Site Rengi

DOLAR 32,2829
EURO 34,7715
ALTIN 2.396,61
BIST 10.247,75
Ayvalık Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir 20°C
Az Bulutlu
Balıkesir
20°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 16°C
Cts 21°C
Paz 22°C
Reklam
Reklam

MARAŞ’TA ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMETİNDE KULLANILAN YANGIN SÖNDÜRME UÇAĞI DÜŞTÜ,

MARAŞ’TA ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMETİNDE KULLANILAN YANGIN SÖNDÜRME UÇAĞI DÜŞTÜ,
Reklam
14.08.2021
540
A+
A-

T.C. Millî Savunma Bakanlığı

Kahramanmaraş’taki yangın söndürme çalışmalarına katılmak için Adana’dan havalanan bir Rus yangın söndürme uçağının kaza kırıma uğradığı bilgisi üzerine, İncirlik’ten bir helikopter ile Konya’dan bir uçak, arama-kurtarma çalışmalarına destek için bölgede görevlendirilmiştir.Dendi.

Maraş’ta Orman Genel Müdürlüğü hizmetinde kullanılan yangın söndürme uçağı düştü, bölgeye arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Rusya Savunma Bakanlığı’nın açıklamasına göre, uçaktaki 8 personel yaşamını yitirdi. Rusya Savunma Bakanlığı’ndan kazayla ilgili açıklama geldi. Açıklamada, uçaktaki 5 Rus ve 3 Türk vatandaşının hayatını kaybettiğini duyurdu.

Reklam

Vali Ömer Faruk Coşkun, yaptığı açıklamada, gün içerisinde Onikişubat ilçesi Ilıca Mahallesi Almalı mevkisindeki ormanlık alanda yıldırım isabet etmesi sonucu yangın çıktığını anımsattı. Orman yangına hem karadan hem de havadan müdahale edildiğini belirten Coşkun, “Bölgeye uçak da sevk etmiştik ancak bir süre önce uçakla irtibat kesildi ve düştü. Şu an olay çok yeni. Uçağın düştüğü bölgeye çok sayıda ekip gönderdik” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.