Site Rengi

DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Ayvalık Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir 16°C
Hafif Yağmurlu
Balıkesir
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 22°C
Pts 25°C
Sal 27°C
Reklam
Reklam

BALIKESİR KÖRFEZ ENTEGRE KENTSEL SU YÖNETİMİ PLANI PROJESİ

BALIKESİR KÖRFEZ ENTEGRE KENTSEL SU YÖNETİMİ PLANI PROJESİ
Reklam
08.01.2022
374
A+
A-

“Balıkesir Entegre Kentsel Su Yönetim, Kentsel Su Yönetimi Planlama Temalı Çalıştayı  gerçekleştirildi”

Körfez Entegre Kentsel Su Yönetimi Planı Bilgilendirme Toplantısı ve Çalıştayı, 8 Ocak 2021 Cumartesi günü, Ayvalık Cunda Uygulama Oteli’nin Toplantı Salonu’nda  gerçekleştirildi.  Balıkesir Entegre Kentsel Su Yönetimi Projesi Körfez Entegre Kentsel Su Yönetimi Planı Bilgilendirme Toplantısı’na  Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, Gömeç Belediye Başkanı Mehmet İrem Himam, Burhaniye Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Murat Yazgan, BASKİ Genel Müdürü İzzet Günal, BB Körfez Koordinatörü Kazım Arslan, Ak Parti Ayvalık  İlçe Başkanı Ali Gür, Ak Parti Gömeç İlçe Başkanı Eşref Uslu, Ayvalık Belediyesi Başkan Yard. Ersan Bahar’ın yanısıra  Balıkesir Entegre Kentsel Su Yönetim, Kentsel Su Yönetimi Proje Sorumlusu Şule Mansur, İlbank Uluslararası Daire Başkanı Sultan Aksakal, ve  Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve BASKİ Genel Müdürlüğü Daire Başkanları, İller Bankası Uzmanları, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü ve personelleri, BASKİ Genel Müdürlüğü İlçe Müdür ve Şefleri, DSİ 25.Bölge Müdürlüğü personelleri, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü personelleri ile gerçekleştirildi.

“ TÜRKİYE’DEKİ ŞEHİRLERİN ÇEVRESEL MALİ EKONOMİK VE SOSYAL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ ”

Reklam

Balıkesir Entegre Kentsel Su Yönetimi Projesi Körfez Entegre Kentsel Su Yönetimi Planı Bilgilendirme Toplantısı  ve Çalıştayı’n amaçlarından biri, Türkiye’de ilk kez uygulanmakta olan proje ile Ayvalık, Burhaniye, Edremit, Gömeç ve Havran İlçeleri için Entegre Kentsel Su Yönetimi Planının hazırlanması, sürdürülebilir su ve atıksu hizmetlerinin sağlanması konusunda Balıkesir’in kilit paydaşlarının kapasitelerinin geliştirilmesi ve Sürdürülebilir Şehirler Projesi, belediyelerin ve su ve kanalizasyon idarelerinin (SKİ) öncelikli yatırımları için finansmana erişmelerini sağlayarak ve vatandaşlarına iyileştirilmiş hizmetler sunarak Türkiye’deki şehirlerin çevresel, mali, ekonomik ve sosyal sürdürülebilirliğini geliştirmeyi amaçlamakta.

BAŞKAN YÜCEL YILMAZ” AVRUPA BİRLİĞİ PROJESİ OLARAK TÜRKİYE YE AÇILMIŞ BİR BÜTÇE VAR.”

Körfez Entegre Kentsel Su Yönetimi Planı Bilgilendirme Toplantısı ve Çalıştayı’nda konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, konuşmasının bir bölümünde”: Balıkesir’imiz 16 ille beraber büyükşehir oldu. Şöyle bir baktığımızda, Büyükşehir Yasası neleri yanında getiriyor. Bize nasıl finansal ve insan kaynağı sağlıyor ve aynı zamanda yetkilerimizi kullanırken süreç içerisinde kimlerden nasıl paydaş olarak yardım alabiliriz sorusunu yanında getiriyor Edremit Belediyesi’nin durumu diğer belediyelerimizden farklı, sebep 5 tane belde belediyesi onlarca, yıl kendilerini yönetmişler. Suyunu, İmarını, Pazar yerini , Mezar yerini hepsini belde belediyesi kendi içinde karar vermiş.” Diyerek sözlerine devam etti.

