Site Rengi

DOLAR 32,3444
EURO 34,6997
ALTIN 2.397,32
BIST 10.149,93
Ayvalık Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir 21°C
Az Bulutlu
Balıkesir
21°C
Az Bulutlu
Per 23°C
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 22°C
Reklam
Reklam

ATO LABORATUVAR ZEYTİNYAĞI DUYUSAL ANALİZ TADIMCI ADAY SEÇİM EĞİTİMİ TAMAMLANDI

ATO LABORATUVAR ZEYTİNYAĞI DUYUSAL ANALİZ TADIMCI ADAY SEÇİM EĞİTİMİ TAMAMLANDI
Reklam
09.04.2022
319
A+
A-

Ayvalık Ticaret Odası Zeytinyağı Analiz Laboratuvarında; 18 kişilik kursiyer ile kimyasal ve duyusal analizler eğitimi yapıldı.

Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman Ayvalık Ticaret Odası (ATO)’nın Zeytinyağı Duyusal Analiz Tadımcı Adayı Seçim Eğitimi’nde başarıyla kursu bitiren kursiyerlere sertifikalarını verdi. Toplantıya katılan Ayvalık Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Büyükçıvgın,  Ayvalık Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi aynı zamanda Ayvalık Ticaret Odası Zeytinyağı Analiz Laboratuvar başkanı Ali Uçar, Ayvalık Yönetim Kurulu Üyesi ve Ayvalık Ticaret Odası Zeytinyağı Analiz Laboratuvar başkan Yardımcısı, aynı zamanda Güney Marmara Kalkınma Ajansı Ayvalık Ticaret Odası Temsilcisi Ahmet Ürgüplü. Ayvalık Ticaret Odası Meclis Üyesi Cafer Çağlayan, ve Zeytinyağı Duyusal Analiz Tadımcı Yeşim Bayraktar, hazır bulundular.

Reklam

Açılış konuşmasını yapan, Ayvalık Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Büyükçıvgın, açıklamasında:” Sayın Kaymakamım hoş geldiniz, bizlere şeref verdiniz. Ayvalık Ticaret Odası Zeytinyağı Laboratuvar A.Ş Tarafından düzenlenen, Ayvalık Ticaret Odası (ATO)’nın Zeytinyağı Duyusal Analiz Tadımcı Adayı Seçim Eğitimine katılan ve kurdu bitiren, kursiyer arkadaşlarımız birazdan sizin elinizde sertifikalarını alacaklar. Kendilerine Ayvalık Ticaret Odası olarak başarılarından dolayı kendilerini kutluyorum. Kursu hazırlayan ve emeği geçen herkese de çok teşekkür ediyorum.” Diyerek kursiyerleri kutladı.

Daha sonra Günün anlam ve önemine vurgu yaparak konuşmasını gerçekleştiren, Ayvalık Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi aynı zamanda Ayvalık Ticaret Odası Zeytinyağı Analiz Laboratuvar başkanı Ali Uçar, :” Sayın kaymakamım bizi onurlandırdınız. Çok teşekkür ediyorum ilginize. Ben ve değerli yönetim kurulu arkadaşlarım ve Meclis üyesi arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum Bizlere çok destek verdiler. Buradaki tadımcı adaylarımıza da çok teşekkür ediyorum. Çok Verimli bir çalışma gerçekleştirdiler. Hatta bir gün niçin buradasınız sorusuna verdikleri cevaplar çok güzeldi. Keşke daha önce daha fazlasını yapsaydık. Pandemi dolayısıyla 2 yılımızı kullanamadık. Daha önce de akreditasyon nedeniyle 1 6 ay çalışmamız olmuştu ama bundan sonra böyle bir eğitimi başlattık, bu eğitim uzun soluklu bir eğitim. Bu yaklaşık iki buçuk yıl sürecek bir eğitim, panelinize uzman tadımcı yetiştirmek ve diğer sektördeki firmalara, işletmelerimize veya zeytin ve zeytinyağı sektörüne gönül verenlere çok katkısı olduğuna inanıyorum bu yaptığımız çalışmaların. Bu çalışmaların bir üstünü de yapmak için yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla birlikte planlamalar yapıyoruz. Zeytinyağı sektörü içerisinde, atölye çalışmaları içerisinde, turizm de teşvik edecek sezonun düşük olduğu dönemde, esnafa hareket sağlayacak, katkı sağlayacak konaklamalı haftalık  gelecek bahçede  zeytinin toplanışından, zeytinin sıkımından daha sonra yağ yapımı zeytin yapımı veya sabun yapımı veya  işletmelerin ziyaretleri, doğal ve dokunun gezisiyle birlikte böyle bir etkinlik te planlıyoruz.” Diyerek sözlerine son verdi.

Reklam

Daha sonra Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, Kursiyerlere yönelik yaptığı konuşmasında:”  Aldığınız kurs  keyifli bir kurs olmuş. Öyle görünüyor “diyerek, kursiyerlerden birine söz vererek kurs hakkında düşüncelerini anlatmasına yönlendirdi. Kursiyer” çok keyifliydi, zeytinyağının içindeyiz, doğru bilinen yanlışlar anlamında da bambaşka pencereler açıldı. Çok basit sandığımız şeylerin ne kadar komplike olduğunu gördük.” Dedi. Daha sonra Kaymakam Yaman”: Zeytin ve Zeytinyağı Ayvalık’ın vazgeçilmezi. Ayvalık coğrafi işaret tescilini de aldı. Fakat, tağşiş ve taklit hakikatten çok büyük sorun olarak, bir diğer tarımsal ürünlerde de önümüzde duruyor. Bu konuda da kamu ve kuruluşlar olarak, mücadelemizi sürdürmememiz gerekiyor. Hem oda başkanımız Mustafa bey, ve Ali başkanımız konuşmalarında da belirtti. Bizde genelde turizm sezonu dört ay, ama zeytin hasat festivali, tadım dönemiydi.  Girit, Balkanlardan gelen mutfak kültürü var. Gastronomi Festivaliyle, turizmi yıl boyuna yayma ihtimali var aslıda.” Diyerek bir çok konuya dikkat çekti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.