Site Rengi

DOLAR 32,3244
EURO 34,8465
ALTIN 2.387,31
BIST 10.276,88
Ayvalık Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir 16°C
Yağmurlu
Balıkesir
16°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 22°C
Pts 25°C
Sal 27°C
Reklam
Reklam

AYVALIK BARINAKLARINA ADIM,ADIM YAKLAŞIYOR

AYVALIK BARINAKLARINA ADIM,ADIM YAKLAŞIYOR
Reklam
05.06.2021
624
A+
A-

21 Mayıs Cuma günü erken saatlerde başlayan fırtına üç saat içerisinde onlarca balıkçı ,Amatör teknelerin yanısıra Ayvalık Gezi Tekneleri ile Dalgıç Teknelerinin bazıları parçalandı bazıları battı. Büyük zararların ortaya çıkmasıyla bir çok vatandaş mağdur oldu. Bu mağduriyetlerin bir an önce giderilmesi ve Ayvalık ta eksik olan barınakların biran önce yapılmasına yönelik Ayvalık Boğaziçi Oteli’nde bir toplantı gerçekleştirildi.

“Yaşanan şiddetli fırtınadan sonra süreci hızlanan balıkçı barınağında bir adım daha atıldı.”

Reklam

Yapılan toplantıya, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri,  Balıkesir Vali Yardımcısı Şükrü Kara, Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Ayvalık Belediye Başkan Vekili Ali Jale, Balıkesir B.B. İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Hikmet Memiş, Ayvalık Liman Başkanı Fırat Çengel, Balıkesir B.B. ve Ayvalık Belediyesi yetkilileri ,Ayvalık Tarım ve Orman İlçe Müdürü  Zeki Volkan Oral, ile Ayvalık Su Ürünleri Kooperatifi, Ayvalık Deniz Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi (Ayvalık Gezi Tekneleri), Ayvalık Balıkçılar Gurubu katıldı.

Balıkesir Vali Yardımcısı Şükrü Kara, Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Ayvalık Belediye Başkan Vekili Ali Jale, Balıkesir B.B. İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Hikmet Memiş, Ayvalık Liman Başkanı Fırat Çengel, Balıkesir B.B. ve Ayvalık Belediyesi yetkililerinin Balıkçılar ve Kooperatifler ile yapılan Boğaziçi Otelindeki toplantı, barınak yapımıyla ilgili çalışmalara hız vermesi bekleniyor.

Reklam

Konu ile ilgili açıklama yapan, Ayvalık Belediye Başkan Vekili Ali Jale, : Heyet balıkçı barınağının yapılması amacıyla alınan ortak görüş kararında belirlenen yerleri gezerek, tespitte bulundular. Bu belediyenin girdiği Biz bu tespitlerde bakanlık görevlileri ile barınakların yerleri konusunda mutabakata vardık. Artık bakanlığın çizeceği yol haritasına göre büyükşehirle birlikte bizde işi çok hızlı çözmek istiyoruz. 2 yeni barınak öngörülüyor. Bunlardan biri 10 metre ve altı tekneler için, diğerleri ise 10 metre ve üstü gezinti tenezzüh-dalgıç-ticari yat ve büyük balıkçı tekneleri için düşünülüyor. Bu arada cundadaki balıkçı barınağında da iyileştirme ve rıhtım çalışmaları için taleplerimiz oldu ve bakanlık yetkilileri notlarını aldılar. Önümüzdeki günlerde büyükşehir yetkilileri ile birlikte Ankara’ya gidip süreci yerinde takip edeceğiz ve hızlandırıp sonuca vardıracağız.” Diyerek Ayvalık ta balıkçı ve gezi teknelerinin yanı sıra amatör teknelerinde barınak a sahip olmaları için Ayvalık Belediye Başkanı ve Meclis Üyeleri’nin yanısıra Aliağa Deniz Ticaret Odası Ayvalık Temsilcisi ve Ayvalık Meclis Üyesi olarak, Ali Jale, bu çalışmaların tam merkezinde yer aldığını belirtmiş oldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.