Site Rengi

DOLAR 32,4088
EURO 34,8461
ALTIN 2.433,50
BIST 9.915,62
Ayvalık Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir 16°C
Az Bulutlu
Balıkesir
16°C
Az Bulutlu
Pts 19°C
Sal 18°C
Çar 23°C
Per 22°C
Reklam
Reklam

PAKMAYA KENAN KAPTAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ İLK TEKNESİNİ TESLİM ETTİ

PAKMAYA KENAN KAPTAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ İLK TEKNESİNİ TESLİM ETTİ
Reklam
23.10.2021
1.378
A+
A-
Meslek lisesinde bir ilk, milli eğitim ve özel sektör iş birliğiyle yedi ayda yapılarak sahibine teslim edilen teknenin teslimatına Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman,Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin,Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, Fırat Çengel ve tekne sahibi Ali Jale,okul müdürü Veli Tuncay’ın yanı sıra usta öğreticiler,öğretmenler katıldı.
Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman,tekne yapım tesisini gezerek yapılan tekne hakkında,Ali Jale’den bilgi aldı ve
hayırlı olsun

dileklerinde bulundu.

“OKULUMUZ ADINA GÜZEL BİR GÜN YAŞIYORUZ.”
Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır konuşmasının bir bölümünde:” Pakmaya Kenan Kaptan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin gemi yapım atölyemizde,okulumuz adına mutlu bir günü yaşıyoruz.Tesisimiz yaklaşık iki yıldır gemi yapımı için tekne ve kaydırak üretimi için öğrencilerimiz ile okulumuzun personeliyle özel sektör iş birliğiyle birlikte ürünler elde etmeye çalışıyoruz.Burada gördüğümüz tekne de inşallah Jale ailesine teslim edeceğiz.Ben burada başta okul yöneticilerimiz başta olmak üzere alan öğreticilerimize,usta öğreticilerimize ve sektör temsilcilerine,ustalarına çok teşekkür ediyoruz.”Diyerek tekne yapımına devam edileceğine vurgu yaptı.
“ORTAYA GÜZEL BİR ESER ÇIKMIŞ”
Tekne teslimatına katılarak, teknenin inşasında bulunan öğrencilere ve yönetimine destek verdi. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin açıklamasın da: Şu An 15 metre uzunluğunda Ali Jale Arkadaşımıza ait olan tekne,Özel sektör ve kamu işbirliği girişi ile Pakmaya Denizcilik Anadolu Lisesinde imal edilmiş durumda. Ayvalık ta kamu ve özel sektör işbirliği ile ortaya güzel bir eser çıkmış durumda.Hayırlısı olsun, Okulumuz için ve öğrencilerimiz içinde iyi bir tecrübe oldu.İnşallah daha sonraki denizcilik alanında,yatırımlarda okulumuz için kullanılacaktır diye düşünüyorum.Tebrik ediyorum .dedi.
10,11 ve 12 Sınıf öğrencilerinin ortak duyguları : Yedi aya yakın bir sürede bu geminin yapımında öğretmenlerimizle birlikte usta öğreticiler ile beraber çırak olarak çalıştık.Gayet mutluyuz,güzel bir sonuç elde ettik .İnşallah devamı gelir” dedi.
“OKULUMUZ İLE ÖZEL SEKTÖRÜ BİRARAYA GETİRDİK”
Tekne sahibi Ali Jale konuşmasının bir bölümünde:” Gemi İnşaatı Mühendisiyim. Bundan İki yıl önce Pakmaya Kenan Kaptan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bir yat yapım atölyesi açıldığını duyduğum zaman, bu fikir beni heyecanlaştırmıştı. Bizde burada bir şey yapabilirmiyiz,okulumuz ile özel sektörü bir araya getirebilirmiyiz diye bir düşündüm. Biliyorsunuz Pandemi ile birlikte bizim işimiz olan deniz turizminde bir yavaşlama oldu. Bu yavaşlamayı da fırsata çevirdik.Güzel bir atölye ,Ayvalık ta olması gereken bir atölye ”dedi.
Reklam
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.