Site Rengi

DOLAR 32,2009
EURO 34,7534
ALTIN 2.418,82
BIST 10.055,98
Ayvalık Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir 20°C
Az Bulutlu
Balıkesir
20°C
Az Bulutlu
Sal 21°C
Çar 22°C
Per 24°C
Cum 26°C
Reklam
Reklam

AYVALIK ŞOFÖRLER VE OTOMOBİLCİLER ESNAF ODASI BAŞKANI AZİZ CİDDİ GÜVEN TAZELEDİ

AYVALIK ŞOFÖRLER VE OTOMOBİLCİLER ESNAF ODASI BAŞKANI AZİZ CİDDİ GÜVEN TAZELEDİ
Reklam
12.02.2022
685
A+
A-

Ayvalık Şoförler Ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın 2022 Yılı Genel Kurulunda, başkan Aziz Ciddi,katılan üyelerinin tamamının oylarıyla güven tazeledi.

Ayvalık Şoförler Ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın Genel Kurulu’na katılanlar arasında, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Balıkesir Büyükşehir Körfez Koordinatörü Kazım Arslan, Ak Parti Ayvalık İlçe Başkanı Ali Gür, MHP Ayvalık İlçe Başkanı Mehmet Sıray, Ayvalık Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Elmas Özmen, Ayvalık Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Melih Çakırca, Ayvalık Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Büyükçıvgın, Rıza Tekin Balıkesir Şoförler Odası Başkanı, Aykut Dürüst Edremit Lokantacılar Odası Başkanı, Serkan Serdar Edremit Bahçıvanlar Odası Başkanı, Hasan bayram Burhaniye Esnaf Odası Başkanı, Alaattin Akçeşme Edremit Ayakkabıcılar Odası Başkanı,  Fehmi Erdem BESOP Başkanı, Cezmi Kazar Burhaniye Şöförler Odası Başkanı, katılarak başkan Aziz Ciddi’ye desteklerini belirttiler.

Ayvalık Şoförler Ve Otomobilciler Esnaf Odası’ nın 2022 Yılı Genel Kurulundaki gündem maddelerinin tamamlanması ve oylara sunumunun ardından kürsüye gelerek teşekkür konuşması yapan Ayvalık Şoförler Ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Aziz Ciddi, konuşmasında : “2018 yılında yapılan genel kurulumuzda bizlere verdiğiniz yetki ile Oda Başkanı, Yönetim Kurulu Denetim Kurulu Üyelerimiz iki memur ve bir şoför personeli ile kendi binamızda siz Üyelerimize ve halkımıza hizmet vermekteyiz. Odamızın işlemleri tabi olduğumuz 5362 Sayılı Esnaf ve Sanatkarlar kanununa göre yapılmaktadır. Ticaret Bakanlığı Esnaf Sanatkarlar bilgi sistemine kayıtlı bulunan üyelerimizin ve odamızın tüm bilgi ve işlemleri güncel olarak yapılmaktadır.

Reklam

BAŞKAN CİDDİ” TAKSİLERDE YAŞANAN EN BÜYÜK SIKINTILAR KISA MESAFE ÜCRETLERİ”

