Site Rengi

DOLAR 32,2627
EURO 34,7251
ALTIN 2.398,52
BIST 10.276,88
Ayvalık Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir 22°C
Açık
Balıkesir
22°C
Açık
Pts 26°C
Sal 28°C
Çar 22°C
Per 19°C
Reklam
Reklam

SİYASİ PARTİLERİN VE STK’LARIN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI ÇELENK SUNUMU /Yükselen Haber

SİYASİ PARTİLERİN VE STK’LARIN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI ÇELENK SUNUMU /Yükselen Haber
Reklam
30.08.2021
679
A+
A-

30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamalarının ardından, Ayvalık’ta bulunan siyasi partilerinden CHP,İYİ PARTİ,DEVA ve STK’larından ADD,ÇYDD ,30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle çelenk sunumu gerçekleştirdi.  Siyasi partilerin ve STK’ların gerçekleştirdiği  Cumhuriyet Alanındaki çelenk sunumu,ardından konuşmalara geçilerek günün anlam ve önemine vurgu yapıldı.

CHP” EMPERYALİZM BİR ÜLKEYE GİRER DE YERLİ İŞBİRLİKÇİLERİ BOŞ DURUR MU HİÇ?

Konuşmalarını yapmak için kürsüye gelen CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı,konuşmasının bir bölümünde: Yedi düvele karşı derler ya… Kelimenin tam anlamıyla yedi düvele karşı durduk… İngilizler bir yanda, dişlerini gösterdiler sinsice… İtalyanlar diğer yanda, tırnaklarını geçirmeye çalıştılar vatana…Fransızlar fırsat kolladı, civardaki Ermenilerle birlikte…Emperyalizm her yerdeydi. İstanbul ve İzmir’de nasibini almıştı işgalden…Emperyalizm bir ülkeye girer de yerli işbirlikçileri boş durur mu hiç? Onlar çoktan kendilerine bir fiyat biçmişti zaten. Hepsi, cebinde bir fiyat etiketi ile dolaşır olmuştu. Bir yanda bunlar olurken, karanlıklar memleketimin üzerine çökmüşken, çakalların uluması yaklaşırken, diğer yanda sarı saçlı, mavi gözlü bir dev Haydarpaşa garında tüm bu olanlara bakarak ve halkına inanarak “geldikleri gibi giderler” demenin inancını yaşıyordu. Sonrası malum. Karanlıkların içinden kayan bir yıldız Samsun’da güneşi müjdeledi. Kurtuluşun ilk adımları atılıyordu. Erzurum ve Sivas, çoban ateşlerinin ilk alevleriydi

Reklam

Kurtuluşun parolası belliydi artık. ya İSTİKLAL, ya ölüm! Artık çoban ateşleri birleşerek, ülkemin kara bahtını aydınlatmaya başlamıştı. Evet, fakirdi, yorgundu ama ulusal onura, ulusal birliğe, aydınlık yarınlara, bağımsız bir Türkiye’ye inanıyordu bu millet.Her geçen gün aydınlığa biraz daha yaklaşıyordu, aydınlığa inanmış memleketim. Şafak söktü sökecekti, güneş doğdu doğacaktı…Sarışın bir kurda benzeyen önder, son darbeyi vurmak için emperyalist işgale, son kez baktı kayalık bir tepeden, aydınlanmaya başlayan ufka. Ve son emrini verdi. Ordular ilk hedefiniz Akdeniz. İleri!” Ve sonra… Sonrası bizim için aydınlık, bizim için bağımsızlık…

 

İYİ PARTİ” ANADOLU 1071 DEN BU YANA TÜRK MİLLETİNİN GÜÇ VE İKTİDARI İLE EBEDİ VATANI OLMUŞTUR.”

Reklam

Daha sonra kürsüye gelen İYİ Parti Ayvalık İlçe Başkanı Gülten Sütçüoğlu,konuşmasının bir bölümünde: Bugün 30 Ağustos zaferinin 99.yılını gururla kutluyoruz.Yedi düvele karşı,yolluklar içerisinde büyük fedakarlıklarla yürütülen kurtuluş savaşı Türk milletinin ölüm kalım mücadelesi olmuştur. 30 Ağustos zaferi Türkün hiçbir zaman esareti kabul etmeyeceğini,bağımsızlığından ödün vermeyeceğini,mağlup edilemeyeceğini,Anadolu’nun Türklerin ilelebet anayurduolarak kalacağını dünyaya birkez daha ilan ettiği kutlu gündür.Ya İstiklal Ya ölüm parolası ile başlayan bu mücadelede elde edilen büyük zafer özgürlüğümüzü yok etmek isteyenleri dize getirme destanıdır.Türkiye cumhuriyeti kuruluşundan bu yana iç ve dış tehditlerle karşılaşmıştır.Bugünlerde artarak devam tehditlerin bizleri asla yıldıramayacağı gibi topraklarımızın bir daha istila edilmesine ,birlik ve beraberliğimizin bozulmasına ne biz nede bizden sonraki nesiller asla müsade etmeyeceklerdir. Anadolu 1071 den bu yana Türk milletinin güç ve iktidarı ile ebedi vatanı olmuştur. Başta Türkiye Cımhuriyetinin Kurucusu Ulu önde Atatürk olmak üzere İstiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını sonsuz saygı ve rahmetle  anıyorum… ”Diyerek konuşmasına devam etti.

 

DEVA” GELDİKLERİ GİBİ GİTMEDİLER”

Ardından DEVA Partisi Ayvalık İlçe Başkanı Salih Oral Övüç,gelerek konuşmasında: Geldikleri gibi gitmediler.liyakatla,azimle,istişareyle,ortak akılla ve en önemlisi de,birlikte mücadeleyle ulu önder Atatürk’ün önderliğinde gönderildiler.”Sözleriyle konuşmasına devam etti.

