Site Rengi

DOLAR 32,2112
EURO 34,7589
ALTIN 2.454,06
BIST 10.321,34
Ayvalık Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir 15°C
Hafif Yağmurlu
Balıkesir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 22°C
Paz 20°C
Pts 20°C
Sal 22°C
Reklam
Reklam

AYVALIK BELEDİYESİ HAZİRAN AYI MECLİSİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

AYVALIK BELEDİYESİ HAZİRAN AYI MECLİSİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Reklam
02.06.2021
495
A+
A-

“Ayvalık Belediyesi’nin Haziran ayı meclis toplantısında,22 parsel satışının teklifi komisyonlarda tartışmaya bırakıldı.”

Ayvalık Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısında, belediye başkanı Mesut Ergin borçlara karşılık kentin farklı noktalarındaki 22 gayrimenkulün satışını talep ederken MHP’li meclis üyesi Levent Gurup, ‘Tarihe satış yapan belediye meclis üyeleri olarak geçmek istemediklerini’ söyledi.

15 yıl önce Demokrat Partili Ahmet Tüfekçi’den sonra iki dönem CHP’li Hasan Bülent Türközen, bir dönem de yine CHP’li Rahmi Gençer, tarafından yönetilen Ayvalık Belediyesi’nde, ilk defa gayrimenkullerin bu kadar büyük bölümünün satılmak istenmesi dikkat çekti.  Belediye’yi büyük bir borç yüküyle devraldıklarını hatırlatarak, pandemi döneminde yaşanan sıkıntılara karşın gelir ve gider bütçesini dengeye getirdiklerini belirten Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Nİsan 2021‘de bir açıklama yaparak “Gelirlerimizi artırırdık. Giderlerimizi azalttık, icra dosyalarımızdaki sayıları var olanın neredeyse 1/10 ‘una düşürdük. Büyük borçlar kapatıldı. 15 yıldır çözülemeyen, kurumsal olarak itilafa düşülen vakıf arazisini sonuca bağladık. Bankalara olan kredileri kapatıp, mali disiplini sağlayacak büyük adımlar başarıyla tamamlandı” diye konuşmuştu.

Reklam

BELEDİYENİN KISA VADELİ BORÇ YÜKÜNÜ HAFİFLETMEK İÇİN GAYRİMENKUL SATISINA İZİN VERİLMESİ İSTENDİ

Ayvalık Belediyesi’ne ait gayrimenkullerin satışı için encümene yetki verilmesi konusu, Belediye Meclisi Haziran Olağan toplantısında gündemin ilk maddesi oldu. Belediye başkanı Mesut Ergin, konuyla ilgili olarak “Belediyemizin kısa vadeli borç yükünü hafifletmek için bazı gayrimenkullerin satışına izin verilmesi. Bu konuyla ilgili dün bütün belediye meclis arkadaşlarımızla bir araya geldik. Gerekli bilgileri verdik. Bu konuyu enine boyuna konuştuğumuzu düşünüyorum. Yine de konuyla ilgili görüş belirtmek isteyen var mı? Komisyona gidecek, komisyonda birkaç ay zamanı var.” dedi.

LEVENT GURUP “YER SATMAKTANSA GELİRLERİMİZİ ARTTIRALIM DÜŞÜNCESİNDEYİZ”

Reklam

Konuyla ilgili tek söz alan meclis üyesi MHP’li Meclis üyesi Levent Gurup oldu. Gurup, “Biz tarihe satış yapan meclis üyeleri olarak geçmek istemiyoruz ama siz burada bir tablo ortaya koydunuz ki bu tablo daha önceden de bütün belediye meclis üyelerinin malumu. Biz mümkün olduğunca yer satmaktansa gelirlerimizi arttıralım görüşündeyiz. İlgili komisyona havalesi konusunda olumlu oy kullanacağız ama satış konusunda inceleme sonrası karar vereceğiz” dedi.

SATIŞI TALEP EDİLEN GAYRİMENKULLERİN BULUNDUĞU MAHALLELER.

Mithatpaşa Mahallesi  (Cunda),Namık Kemal Mahallesi ,Sahilkent Mahallesi ,Sakarya Mahallesi         Yenimahalle, Küçükköy Mahallesi ,Altınova Mahallesi ,Murateli Mahallesi ,satış talebinin Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesi oy birliği ile kabul edildi.

Sakarya Mahallesi 373 ada 5 parselde bulunan belediyeye ait taşınmaz ile Sefa Çamlık Mahallesi 1192 ada 34 parselde bulunan taşınmazın yapı kayıt belgelerine dayalı olarak satışları ilave gündem maddeleri olarak ele alındı.

Daha sonra diğer maddelere geçildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.