Site Rengi

DOLAR 32,2769
EURO 34,6976
ALTIN 2.409,76
BIST 10.045,74
Ayvalık Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir 21°C
Az Bulutlu
Balıkesir
21°C
Az Bulutlu
Per 23°C
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 22°C
Reklam
Reklam

CİHAN ŞİŞMAN AYVALIK’A VE EĞİTİME HAYIR YAPMAYA DEVAM EDİYOR

CİHAN ŞİŞMAN AYVALIK’A VE EĞİTİME HAYIR YAPMAYA DEVAM EDİYOR
Reklam
24.05.2022
472
A+
A-

Sebahat- Cihan Şişman Güzel Sanatlar Lisesi’nde Endüstriyel Tasarım Atölyesi’nin açılışı gerçekleştirildi. Balıkesir Valisi Hasan Şıldak’ın da katıldığı açılışa, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Kuzey Ege Sahil Güvenlik Grup Komutanı Emrah Kadir Çakır, Ayvalık İlçe Emniyet Müdürü Turgut Coşkun, Ayvalık Jandarma Komutanı Onur Yakan,Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, Ayvalık Gençlik Ve Spor İlçe Müdürü, Şükrü Balkan, Sebahat ve Cihan Şişman’ın yanısıra Kurum şube ve okulların müdürleri katıldılar.

 

Sebahat- Cihan Şişman Güzel Sanatlar Lisesi’nde Endüstriyel Tasarım Atölyesi’nin açılışından önce yapılan konuşmalarda, açılış konuşmasını hayırsever Cihan Şişman, yaptı.

Reklam

Cihan Şişman, günün anlam ve önemine vurgu yaptığı açıklamasında :” Biz Aile olarak, bu okula bağış niyetimizden önceleri himmet ve yardım amaçlıydı. Bu gün gördüğümüz gibi, idarecilerimizin yoğun destekleri sayesinde bu günlere geldik. Bu gün artık okulumuz üçüncü nesil ürününü vermeye hazırlanırken, işitsel müzik alanında, otuzu aşkın öğrencimizin oluşturduğu büyük orkestralarıyla konserler vermekte. Görsel alanda, salonlara sığmayacak kadar çok görsel ürünler üretmekte. Bu okulu kurarken, temel attık, açarken kurdele kestik. Bu gün devlet okulumuzda, gurur duyuyoruz. Huzur duyuyoruz. Güzellikler yaşattınız. Sayın Valim, bu laboratuvar inanıyorum ki bu gençlerimize ışık olacak. Bu gençlerimizi topluma kavuşturacak başarılı hizmetler verecek. Sizin bu katkınız bu okulda, bu okulun başarısındaki katkınız bu okulda hiç unutulmayacak. Emeğinize sağlık, öğrencilerim adına teşekkür ediyorum.”Diyerek sözlerine son verdi.

KATKILARI BİZE AYRICA MUTLU ETMEKTEDİR

Daha sonra Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, yaptığı konuşmasında:” Öncelikle okul için teşekkür ediyoruz. Bize güzel bir okul kazandırdıkları için ve okulu yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyoruz. Bugün de bir BİGEP kapsamında başlatılmış olan, sayın valimizin yönlendirmesi ve destekleriyle başlatılmış yenilikçi eğitim ortamların oluşturulması kapsamında öğrencilerimizin yararlanacağı yine Cihan Şişman ve aile tarafından  bir tasarım  beceri atölyesinin açılışını yapacağız. Gönül vermiş ve ülkenin geleceğine bugünkü çocukların iyi yetişmesinden geçtiğini çok iyi bilen öğretmenlerimizin katkıları bize ayrıca mutlu etmektedir. Bütün öğrencilerimiz adına öğretmenlerimiz adına gelecek olan çocuklarımızın adına aileye çok çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımız için iyi ortamlar oluşturuldukça onlar çok daha harika işler yapacaklardır çocuklarımızın yetenekleri okulun içerisine girdiniz andan itibaren gözler önüne sergilenmiş oluyor.  Müzik alanında hem resim alanında bugünkü atölyemizde yine bir tasarım atölyesi sanat da  inşallah çocuklarımızın tasarım konusundaki ihtiyaçlarında burada gidermiş olacaklar. Ben tekrar bu güzel eseri kazandırdıkları için ve yalnız bırakmadıkları için çok çok teşekkür ediyorum.” Diyerek sözlerine son verdi.