Reklam

Başkan Yılmaz”: Avrupa Birliği Projesi olarak Türkiye ye açılmış bir bütçe var. Sürdürülebilirliği yakalama konusunda. Bu bütçelerden yararlanan şehirler, talep edenler,çözüm ortağı olmak isteyenler ve bu konuda derdi olanlar. Bu proje kapsamında on (10 ) büyükşehir tercih edilmiş. Bu büyükşehirlerden bir tanesi de Balıkesir’imiz. Biz bu gün neyi konuşuyoruz, çalıştay veya yapılan raporları dinleyeceğiz. Buradaki su kaynaklarının en verimli ve sürdürülebilir şekilde insana mutluluk sağlayan, uzun vadede de  doğanın doğal dengesini bozmadan burada yaşayan her canlının doğal hakkı olan, suya erişebilirliliğini sürdürebilir kılmak.” Diyerek konuşmasına devam etti.

 

İZZET GÜNAL “KANALİZASYON SORUNLARININ NEREYE GİTTİĞİNİ HİÇ KİMSE BİLMİYOR.”

BASKİ Genel müdürü İzzet Günal”: Ayvalık’ta başladığımız zaman içme suyunu onsekiz(18)km ‘den getirirken, kanalizasyonu da onbeş(15)km öteye götürüp, buradaki nüfus ve kullanım kültürüne baktığınızda, bazı bölgelerde bir tane atıksu arıtma tesisiyle, işletilirken bölgede yaklaşık ona yakın atıksu tesisi işletilmesi ,Burhaniyede yaşanan içme suyu sıkıntıları, Elitköyü ile Burhaniye’nin Gömeç’in içme suyuyla alakalı bir vananın kapatılması iki işçinin arasındaki diyaloğa bağlı. Bazı zamanlarda Burhaniye susuz kalırdı bazı zamanlarda Gömeç susuz kalırdı. Çeşmelerden suyun aktığına bakıyoruz ama sifonları çektiğimiz zamanda. Kanalizasyon sorunlarının nereye gittiğini hiç kimse bilmiyor.” Diyerek geçmişteki su kesintilerine vurgu yaptı. Daha sonra Kentsel Su Yönetim, Kentsel Su Yönetimi Proje Sorumlusu Şule Mansur, İlbank Uluslararası Daire Başkanı Sultan Aksakal, birer konuşmayla katıldılar. Kentsel Su Yönetim, Kentsel Su Yönetimi Proje Sorumlusu Şule Mansur, slayt gösterisiyle Avrupa’daki büyükşehirlerin suya nasıl önem verildiğini vurgulamış oldu.

BAŞKANI SELMAN HASAN ARSLAN “BU  PROJE ÖNEMLİ BİR PROJE. “

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, konuşmasının bir bölümünde:” Çevre kirliliği çok. Özellikle Edremit’ten bahsedersek, çok ciddi çevre kirliliği var. İleriye dönük, buranın misafir odası gibi bakış açısıyla bunları çözmemiz lazım. Biz diyoruz ki artık burada inşaat rantının yerini, tarihin, turizmin, tarımın yer alması anlayışımız böyleydi ama çok ciddi problemler var. Bunları aşmak çokta kolay değil. Bu proje önemli bir proje.  Bu projenin miktarı ne ,bize fondan gelebilecek şey nedir? Alt yapılar bu fonlardan karşılanır, birçok bölgemizde arıtma yok. Poseptiği kaldırmamız lazım.” diyerek alt yapının önemine vurgu yaparak konuşmasına devam etti.

Körfez Entegre Kentsel Su Yönetimi Planı Bilgilendirme Toplantısı ve Çalıştayın ikinci bölümünde tekrar slayt gösterisiyle ve bazı örnekler ile devam etti.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.