ilçemiz Balıkesir Büyükşehir Belediyesine bağlandıktan sonra ulaşımda bir çok değişiklik olmuştur. Bu değişiklikte şehir içinde çalışan taksi dolmuşlarımız, M plakalı araçlarımız, Sarımsaklı, Altınova ,Köy Birlik minübüsçü esnafımız belediyenin validatör sistemine dahil olmuşlardır. Bu geçiş sürecinde odamız Balıkesir Büyükşehir Belediyesi UKAME başkanlığınla sürekli irtibat halinde olunup üyelerimizin her türlü sorunlarının çözümü için çalışmalar yapılmıştır. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi UKAME komisyonu ile yapılan yazışma ,görüşme ve çalışmalarımız neticesinde J plakalarla değer katılmıştır. Taksici Esnafımızın ÖTV muafiyet kanunundan yararlanmaları için gerekli Bilgilendirmeler yapılmış olup taksicilerimiz daha konforlu daha güvenli araçlara sahip olmaları sağlanmıştır. İlçemizdeki taksi duraklarının bekleme yerleri ile ilgili gerekli makamlarla görüşülüp durak düzenlemesi yapılıp kulübelerinin yapılması sağlanmıştır. Burada Mesut Başkana özellikle teşekkür ediyorum. Üyelerimizin talepleri doğrultusunda taksici ve minibüsçü esnafımızın fiyat tarifeleriyle ilgili UKAME ile gerekli yazışmalar yapılıp tarifelerin güncellenmesi sağlanmaktadır. Taksilerde yaşanan en büyük sıkıntılardan olan kısa mesafe ücretleri içinde fiyat tarifesine km göre kısa mesafe ücreti eklenmiştir. Böylelikle taksici esnafımızın mağduriyeti ve şikayetleri ortadan kaldırılmıştır. Basit usulde vergilendirilen esnafımız için odamızda kurulu bulunan muhasebe bürosunda muhasebe kayıtları tutulup vergi işlemleri beyanları verilmektedir. Ayrıca SSK’lı şoför çalıştıran üyelerimizin SSK işlemlerini odamız muhasebe bürosunda yapabilmek için gerekli eğitim ve program alınarak üyelerimizin SSK işlemlerinin yapılması sağlanmıştır. Üyelerimize güncel konularda bilgi verebilmek için mesaj bilgi sistemi kurulup üyelerimize her konuda bilgi verilmektedir. Salgın hastalık Covid 19 nedeniyle uyulması gereken kurullar duraklara bildirilmiş gereğinin yapılması sağlanmış, denetimlerle kontrol edilmiştir. Araçların dezenfekte edilmesi bizzat sağlanmıştır. Covid 19 nedeniyle çalışamayıp mağdur olan esnafımıza gıda yardımlarının yapılması için Belediye Başkanlıklarıyla bizzat görüşülüp gıda ve nakdi yardım sağlanmıştır. Ayrıca özellikle bu süreçte mağdur olan Servisçi esnafımız için Ayvalık Belediye Başkanlığı ile görüşülüp ilçemizde faaliyet gösteren 49 adet servisçi esnafımıza 1.000 (Binlira)’ er TL si nakdi yardım yapılması sağlanmıştır. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile görüşülüp 2020 yılı için servisçi üyelerimizden güzergah izin belgesi ücreti alınmaması sağlanmıştır.” Diyerek sözlerine son verdi.

BAŞKAN ERGİN”TAKSİ DURAKLARINI AYVALIK’A YAKIŞIR HALE GETİRİYORUZ”

Reklam

Daha sonra konuşmasını yapmak için kürsüye gelen Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Ayvalık Şoförler Ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın 2022 yılı Genel Kurulu’nun Ayvalık için hayırlı olması dileklerinin ardından yaptığı açıklamasında:” Ayvalık Belediyesi olarak, Ayvalık Şoförler Ve Otomobilciler Esnaf Odası ile Meclisten yaptığımız protokol çerçevesinde, onların belirttiği yerlerde taksi duraklarını Ayvalık’a yakışır hale getiriyoruz. Bu işimiz devam ediyor. Belli bir sayıya ulaştık. Yine Pandemi sürecinde biz Ayvalık Belediyesi olarak, özellikle Pandemi den en çok etkilenen esnaflara bütçemiz doğrultusunda yardımcı olmaya çalıştık. Mesela, servis esnafımız okullar kapalı olduğu için uzun bir süre işe gidemediler, Balıkesir genelinde, birkaç belediyeden biriyiz, azda olsa kendilerine yani nakit olarak 1000 er lira vererek bir nebze desteğimiz oldu. Yaklaşık 49 Ayvalık’taki servis esnafımıza destek olmaya çalıştık. Yine Ayvalık Belediyesi olarak bu desteklere devam edeceğiz.” Sözleri ile esnafların ihtiyaçlarına cevap vereceklerini belirtti.

Ayvalık´ta başarılı tek bayan sürücü olan Gülgün Tanrıkulu`a Ayvalık Şoförler Ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın layık gördüğü teşekkür plaketini, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, verirken, Başkan Aziz Ciddi, başkanı olduğu oda adına bir buket çiçek vererek çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Konuşmaların ardından oy kullanılmaya başlandı. Katılımcıların oy birliği ile seçtiği yeni Ayvalık Şoförler Ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı  Aziz Ciddi, Asiller Üyeler,1-Hacı Mehmet Karaguş,2- Süleyman Aslan,3- Ahmet Şahin Dikmen,4- Zafer İsmail Yıldız,5- Mehmet Eray Eker,6- Nuri Özsoy, Yedekler Üyeler 1- Şenol Uykuçeken,2- Mehmet Kuruoğlu,3- Muzaffer Dervent,4- Fatih Uzun,5- Gürol Karazeybek,6- Murat Şakir,7- Filiz Acar, Denetim Kurulu Asiller Üyeler,1- Hamit Aydın,2- Çağrı Pomay,3- Mustafa Al, Yedekler Üyeler 1- Ümit Fırat Göral, 2- Akan Derya,3- Kenan Türkyılmaz, olarak belirlendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.