Reklam

3 TANE BECERİ TASARIM ATÖLYESİ HAYIRSEVERLER TARAFINDAN YAPILDI.

Daha sonra konuşmalarını yapmak için kürsüye gelen, Ayvalık kaymakamı Hasan Yaman, yaptığı açıklamasında :” Balıkesir Valimizin koordinesinde bir BİGEP kapsamında ilçemizde, 3 tane beceri tasarım atölyesi hayırseverler tarafından yapıldı. Yazılım tasarım atölyesi,  endüstriyel tasarım atölyesi ve sitem atölyesi bugün ikisinin açılışını yapacağız. Şişman ailesi hayırseverliği ile tevazul etmiş eğitim öğretim alanı dışında başka alanlar dışında da hayır işleri olan bir aile . Biz kendilerini toplumsal sorunlara ulusal hassasiyetleri nedeniyle minnet şükranlarımı arz ediyoruz.  Sayın valim kulumuzda ve diğer okullarımızda da fiziki eksikliklerimiz zaten bizim ve hayırseverlerin katkılarıyla hızla gideriliyor. Eğitim öğretim nitelik açısından bir artış trendi içerisinde, ben tekrar bu atölyemizin hayırlı olmasını diliyor Şişman ailesine teşekkür ediyorum.” Dedi.

BU YIL 3. DÖNEM MEZUNLARINI VERECEK OLMASI GURUR VERİCİ.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Konuşmasında:” Bu gün çok anlamlı ve manalı mütevazi törenin bir parçası olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Ayvalık’ta eğitimin kalitesinin yükseltilmesi adına yapılan çalışmaları, başarı çizgisinin yükseltilmesi amacıyla yürütülen faaliyetleri yakından takip ediyoruz. Burada hakikatten bir sinerjiyle, bir enerjiyle, bir motivasyonla hayli yol alınıyor ve daha iyiye doğru hep beraber yürünüyor. Elbette içinde bulunduğumuz eğitim kurumu, iki kıymetli eğitimcinin, hayatını eğitime adanmış iki insanın, bir eseri ortaya koyup 2016 yılında ilçemize kazandırmış olmaları ve bu arada, şu anda eğitim gören 138 öğrencimizin sanat alanında, ülkemize kazandırılacak olması, bu yıl 3. Dönem mezunlarını verecek olması gurur verici. Açıkçası bende sizlerin yerinizde olmayı canı gönülden arzu ederdim. Bu tür hayır işlerini hele, hele yürüttüğünüz meslekle ilgili alana tekrar güç verme konusundaki bu hayır işlerini Allah herkese nasip etmiyor. Bu hayırlardan dolayı, bu eğitime olan anlamlı desteklerden dolayı, bizde sizlere şükranlarımızı sunmak istiyoruz. Bu günkü olay ise, Endüstriyel Tasarım Atölyesi olarak, açılışında bizimde katılacağımız girişim, okul yaptırmakla kalmayıp, bu insanlarımızın topluma örnek teşkil edecek şekilde, sahiplenme duygusunu devam ettirip, banisi oldukları okulun aynı zamanda koruyuculuğunu da, devamını da sağlamak adına yaptıkları çok önemli, anlamlı bir katkı.”Diyerek sözlerini bitirdi. Daha sonra kurdele kesilmesiyle BİGEP Kapsamında yapılan Endüstriyel Tasarım Atölyesi’nin açılışı tamamlanmış oldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.