Site Rengi

DOLAR 32,2204
EURO 35,1409
ALTIN 2.464,34
BIST 10.319,96
Ayvalık Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir 30°C
Az Bulutlu
Balıkesir
30°C
Az Bulutlu
Cum 28°C
Cts 27°C
Paz 27°C
Pts 30°C
Reklam
Reklam

AYVALIK 1 MAYIS İŞÇİ VE EMEKÇİ BAYRAMINI BÜYÜK COŞKUYLA KUTLADI

AYVALIK 1 MAYIS İŞÇİ VE EMEKÇİ BAYRAMINI BÜYÜK COŞKUYLA KUTLADI
Reklam
01.05.2023
416
A+
A-

SONY DSC

1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı’nı kortej yürüyüşünün ardından Cumhuriyet Meydanı’nda coşkuyla kutlandı.

Ayvalık Demokrasi Platformu’nun düzenlediği 1 Mayıs İşçi Bayramı, Siyasi Partilerin, STK’ların yanısıra çok sayıda vatandaşın katılımıyla renkli gösteriler eşliğinde çoşkulu bir şekilde kutlandı.

Kutlamalar arasında Ayvalık Platformunun dünün anlam ve önemine vurgu yapan basın açıklaması okundu. Okunan basın açıklamasında:” İşçi sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü olan 1 Mayıs, bu yıl Türkiye’de bir bayram olarak kutlanmaktan her zamankinden çok daha uzaktır.Yanlış ekonomi politikalarında inat edilmesiyle emeğin her gün biraz daha değersizleştiği ülkemizde, yaşanan ekonomik kriz emekçileri nefes alamaz hale getirmiştir. İktidar yandaşları için şahlanan ekonomide, işçinin emekçinin payına düşen tek şey zam, zulüm ve yoksulluktur.

Reklam

Ülkede orta sınıf diye tabir edilen gelir grubu artık kalmamış, çalışan nüfusun büyük çoğunluğu insanca yaşamaktan uzak olan asgari ücrete hapsedilmiştir. Zengin ile yoksul arasındaki makas her zamankinden daha çok açılmış, gelir adaletsizliği tarihi şekilde tavan yapmıştır. Ücretli çalışanların geçim ve yaşam şartları her geçen gün zorlaşmaktadır. Asgari ücret artışları enflasyon karşısında kısa bir sürede etkisini kaybetmektedir. Daha birkaç yıl öncesine kadar ev taksiti olacak meblağlar artık kira olarak verilir hale gelmiş, emekçiler için ömür boyu çalışsa dahi ev alma ihtimali piyango çıkma ihtimaliyle aynılaştırılmıştır. İşçi sınıfı artık sebze/meyveyi taneyle almaya başlamıştır. Tüketilmesi kaçınılmaz olan temel gıda maddelerindeki günlük fiyat artışlarına market çalışanları etiket yetiştiremez hale gelmiştir.

SONY DSC

Bu düzende ekmeğimiz her gün küçülmekte, haklarımız, özgürlüklerimiz ortadan kaldırılmaktadır. Canlı, cansız tüm yaşam hiçe sayılmakta, rant ve talan politikalarıyla gezegenimiz yok edilmektedir. 6 şubat depremlerinde olduğu gibi iktidarın sermayeden yana neoliberal politikaları sonucu kamusal hizmetler çökmüş, insanlar ölüme terkedilmiş, şehirler haritadan silinmiştir. İşçi sınıfı mücadele azmini kaybetmemiştir. Sorunlarımızın üstünden gelmek için daha fazla mücadele vermemiz gerekiyor.  Bugün ülkemizin karşı karşıya bulunduğu sorunların bilincinde olarak, demokrasi içinde istikrarı savunmaya devam edeceğiz.

Sermayenin, patronların yüzünü güldüren bu bozuk düzen bizim düzenimiz değildir!

Reklam
  • Emeğin sömürülmediği
  • %1’in değil %99’un mutlu yaşadığı
  • Sendikal hak ve özgürlüklerin, örgütlenmenin, hak arama yollarının önünün açıldığı, grevlerin yasaklanmadığı
  • Herkesin güvenceli, kadrolu çalıştığı bir işinin ve insanca yaşamaya yetecek bir ücretinin olduğu, KHK düzenine son verildiği
  • Ekonomik krizlerin, salgınların, depremlerin, afetlerin faturasının halka ve emekçilere yıkılmadığı
  • Kimsenin kimliğinden, inancından, cinsiyetinden dolayı ikinci sınıf yurttaş muamelesi görmediği
  • Kadınlara yönelik şiddet, taciz ve tecavüzün son bulduğu, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin ortadan kaldırıldığı
  • Eşit yurttaşlığın, barış ve kardeşliğin hakim olduğu
  • Düşünce ve ifade özgürlüğünün suç olarak değerlendirilmediği ve cezalandırılmadığı
  • Gündüzlerinde sömürülmeyen, gecelerinde aç yatılmayan
  • Emeğin, eşitliğin, özgürlüğün, demokrasinin, barış, laikliğin hâkim olduğu bir dünya ve ülke istiyoruz!

Mücadelemizi büyüteceğiz, dayanışmayla yaralarımızı saracağız. İşçi sınıfı olarak hep beraber ayağa kalkacağız!

Umudumuz birliğimizde, mücadelemizde ve dayanışmamızdadır! Yaşasın 1 Mayıs, Yaşasın İşçi Sınıfının Kardeşliği.” Diyerek açıklamaya son verildi. Konuşmaların ardından söylenen özgün türküler ile halaylar çekilerek 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı Kutlamaları sona erdi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.