30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları Partilerin konuşmalarının ardından,STK’ların konuşmaları devam etti.

ADD” BAĞIMSIZLIK BENİM KARAKTERİMDİR”

ADD Ayvalık Şube Başkanı Ahmet Üzgeç,konuşmasının bir bölümünde: 30 Ağustos 1922, emperyalizme karşı emsalsiz bir zaferin, Türk Ulusunca tarihe altın harflerle yazıldığı gündür. Başka “zaferler” ile eş tutmaya çalışanlar, 30 Ağustos’un ne demek olduğunu bilmeyenlerdir. 30 Ağustos; bir ulusun imkânsızı başardığı, Mustafa Kemal gibi eşsiz bir komutanın önderliğinde tam bağımsız yeni bir devlet, özgür bir ulus yaratma azim ve kararlılığını ortaya koyduğu eşsiz bir zaferin tarihidir. Bu gerçeği göz ardı edenler; ya cahil ya gafil, ya da haindirler… Tarihi değiştirmek, hele hele Kurtuluş mücadelesini tarihten silmek, Mustafa Kemal ATATÜRK’süz bir tarihi taze zihinlere yerleştirmek, kimsenin başarabileceği bir şey değildir. Çünkü, Türk Ulusunun tarihi masa başında değil, savaş meydanlarında yazılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, tüm niteliklerini o savaş meydanlarında savunduğu değerlerden almıştır.Kadınıyla, erkeğiyle omuz omuza savaşan Türk Ulusu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni de kadınlı erkekli kurmuş, yücelmesi ve yaşaması için kadınlı erkekli çalışmış, uğruna kadınlı erkekli can vermiştir… Türk Milleti’nin demokrasi ve laiklikten vazgeçeceğini düşünenler, bunu böyle bilmelidirler.“Bağımsızlık benim karakterimdir” diyen bir liderin izinde yürüyenler, ülkesinin bağımsızlığına göz dikenlerin karşısında göğsünü siper etmekten bir an geri durmamışlardır.

İktidara geldiği günden beri Ulusal Bayramlarımızı bin bir türlü bahaneyle kısıtlayan, yasaklayan zihniyet büyük yanılgı içindedir. Türk Ulusu, bu zihniyetin şanlı tarihimizi değiştirme çabalarını boşuna çıkaracaktır. Atatürkçü Düşünce Derneği bu çabaların boşa çıkması için mücadelesini aralıksız sürdürecektir.”Dedi.

ÇYDD” ZAFERİN BAŞKOMUTANI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK,

ÇYDD Ayvalık Şube Başkanı  Gülden Belge,konuşmasının bir böümünde: Sarışın bir kurda benziyordu. Ve mavi gözleri çakmak çakmaktı. Yürüdü uçurumun basına kadar,eğildi, durdu.Bıraksalarİnce, uzun bacakları üstünde yaylanarakve karanlıkta akan bir yıldız gibi kayarak Kocatepe’den Afyon ovasına atlayacaktı.

30 Ağustos 1922, emperyalist devletlerin himayesinde Anadolu’yu işgale yeltenen Yunan ordusunun kesin olarak bozguna uğrayıp yenildiği, Anadolu’da bağımsızlık ve özgürlük güneşinin doğduğu gündür. 30 Ağustos bir destandır !26 Ağustos’ta başlayan Büyük Taarruz, 30 Ağustos’ta kesin zafere ulaşmış ve 9 Eylül’de yurdun işgalden kurtarılması ile sonuçlanmıştır. 30 Ağustos sadece Türk tarihi için değil, başta mazlum uluslar olmak üzere dünya tarihi için bir dönüm noktasıdır.Zaferin başkomutanı Mustafa Kemal ATATÜRK, 1924 yılında Başkomutanlık Meydan Savaşı’nın ikinci yıl dönümünde Dumlupınar’da düzenlenen törende 30 Ağustos 1922’yi şöyle anlatmıştır. “Efendiler, savaş ve özellikle meydan savaşı yalnız karşı karşıya gelen iki ordunun çarpışması değildir; milletlerin çarpışmasıdır. Meydan savaşı milletlerin tüm varlıklarıyla, ilim ve fen sahasındaki dereceleriyle, ahlâklarıyla, kültürleriyle, kısaca bütün maddî ve manevî güç ve iyi huylarıyla ve her türlü araçlarla çarpıştığı bir sınav sahasıdır. Bu sahada, çarpışan milletlerin gerçek kuvvet ve kıymetleri ölçülür. Sonuç yalnız beden gücünün değil, bütün kuvvetlerin, özellikle ahlâkî ve kültürel kuvvetin yükselmesini gerçekleşme derecesine vardırır. Bu nedenle meydan savaşında yenilen taraf milletçe ve memleketçe, bütün maddî ve manevî varlığı ile yenilmiş sayılır. Böyle bir sonun ne kadar korkunç olabileceğini tahmin edersiniz. Yok olup gitmek, yalnız savaş sahasında bulunan orduya ait kalmaz. Asıl ordunun ait olduğu millet, korkunç sonlara uğrar. Tarih, başlarındaki hükümdarların, hırslı politikacıların birtakım hayalî isteklerle, aracı yerine düşen işgalci orduların, işgalci milletlerin uğradığı bu şekil korkunç sonlarla doludur.”Diyerek konuşmasına devam etti. Siyasi Partiler ve STK’lar konuşmaların ardından alandan ayrıldılar.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.