Site Rengi

DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Ayvalık Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir 17°C
Hafif Yağmurlu
Balıkesir
17°C
Hafif Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 22°C
Pts 25°C
Sal 27°C
Reklam
Reklam

DEĞİŞİME KARŞI BAZI SİYASETÇİLER BİR GÜN GEÇMEDEN DEĞİŞİMDEN YANA OLMUŞLAR

DEĞİŞİME KARŞI BAZI SİYASETÇİLER BİR GÜN GEÇMEDEN DEĞİŞİMDEN YANA OLMUŞLAR
Reklam
07.11.2023
137
A+
A-
“Değişimcilerle resim çektirip sosyal medyada paylaşmakla değişimci olunmuyormuş, duyurulur.”
2023 Genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aldığı yenilgiden sonra, CHP de kazanlar kaynamaya başladı. Kaybedilen Genel ve Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinin ardından, değişimciler bir araya gelerek, 12 seçim kaybeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ve yönetimine 38. Olağan Kurultayında artık yeter dedi.
Bu değişimin olacağını öngören belediye ve parti yönetimleri, doğru tespitlerinden dolayı elde ettikleri başarılarıyla gurur duyacakları bir dönemi yaşamaya başladılar.
Gelelim Ayvalık’taki öngörüsü olmayan siyasetçilere.
CHP ilçe yönetimleri ne zaman ki ilçe belediyelerinin güdümünden çıkacak; işte o zaman halk için değişimci ve yenilikçi siyasi parti haline gelecek. Bu konjonktürde, söz sahibi olmak yetmezmiş gibi, siyasi partileri çıkar kapısı haline getiren, bazı STK’lar adı altında faaliyetlerini daha çok ötekileştirme ve bölme çalışmalarıyla ilçe ile il delegelerini oluşturarak, parti yönetimlerine soktukları kişilerin üzerinden, baskıcı ve talepçi olarak rant elde ettikleri apaçık görülüyor. Bu gibi halkın değil de kendi çıkarları için çabalayan yozlaşmış kişilerin ayakları siyasetten kesildiği zaman, parti gerçek görevlerini yerine getirecekdir.
12 SEÇİM KAYBEDEN LİDER
CHP’nde, değişimden ve yenilikçi kadrolardan yana olmayarak, saltanatlarını yürütmek isteyen belediye ve parti yönetimleri, bu günlerde ne yapıyorlar dersiniz? Değişimciler ile sırıtarak resim çektirmekle meşguller. Belli ki; bu davranışlarıyla, pişmanlıklarını kapatmaya çalışıyorlar. 12 Seçimi kaybetmesine rağmen, halen kaybeden adayın yanında yer almalarının altında yatan sebepleri, örgütlerine nasıl anlatacaklar merak konusu oldu. Belki hata yaptıklarını düşünerek, istifaları ile siyasi yaşamlarına aramı verecekler. Bu davranışları daha onurlu olacaktır. Diye düşünenler azda değil.
SİYASETTE ÖNGÖRÜ ÇOK ÖNEMLİ
Özellikle Ayvalık’ta öngörüsü ve siyasi konjonktürü yani” Geçerli durum, her türlü durum ve şartın ortaya çıkardığı sonuç,”derken, ekonomik, toplumsal olgulardan, siyasal alanlarda ve istatistiklerden bihaber olup ta! Değişimin karşısında olanlar bundan sonra nasıl bir tavır alacaklar. Ayvalık Siyasetçileri, bu öngörüsüzlüğü takip altına alacaklar gibi gözüküyor.
Gelelim CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’na ve sırtından hançerlenme mevzusu nasıl gelişti.
CHP 38. Olağan Kurultayı ikinci tura kaldı. Özgür Özel ikinci turda 812 delegenin oyunu alarak CHP’nin yeni Genel Başkanı oldu. CHP 38. Olağan Kurultay’ında PM ve YDK için oy verme işlemi gecenin geç saatlerine kadar sürdü ve 6 Ekim saat 11.00 civarında da oy sayımı tamamlandı.
Kurultayda PM’nin 52 üyesi çarşaf listeden, 8’i ise Bilim Yönetim Kurul Platformu kontenjanından Özgür Özel’in belirlediği 12 aday arasından seçildi. Özel, PM için 70 kişilik anahtar liste çıkardı. CHP’nin 38.Olağan Kurultayına Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel’in karşılıklı söylemleri damga vurdu.
SIRTINDAKİ HANÇERLE SEÇİME GİREN LİDER
Kılıçdaroğlu’nun “Sırtımdaki hançerlerle seçime girmek zorunda kaldım. Değişimden bahsedenler uzun süredir değişmeyenlerdir” sözlerine Özel, “CHP’de hançer yok, hançerleyecek kimse de yok. Bizim partide hançer olmaz ama kılıç da olmaz” sözleriyle yanıt verdi.
