leri, 60’ları görecek. Bu babamın mirası. Bugün milat olsun. Hep beraber başlamış olalım. Rahmetlinin yaptığı birşey vardı. Sabahları faydaya çıkmadan çorba dağıtırdı. Biz bugün o çorbayı sizinle paylaşmak istedik.” Dedi.

Reklam

İzmir Çanakkale yolu kenarında bulunan Özgün Zeytinciliğe ait zeytinlikteki ilk hasada, Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman’ın başkanlığında zeytinlik içinde kurulan sofrada, zeytin ve zeytinyağı eşliğinde çorba ikramı yapıldı. İlk hasat, merhum Ahmet Sucu, adına zeytin fidanı dikimiyle devam etti. Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman’ın ve katılan protokolün değişik alanlardaki zeytin ağacından otomatik sırıklar ile ilk hasat yaparak başlamış oldu. Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman,ve protokolün hasat ettiği zeytinler  toplanarak, zeytinler fabrikaya getirildi. Özgün Zeytinciliğin fabrikasına getirilen zeytinler,Ayvalık Müftüsü Emre Önal’ın  yaptığı ilk hasat  duasıyla zeytinler sıkılarak,katılımcıların isimlerinin yazdığı şişelere konarak hediye edildi.

Ayvalık’ta 1 ay önce göreve başlayan ve ilk kez zeytin hasadına katıldığını ifade eden Kaymakam Hasan Yaman,Yükselen Haber’e yaptığı açıklamasında:”Bu yıl zeytin bahçelerimiz bereketli ama malum ülkemizde Ayvalık’ta üretilmeyen, Ayvalık yağı olmayan, dışarıda üretilen yağlara Ayvalık yağı denmesine Ayvalıklıların büyük rahatsızlığı var. Biz de sivil toplum örgütlerimiz ve meslek odalarımızla birlikte bu sorunu nasıl bertaraf edebileceğimizi öğreneceğiz.” Diyerek sözlerine son verdi.

 

Özgün Zeytinciliğin Yönetim Kurulu Başkanı Halil Sucu,2021 /2022 yılı zeytin hasadı için rakamların iyi olduğunu belirterek konuşmasına şöyle devam etti. Halil Sucu,açıklamasında: “Ayvalık’ta 6 bin ton civarında zeytinyağı üretmeyi planlıyoruz. 5 bin 500-6 bin ton arasında sofralık zeytin üretmeyi planlıyoruz. Geçen seneye göre bu sene rakamlar çok iyi. Körfezde 25 bin ton civarında zeytinyağı, 40 bin ton civarında zeytin olacak. Bu sene ülkenin genel üretiminde yüzde 35lik bir artış var. Bu da üretici ve tüketici için çok önemli birşey. Tarladan çatala olan süreçte süreçte yer alan herkes için çok önemli bir durum.” Dedi.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, günün anlam ve önemine vurgu yaparak, Yükselen Haber’e yaptığı açıklamasında: Yeni bir zeytin sezonuna giriyoruz. Öncelikle, Ayvalık ve Ülkemiz için hayırlı ve bereketli bir sezon diliyorum.

Yakın zamanda kaybettiğimiz Ahmet Sucu’nun ve Özgün Zeytinciliğe ait zeytinlik alanındayız. Ailesine ve çocuklarına emanet ettiği bu firma,gördüğüm kadarıyla  zaman içerisinde iyi yerlere de çıkacak. Burada Ayvalık’a yakışır,örnek bir hasat organizasyonu düzenlenmiş.Ümit ediyorum ki hayırlı ve bereketli bir Zeytin Hasadı sezonu olur.”Diyerek sezonun iyi geçmesini arzuladığını belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.