Site Rengi

DOLAR 32,4088
EURO 34,8461
ALTIN 2.433,50
BIST 9.915,62
Ayvalık Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir 16°C
Az Bulutlu
Balıkesir
16°C
Az Bulutlu
Pts 19°C
Sal 18°C
Çar 23°C
Per 22°C
Reklam
Reklam

SÖYLEMEDEN GEÇEMEYECEĞİM

SÖYLEMEDEN GEÇEMEYECEĞİM
Reklam
05.04.2021
715
A+
A-

“Ah Ayvalık yine seni istediğimiz gibi anlatamadık.”

Ayvalık Bağımsız Belediye Başkanı Mesut Ergin’inde katıldığı ve Ayvalık Paşa Limanı’nda yapılan, Serhan Asker’in sunduğu “Görkemli Hatıralar” programı bu hafta Ayvalık’ta bir Pazar sabahı programı olarak gerçekleştirildi.
Pazar Sabahı yapılan bu programdan, herkesin beklediği gibi Ayvalık özünde geçmişi,bu gününü, geleceğini, öz değerlerinin, hikayelerinin anlatılacağı bir program beklentisi vardı. Gördük ki: Ayvalık tanıtım programı tamamen Şiir ve Türk Halk Müziği Konserine çevrilmiş. Sadece “ Müzik,Tiyatro ve Şiirden oluşan bir Pazar eğlencesi programı görünümündeydi..
Değerli Türk Halk Müziği Sanatçısı Tolga Sağ, elinden geldiğince programa renk kattı. Ayvalık’ta bir program yapılıyorsa, Teması bu şekilde olmamalıydı.
Asıl sorun şu; Ayvalık’ta bir televizyon programı yapılıyorsa, Ayvalık konuşulacaksa, tanıtılacaksa, 100 yıla yakın geçmişte yaşanmış bir mübadele gerçeği ve bir çok hikayeleri var.
Ayvalık’ta Giritliler Derneği var ve bir tane konuk olarak çağrılmamış. Programa bir mübadil torunu yada en yaşlılardan 2.kuşaktan biri çağrılması iyi olmazmıydı.
Mübadiller den konuşulması ve bir Giritli,yada Midilli den dedelerinin gelişinden ve hatıra resimlerinden, hatta burada bulunan Zeytinyağcılığına başlama hikayeleri, 90 yıl önceki Sabun imalatından bahseden kişi katılsaydı, hatta Küçükköy Boşnaklarından en yaşlılarından katılıp kendi değerlerinden bahsetselerdi iyi olmazmıydı.
Eğer böyle bir konuk daveti olsaydı “Görkemli Hatıralar” programına Ayvalık özünde değer katabilirdi. Hani Programın adına da yakışırdı”Görkemli Hatıralar”dan bahsedilmiş olmazmıydı?
Sadece bumu? Ayvalık’ta Şapel’ler var, Ayışığı Manastırı, Ayvalık,Feneromeni Ayazma Kilisesi”Kutsal Su” Bu Kilisenin ve Meryem’in rüyasını,hikayesini anlatan biri olmalıydı.
Kiliseler var, Kiliseden Camiye çevrilmiş değerler var, ama bunlar hiç konuşulmuyor ve tanıtımda yer almıyor.
Ayvalık’ın en meşhur yerlerinden endemik bitki örtüsü Patriça, 22 Ada’nın deniz altındaki özelliklerinden olan mercanlar, hatta şeytan sofrası, Ayvalık’a özgü renkleri ile restorasyon yapılmış Taş Evleri, Konaklar, Cennet Tepesi, oldukça tarihi etkili alanların hatıraları anlatılabilinirdi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.