Site Rengi

DOLAR 32,2813
EURO 35,0328
ALTIN 2.474,46
BIST 10.549,63
Ayvalık Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir 30°C
Az Bulutlu
Balıkesir
30°C
Az Bulutlu
Cum 28°C
Cts 27°C
Paz 28°C
Pts 30°C
Reklam
Reklam

LAİKLİĞİN VE DEMOKRASİNİN SAVUNUCUSU UĞUR MUMCU’YU SAYGI SEVGİ İLE ANIYORUZ

LAİKLİĞİN VE DEMOKRASİNİN SAVUNUCUSU UĞUR MUMCU’YU SAYGI SEVGİ İLE ANIYORUZ
Reklam
22.01.2022
482
A+
A-

Özgürlük ve insan hakları, adalet ve demokrasi, hukukun üstünlüğü için hayatı pahasına mücadele eden,Uğur Mumcu’yu 29. ölüm yıl dönümünde, yine kendisinin söylediği cesur sözleriyle bir kez daha anmak istiyoruz. 24 Ocak 1993 (50 yaşında) Katledilen Araştırmacı Gazeteci Uğur Mumcu’nun tarihe geçen o sözleri ” Unutmayalım ki cesurlar bir kez, korkaklar bin kez ölür, Ben Atatürkçüyüm. Ben Cumhuriyetçiyim. Ben Laikim. Ben Anti-Emperyalistim. Ben Özgürlükçüyüm. Ben Bağımsız Türkiye’den yanayım. Ben İnsan Hakları savunucusuyum. Ben Terörün karşısındayım. Ben yobazların, hırsızların, vurguncuların, çıkarcıların düşmanıyım. Öyleyse, vurun, parçalayın, her parçamdan benim gibiler, beni aşacaklar çıkacaktır.” Diyerek, saygı, sevgi ve rahmetle anıyoruz.

Uğur Mumcu,  Atatürkçü, Cumhuriyetçi, yurtsever, aydın bir gazeteciydi. Merhum gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, Ankara’da karlı bir kış günü, zemheri ayazında arabasına konulan bombalı bir tuzak ile katledildi. Demokrasi Şehidi Uğur Mumcu’nun katledilmesinin ana sebepleri, Türkiye’deki Laikliği ve Demokrasiyi savunması, Yurtdışı Mihrakların üzerine cesaretle gitmesinin yanısıra kaleme aldığı cesur yazılarıdır.

Uğur Mumcu, Türk Basını içerisinde, nadir yetişen, cesur kalemlerinden birisiydi. Uğur Mumcu bir Cumhuriyet değeridir. Türkiye Cumhuriyeti var oldukça, Demokrasi Şehidi Uğur Mumcu’da var olacaktır.

Reklam
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.