Site Rengi

DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Ayvalık Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir 22°C
Açık
Balıkesir
22°C
Açık
Pts 26°C
Sal 27°C
Çar 22°C
Per 20°C
Reklam
Reklam

UYUŞTURUCUYA KARŞI MÜCADELE’DE ANNELER HAREKETİ BİLGİLENDİRİYOR

UYUŞTURUCUYA KARŞI MÜCADELE’DE ANNELER HAREKETİ BİLGİLENDİRİYOR
Reklam
19.01.2022
549
A+
A-

“Uyuşturucu Bağımlılığı ve Biz Anneler” sloganıyla ailelere bilgi vererek, uyuşturucu hakkında aileleri bilgilendiriyor.

Uyuşturucu olarak kullanılan maddelerin kimyasal yapıları birbirinden farklıdır. Kullanıldıklarında merkezi sinir sisteminin farklı bölümlerini etkileyerek fiziksel ve psikolojik tahribata yol açarlar. Uyuşturucu maddelerin hiçbir güvenli kullanım şekli yoktur. Kullanan herkes için bağımlı olma riski eşittir. Türkiye genelinde, uyuşturucuyla mücadele her alanda yapılmaya çalışılırken, Uyuşturucuyla mücadele operasyonları ve farkındalık çalışmaları sayesinde, 2017 yılında 941 kişi uyuşturucudan kaynaklı yaşamını yitirirken geçen yıl bu sayı 599 azalarak 342’ye düştü. Uyuşturucuyla mücadele eden ailelerin yanında olduğunu öne süren, Cumhuriyet Kadınları Derneği Ayvalık Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri ile, Ayvalık Cumhuriyet Meydanı’nda, vatandaşları bilgilendiren broşürleri dağıtarak, “Uyuşturucu Bağımlılığı ve Biz Anneler” dedi.

Cumhuriyet Kadınları Derneği Ayvalık Şubesi Başkanı Gülden Saribaş, yaptığı açıklamasında :” Cumhuriyet Kadınları Derneği Ayvalık Şubesi olarak Olağan Genel Kurulumuzu gerçekleştirdik. Şimdi öncellikle önümüzde Cumhuriyet Kadınları Derneği olarak Türkiye genelinde başlattığımız Uyuşturucuya Karşı Anneler Hareketi projesini Ayvalık ‘ta uygulamak var.  Ayvalık ‘ta da birçok ailenin hayatını  karartan, toplumun kanayan yarası bu sorun çok yönlü çözümler gerektiriyor. Çocuklarımızı, madde kullanımını da bol bol teşvik eden kültürel emperyalist saldırıya karşı korumada annelerin ve ailelerin elinde büyük bir güç vardır. Yeter ki elimizdeki bu gücün bilincinde olalım, bu gücü doğru kullanalım ve çocuklarımızla ilişkimizde merkeze koyalım.

Reklam

“ANNELER HAREKETE GEÇTİ Mİ, O İŞ TAMAMDIR”

Derneğimiz Madde Bağımlılığına Karşı Anneler Hareketi’ni bu bakışla başlatmıştır. Anneler çocukla, oluşumundan itibaren özel bağlar geliştirdikleri için anneler hareketi dedik; ayrıca milletçe, “anneler harekete geçti mi, o iş tamamdır” inancımıza gönderme yaptık, ama elbette ki çalışmanın hedef kitlesi, ailenin iki temel direği olan anne ve babalardır.

“AMAÇ GÜÇLÜ BİR KİTLE OLUŞTURMAK VE AİLE İÇİ BAĞLARI KUVVETLENDİRMEK”

Reklam

Çalışmamızın hedeflerini madde madde şöyle sıralayabiliriz: Madde bağımlılığını önlemede aile denetimini doğru bir çerçeveye oturtmak;  Toplumda madde kullanımını sıradanlaştırmaya yönelik algı oluşturma çabalarına karşı, madde karşıtı duruşu güçlendirmek; Madde kullanımının zararlarının, olumsuz sonuçlarının farkında olan bilgili, bilinçli, bilgisi sayesinde sesini duyuran  güçlü bir kitle oluşturmak ve Aile içi bağları kuvvetlendirmek, çocukların aile değerlerini benimsemesini sağlamak. Bu projemizle ilgili bilgilenmek isteyenler www.annelerhareketi.com sitemizi takip edebilirler.”Sözleri ile açıklamasına son verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.