Site Rengi

DOLAR 32,2681
EURO 34,7835
ALTIN 2.397,27
BIST 10.247,75
Ayvalık Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir 21°C
Az Bulutlu
Balıkesir
21°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 16°C
Cts 20°C
Paz 23°C
Reklam
Reklam

19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ KUTLAMASI/ Yükselen Haber

19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ KUTLAMASI/ Yükselen Haber
Reklam
19.09.2021
805
A+
A-

19 Eylül Gaziler Günü çelenk sunumu ve kutlaması Ayvalık Cumhuriyet Meydanı’nda,Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman’ın katılımı ile gerçekleştirildi.

Ayvalık Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan çelenk sunumu ve kutlamalarına, Ayvalık Garnizon Komutanı Personel Albay Ertan Tutar, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Ayvalık Cumhuriyet Başsavcısı Necati Kayaközü, Ayvalık Şehit Yakınları ve Gaziler Vakfı Ayvalık şube başkanı Mehmet Kıranoğlu, Ayvalık İlçe Emniyet Müdürü Turgut Coşkun, Ayvalık İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Onur Yakan, Ayvalık Belediyesi meclis üyeleri, kurum amirleri, mahalle muhtarları, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, meslek odası başkanları, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Reklam

19 Eylül Gaziler Günü nedeni ile Ayvalık Şehit Yakınları ve Gaziler Vakfı üyesi Mehmet Emin Diker yaptığı konuşmasının bir bölümünde:” 19 Eylül büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsında,Türk kahramanlığının taşlandığı bir gündür. TBMM 19 Eylül 1921 tarihinde,bu emsalsiz zaferin anısına başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik unvanı ve mareşallık rütbesi verilmiştir. 19 Eylül 1919,1922 yıllarında Kurtuluş Savaşında,1950 de Kore’de,1974’de Kıbrıs’da,savaşan muharip gaziler ile Türkiye Cumhuriyeti’nin rejimi üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda,vatan hainlerine karşı kahramanca mücadele eden Asker,Polis tüm malül gazilerin şeref günüdür.” Diyerek konuşmasına devam etti.

19 Eylül Gaziler Günü çelenk sunumu ve kutlaması, Ayvalık Şehit Yakınları ve Gaziler Vakfı üyesi’nin “Biz Kimiz” şiirini okuması ile devam etti.

Reklam

19 Eylül Gaziler Günü Kutlama Programı Sağlık Teğmen Mahmut Tanak’ın günün anlam ve önemine vurgu yapan konuşmasıyla devam etti. Teğmen Tanak,konuşmasının bir bölümünde:”Muharebenin en büyük rütbesi şehitliktir. Vatan ve vazife uğruna,seve seve ölüme giden aziz ulusumuzun kahraman evlatları,hak ettikleri gazilik unvanını,büyük bir gururla taşımaktadır.Gazilik; Türk Vatanseverliğinin,Türk Kahramanlığının,Türk Fedakarlığının yaşayan destanı,Gazi ise;bu destanı yazan kahramanın adıdır. Ulu öndergazi Mustafa Kemal Atatürk’de gazi unvanı ile anılmaktan büyük gurur duyduğunu şu sözler ile ifade etmiştir.”Diyerek konuşmasına devam etti.

19 Eylül Gaziler Günü Kutlama Programı’nın son bölümünde,Ayvalık Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibinden,Mustafa Çavuş,Alkışlar eşliğinde zeybek oyunları sundu.

19 Eylül Gaziler Günü Kutlama Programı,12:30’Şehitler Camisinde,Küçükköy Yunus Emre Camisinde ve Altınova Orta Camisinde, Ayvalık Müftülüğünce Mevlidi Şerif okutulacak ve Ayvalık Belediyesi günün önemine uygun Gaziler ve Şehitler için  Pilav,Ayran hayrı yapacak.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.