Özel’de, örgütlere hazine yardımından, örgütlere ayrılan payın, yardım miktarı artmasına rağmen değişmediğine dikkat çekti. Özel: “Partinin aldığı hazine yardımının yüzde 40’ı örgütlere yollanıyor ama 2014’ten bu yana aynı para yollanıyor. Hazine yardımı 9.5 kat artmasına rağmen örgüte aynı para yollanıyor. O yüzden önümüzdeki hafta benim genel başkanlığımda MYK’da alınacak karar, gelen paranın tam 9 katı, yüzde 40’ı örgütlere yollanacak.” Diyerek sözlerine devam etti.
Kılıçdaroğlu da Özel’e yönelik, “Keşke burada anlattıklarını yüzüme karşı söyleseydi. Her kuruşun hesabını vermeye hazırız” ifadesini kullandı.
ÖZEL’DEN İL VE İLÇELERE ÖNSEÇİM SÖZÜ
Tüzük değişikliği hepimizin beklentisiydi. Zeynel Emre’nin açıklamalarını okuduk. Bunu farklı siyasi endişelerden yapmadık. Genel Başkan olursam 3 hafta sonra buradasınız, tüzüğü değiştiriyoruz. Başta Sayın Genel Başkanımın müjdelediği her şey, tutum belgesinde var. Bunları tüzüğümüze yazacağız. Tüzük acele olmaz. Esas tüzüğü yerel seçimlerden sonra, düşüne taşına, bir daha aşındırılmayacak, yıpratılmayacak hale getirerek yapacağım. Bundan sonra karar, güç, yetki örgütündür. Önseçimin teminatı bir genel başkan olacağım. Önseçimin çok düşmanı var. En kötü önseçim, en iyi merkez yoklamasından iyidir.
Sağcı danışmanların katı boşalıyor. 12 odada 12 sekreter olacak. İl başkanı, ilçe başkanı o 12 ofis, örgütün ofisleri olacak. Genel Başkan Yardımcısını beklerken duvarın dibine çökmek yok. Bilgisayarınız, telefonunuz olacak. Sağcı danışmanlara verilen odaları il başkanlarım, ilçe başkanlarım ofis olarak kullanacak. CHP iyi insanların, dürüst insanların, haramdan uzak duranların yoludur. Yol cümleden uludur. Yolu açık tutmak gençlere yol açmak, yola hizmettir.
13. KATIN SIRRI NE ?
Genel Başkanımız 13.katta otururken, PM listesi yapacakken, belediyelerde karar verecekken gösterilmez. Bir vefa olacaksa genel başkanımız görevini bıraktıktan sonra gösterilir. Bir insan vefalı mıdır değil midir? Özgür Özel’in 86 yaşındaki ilkokul öğretmeni hayatta. Genel Başkan “Birileri değişmiyordu, değiştirdim” dedi. 39 milletvekili verilirken biz yoktuk. Oğuz Kaan Salıcı yanınızdaydı. Gizli protokol yapılırken biz yoktuk, danışmanınız yanınızdaydı. Çok dönemlikler 25 kişi, 17’si sizin yanınızda. Benim listelerimde PM’de geçmiş dönemde görev alan bir tane arkadaş olmayacak, gençler olacak, örgüt olacak.”
% 40 MESELESİ HALLOLDU
Kılıçdaroğlu’ndan Özel’e:” Keşke Yüzüme Söylese” dedi ve Özel’in konuşmasını ardından kendisine söz hakkı doğduğu için sahneye çıkan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Bir arkadaşımız Dış Politika Danışma Kurulu olduğunu bilmiyorsa, oraya soru işareti koymak zorundayım. Dış politika konusunda büyükelçilik yapan arkadaşımızı listeye koyduk, örgüt seçmedi. Örgütün seçmediği emekli büyükelçiyi ben nasıl MYK’ya taşıyacağım. Keşke burada anlattıklarını yüzüme karşı söyleseydi. Amerika’ya İngiltere’ye neden gittiğimi bilmiyorsa beni dinlemiyor demektir.
Örgütlere paranın yüzde 40’ını göndermediysek neden mali rapora el kaldırıp “evet” dediniz. Bu partinin bütün hesapları denetlenir. Her kuruşun hesabını veririz. Güçlü bir sosyal demokrat arkadaşıma devredeceğim’ dedim. Örgüt devredecek. İstanbul’da iki il başkanımız devir teslim yaptı. Ben de yeni seçilen genel başkana devir teslim yapmayacak mıyım? Elbette kurultay bir genel başkan seçecek, ben de devir teslim töreni yapıp, uygar bir tören yapacağız. Seçecek olan sizsiniz. Genel başkan olacak kişinin gerçekleri çarpıtmaması lazım. Genel başkanda çifte standart olmaz. Her kuruşun hesabını vermeye hazırız.” Dedi. Konuşmaların ardından saat 21.00 itibariyle oy verme işlemine geçildi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.