Site Rengi

DOLAR 32,1690
EURO 35,0694
ALTIN 2.471,01
BIST 10.158,63
Ayvalık Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir 23°C
Az Bulutlu
Balıkesir
23°C
Az Bulutlu
Per 30°C
Cum 28°C
Cts 28°C
Paz 29°C
Reklam
Reklam

AYVALIK MUHTARLAR GÜNÜ KUTLAMASI

AYVALIK MUHTARLAR GÜNÜ KUTLAMASI
Reklam
19.10.2022
559
A+
A-

Ayvalık Cumhuriyet Meydanı’nda 19 Ekim Muhtarlar Günü Kutlaması gerçekleştirildi.

19 EKİM 1829 Tarihinde 2.nci Mahmut tarafından yayınlanan bir ferman ile kurulan muhtarlar günü, 19 Ekim 2015 tarihinde, başbakanlık genelgesi ile resmi gazetede  ilan edilerek  her yıl kutlandı.

19 Ekim 2022 Çarşamba günü Ayvalık Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan kutlamaya, Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Ayvalık İlçe Emniyet Müdürü vekili Ömer Özdemir, Ayvalık İlçe Jandarma Komutan vekili Jandarma üsteğmen Engin Demir, Ayvalık Gazi ve Şehit Aileleri Vakfı Başkanı Mehmet Kıranoğlu, Muhalif Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Onuk, Ak Parti Ayvalık İlçe Başkanı Ali Gür, CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı, İYİ Parti Ayvalık İlçe Başkanı Gülten Sütçüoğlu, Merkez ve Kırsal Mahalle Muhtarları’nın yanı sıra vatandaşlar katıldılar.

Reklam

“MUHTARLIK YEREL DEMOKRASİ’NİN EN ESKİ ÖRNEĞİNİ TEMSİL EDER”

19 Ekim Muhtarlar Günü Ayvalık Cumhuriyet Meydanı’ndaki  Kutlama Ayvalık Muhtarlar Derneği Başkanı Necdet Uğral’ın Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı. Daha sonra saygı duruşu akabinde okunan İstiklal Marşı ile gönlere bayrak çekildi.  19 Ekim Muhtarlar günü nedeniyle günün anlam ve önemine vurgu yapan konuşmasını gerçekleştiren Ayvalık Muhtarlar Derneği Başkanı Necdet Uğral,konuşmasında: “ Muhtarlık Kurumu, kamu yönetiminin toplumsal hayatın yapı taşlarından biridir.”diyerek konuşmasına devam etti.

Başkan Uğral:” Ülkemizde, Yerel Demokrasi’nin en eski örneğini temsil eden muhtarlık kurumu 19 Ekim 1829 Tarihinde 2.Nci Mahmut tarafından yayınlanan bir ferman ile kurulmuştur.

Reklam

“MUHTARLARIMIZ BULUNDUĞU MAHALLELERDE DEVLETİMİZİ TEMSİL EDER”

Muhtarlar Günü 19 Ekim 2015 tarihinde başbakanlık genelgesi ile resmi gazetede yayınlanarak ilan edilmiş olup, o tarihten itibaren her yıl 19 ekimde muhtarlar günü kutlanmaktadır. Muhtarlar hiçbir siyasi parti ismi belirtmeksizin, mahalle ve köy halkı tarafından; insanların güvenini kazanmış, çalışkan,adil hukukun üstünlüğüne, inanmış olduğu düşünülen kişilerden ismen seçilir. Muhtarlık fedakarlık, aidiyet ve sorumluluk gerektiren önemli bir görevdir.

Muhtarlarımız Bulunduğu Mahallelerde Devletimizi Temsil Etmekte; Aynı Zamanda Halkımız İle Devlet Kurumları Arasında Köprü Görevi Görmektedirler. Vatandaşlarımızın devlete ihtiyaç duyduğu zaman çalacağı ilk kapı muhtarlıklardır. Muhtarlar, sevinçte, üzüntüde halkımızın hep yanında ve hizmetindedir.

“MUHTARLAR, FİKRİN VE GÖRÜŞÜN ALINABİLECEĞİ SEÇİLMİŞ KAMU GÖREVLİLERİDİR.”

mahalle muhtarlıkları, vatandaşımızın hızlı ve kolay bir  şekilde ulaşıp, sorunlarını, sıkıntılarını dile getirebildikleri, en yakın yönetim kademesi olması  nedeniyle kamu hizmetlerindeki rolleri çok önemlidir. Muhtarlar, mahallelerinde yaşanan her sorunu bu sorunların nedenlerini ve sonuçlarını yaşayarak gören, bunları yerinde tespit eden; dolayısıyla çözüm yollarında en doğruya yakın fikrin ve görüşün alınabileceği seçilmiş kamu görevlileridir. Muhtarlar; devletimizin, resmi kurumların ve yardım sevenlerin kişisel olarak yapmış olduğu sosyal yardımların ihtiyaç sahiplerine doğru bir şekilde iletilmesinin koordinasyonunda yer almaktadırlar.

 

Biz muhtarlara verilen  yetkiler dahilinde ; mahalledeki sorunları ve talepleri belediye ve yetkili mercilere iletebildiğimiz sürece çok daha başarılı olunabilineceğini düşünüyorum.

Sayın kaymakamımıza, belediye başkanımıza, destekleri için şükranlarımızı arz ederim.

Bu güzel vatanımızın huzuru ve geleceği için canlarını feda eden, bu vatan için canları pahasına hizmetlerde bulunan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ; aziz şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum ,ruhları şad mekanları cennet olsun. Bu vatan için gazi olan asker ve polislerimize de acil şifalar diliyoruz.

Ayvalık’ımıza muhtar olarak hizmetlerde bulunup ahrete intikal eden değerli muhtarlarımızı da rahmet dilerken, saygıyla anıyoruz.”Diyerek sözlerine son verdi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.