Site Rengi

DOLAR 32,4790
EURO 34,8597
ALTIN 2.440,36
BIST 9.716,77
Ayvalık Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir 24°C
Az Bulutlu
Balıkesir
24°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Reklam
Reklam

MESUT ERGİN’DEN YENİ BİR İSTİFA OLACAKMI?

MESUT ERGİN’DEN YENİ BİR İSTİFA OLACAKMI?
Reklam
22.02.2021
898
A+
A-

Başkan Mesut Ergin, CHP’ geçermi?

Ayvalık Siyasetine yön verenler içerisinde yerini alan ve 2009 Yerel Seçimlerinde CHP ‘den aday olan ve Küçükköy Belediye Başkanlığı’nı kazanan Mesut Ergin, 2019 Yerel Seçimlerinde DP’den aday olarak Ayvalık Belediye Başkanlığı’nı kazandı. DP’ye geçtiğinden bu yana iki yıllık belediyecilik döneminde ne zaman CHP ye geçeceği sorulan Mesut Ergin’in DP‘den istifa edeceği, bir süre bağımsız olarak Ayvalık Belediye Başkanlığı yapacağı ciddi bir şekilde konuşuluyor.

Yaptığım araştırma ve bilgiyi bir araya getirdiğimde, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’in bu hafta içinde resmi kanalları kullanarak DP ‘den istifa edeceği kesinleşmiş gözüküyor.

Reklam

“Tamamda; Mesut Ergin, CHP ‘ye üye olacak mı?”

Ayvalık’ta başarılı çalışmalara imza atan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, DP ‘den istifa ettikten sonra, CHP Ayvalık İlçe Örgütü Üyesi olacak mı? diye soranlar ve dillendirenler azımsanacak kadar değil. Olur ki;  CHP Ayvalık İlçe Başkanlığı’na müracaat ederse, kabul edilir mi? CHP Genel Merkezi bu olaya nasıl bakıyor? Bazı söylemler ise ”her parti üye sayılarını arttırmak için üye yapar”

CHP Genel Merkezi’nin bu durum için soracağı merci, CHP Ayvalık İlçe Örgütü olacak. Mesut Ergin, üyelik müracaatını ilçe örgütüne değil de, genel merkeze ederse sıkıntı yaşayabileceği söyleniyor. Başkan Mesut Ergin, istifadan sonra arayı fazla uzatmadan müracaatını yaparsa, Ayvalık İlçe Örgütü’nün kendi arasında kısa bir istişare ile kabul etmesi büyük olasılık gözüküyor. CHP Ayvalık İlçe Örgütü’nde, Büyük Kurultay Delegesi, İl Delegeleri ile İlçe Delegeleri arasında destekçilerinin olduğu biliniyor. Bazı üyeler arasında, eğer partiye üyeliği kabul olurda, Ayvalık Belediyesi CHP ‘ye geçerse, başkan Ergin’in partiyi yeniden dizayn edeceği kendine yakın olan kişileri yönetimlere getireceği bu sayede belediye seçimlerinde aday belirlenmesinde elini güçlendireceği baştan beri konuşuluyor.

Reklam

“Asıl olan soru şu; CHP, Mesut Ergini 2024 yerel seçimlerinde tekrardan aday gösterir mi?”

Ayvalık’ta CHP ‘nin oyları, yerel seçimlere baktığımızda, geçmiş dönem içerisinde %52 il 55 arası değişiyordu. 2019 Yerel Seçimleri gösterdi ki; partiye değil vatandaş kişiye göre oy kullanıyor. İyi çalışan kişiye hangi partiden olduğuna bakılmadan oy veriliyor. Ayvalık CHP ‘nin kalesi deniyordu.

Bu söylemle CHP kimi aday gösterse belediyeyi alır kanaati tamamen rafa kalkmış gözüküyor. Bu durumda, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’in 2024 yerel seçimlerinde şansı CHP’de yüksek görülüyor. Ayvalık’ta bazı siyasetçiler ise başkan Ergin, CHP ye geçerse seçilemez ve siyasi hayatı zarar görür diyorlar.

Bu şekilde telkinde bulunan kesim şunu örnek gösteriyor, Başkan’ın 2019 da ki belediye seçimlerinde yanında bulunan ve oy kazandıran bir sağ kesim vardı. Bu sağ kesimin oy vereceği hiçbir şekilde görülmüyor. Ayvalık CHP içerisinde bulunan ve işten çıkarıldığı söylenen birçok üye oy vermeyeceği hatta esnafların büyük kısmının başkan Ergin’den memnun olmadıkları biliniyor.

“Ayvalık Siyasetçisi ve halk diyor ki; Ayvalık yıllardır sahipsiz, yatırımlar gelmiyor, ilçe gelişmiyor.”

Ayvalık’ta 2019 Yerel Seçimlerinde, iktidar partisinin (Cumhur İttifakı’nın) adayı seçilseydi, Ayvalık’a hizmet gelir, yapılan yatırımlar ile 12 ay iş olurdu! diyenler bu günde aynı şeyi söylüyorlar. Bazı hizmetlerin Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığı, ama bunun çok öne çıkarılmadığı belirtiliyor. Kısacası halk tarafından, iktidarın desteği olmadan ne Ayvalık Turizmi gelişir, nede çiftçiliği gelişir deniyor. Bazı vatandaşların konuşmalarında şu sözlere de yer veriliyor. Başkan Mesut Ergin, ya Ak Parti’nin Ayvalık Belediye Başkan adayı olsun, yada DP’de kalsın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.